CAN Datalogger

VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
n.ovcak
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

CAN Datalogger

Příspěvek od n.ovcak »

Hoj, můžete mi někdo doporučit nějaký rozumný datalogger pro CAN? Potřebuju si něco otestovat... Dík :)
Okura
Aktivista
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Okura »

mám PP2CAN
HanZ
Aktivista

Příspěvek od HanZ »

jj po úpravě firmware i software je to vcelku použitelná věc (PP2CAN od papoucha)
Hele chlapi, mám auto a nejede. Můžete mi prosím někdo poradit jak to mám pokud možno zdarma opravit, aby to zase jezdilo?? :woot:
n.ovcak
Přispěvovatel

Příspěvek od n.ovcak »

jj, díky moc za info, taky jsem na can-lab už koukal... trochu mě ale zaráží fakt, že doporučují verzi low-speed pro komfortní okruh a high-speed pro motorový okruh... dá se použít ta vysokorychlostní verze univerzálně? Přemýšlím o high-speed verzi USB2CAN, protože paralel. port na žádném PC doma nenajdu a převodníky jsou pěkně na pikaču :-(
HanZ
Aktivista

Příspěvek od HanZ »

jasnačka, klidně vem USB2CAN. Dnes jsem koukal, co to tam vlastně v laborce leží a je to ono...jen nevím,co tenkrát vývojář požadoval za změny, něco to dělalo špatně, spíše nepřesně, nebo navíc a museli to odstranit...

Spíš nás velice mile překvapila firma, že nám vyhověli a to doslova téměř obratem!!! Velice chválím.
Hele chlapi, mám auto a nejede. Můžete mi prosím někdo poradit jak to mám pokud možno zdarma opravit, aby to zase jezdilo?? :woot:
n.ovcak
Přispěvovatel

Příspěvek od n.ovcak »

HanZ píše:...
tak ju, super, díky moc za info a reference :). Předpokládám že high-speed je tedy pro nějaké to zkoumání plně vyhovující :-)
HanZ
Aktivista

Příspěvek od HanZ »

jj, přesně tak

navíc rychlost snížit můžeš vždy, ale zvednout nad maximum nikoli ;-)
n.ovcak
Přispěvovatel

Příspěvek od n.ovcak »

přesně tak jsem si to myslel, ještě jednou dík
simapetr
Nováček

Příspěvek od simapetr »

To co tady tvrdíte o CAN High spead a Low Spead že stačí snižit rychlost neni vubec pravda jedná se o 2 ruzné fyzické rozhraní.
CAN Low spead je definován normou ISO 11519-1 až 4 s maximální rychlostí 125kb/s a reprezentace recesivní a dominantní urovně je na jiných napěťových hladinách než u verze High spead. Dale je také podpora komunikace po jednom vodiči a network managmet.
CAN High spead je definován normou ISO 11898-1 až 4 s maximální komunikační rychlostí 1Mb/s a nepodporuje kounikaci po jednom vodiči.
proto převodník USB2CAN nemusí podporovat komunikaci na konfortním CAN u satrších aut. který pracuje s fizickou vrstvou CAN Low spead pokud převodník nebude podporovat CAN Low spead tak nic načítat nepujde.
HanZ
Aktivista

Příspěvek od HanZ »

teoreticky správně, prakticky to ověřené nemáš, že?
DIAG
Nováček

Příspěvek od DIAG »

simapetr píše:To co tady tvrdíte o CAN High spead a Low Spead že stačí snižit rychlost neni vubec pravda jedná se o 2 ruzné fyzické rozhraní.
CAN Low spead je definován normou ISO 11519-1 až 4 s maximální rychlostí 125kb/s a reprezentace recesivní a dominantní urovně je na jiných napěťových hladinách než u verze High spead. Dale je také podpora komunikace po jednom vodiči a network managmet.
CAN High spead je definován normou ISO 11898-1 až 4 s maximální komunikační rychlostí 1Mb/s a nepodporuje kounikaci po jednom vodiči.
proto převodník USB2CAN nemusí podporovat komunikaci na konfortním CAN u satrších aut. který pracuje s fizickou vrstvou CAN Low spead pokud převodník nebude podporovat CAN Low spead tak nic načítat nepujde.
Přesně tak to je a tak to je i prakticky.
PepaS_
Přispěvovatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PepaS_ »

PC SW pro USB2CAN má sice dost chyb a bohužel se zdá, že jeho vývoj již nějaký čas nepokračuje, ale stále je to výborný nástroj. Mám USB2CAN a komunikuji s ním jak na CAN Low spead, tak i na CAN High spead, ale bez úpravy to skutečně nejde (viz. příspěvek simapetr)! Ve svém USB2CAN jsem si na volné piny D-sub9 vyvedl signály CAN sběrnice v TTL úrovních, takže si mohu připojovat externí CAN budič. Když jedu na CAN High spead, pouze si na D-subu propojím CAN RX v TTL (vstup mikra a výstup interního CAN budiče TJA1040) a když jedu na CAN Low, připojím si na CAN TX, RX v TTL externí budič NCV7356 - mám s tímto natočeno moooc hodin a jede to dobře
Astra G Caravan Z16XE 2004
http://www.pepas.cz/ - čeština a slovenština pro vozy OPEL
HanZ
Aktivista

Příspěvek od HanZ »

no nic, my máme trošku jinou verzi hw i sw. Vím, že tam něco bylo, naše vývojové oddělení vzneslo požadavek výrobci a výrobce dodal nový firmware i sw. co to tam tenkrát řešili nevím...nicméně loguje obojí...neřešim...k dnešnímu dni už stejně jedeme na vlastní bázi...takže to tu leží ladem...
Odpovědět

Zpět na „Diagnostika - software/hardware VW group (vag-com, supervag, ...)“