Golf 1,9TD AAZ

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Rohol
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Golf 1,9TD AAZ

Příspěvek od Rohol »

Zdravím, obrátil se na mě známý který je na dovolence v Chorvatsku a má tam problém z netem a ještě Golfem. Přijel na místo, vypl motor, pak ho nastartoval, vyletěly mu otáčky, hned to vypl a od tohoto momentu už mu nechce naskočit. Napadá vás něco co se mohlo stát?
Rohol
Přispěvovatel

Příspěvek od Rohol »

Nikoho nic nenapadá?
rege245
Přispěvovatel

Příspěvek od rege245 »

zeby nasalo olej do sania?
VW Passat Comfortline, AWX, 5/2005, 169HP@MAHA, FMIC, EGR Off, remap
Troyman
Nováček

Příspěvek od Troyman »

Zdravím, dotyčný kamarád jsem já a popíšu podrobněji závadu.

VW GOLF TD r.v. 1995Motor 55 kW
Auto ujelo celkem dlouhou trasu a v kopcích před cílem bylo namáháno. Cca kilometr před cílem po nastartování mírně zakolísaly volnoběžné otáčky (ale nemusí to s problémem souviset) a po příjezdu do cíle jsem vypnul motor, po minutě jsem ho chtěl nastartovat, ale po sešlápnutí plynu a otočení klíčkem motor vyběhl do velmi vysokých otáček, přičemž na sundání nohy z plynu nereagoval. Okamžitě jsem motor vypnul, ale od toho okamžiku nelze nastartovat. Palivový filtr je v pořádku, nafta do čerpadla jde. Měl jsem podezření že mi v čerpadle vyskočilo nějaké táhlo, tak jsem demontoval horní kryt (viz. foto na www.vinarstvi-uher.wz.cz/cerpadlo.jpg), ale nic podezřelého jsem jakožto neodborník neviděl.Akorát mám pocit že táhlo od plynu s tisícihranem jezdí ve vidličce (táhlu) vedoucí do útrob čerpadla volně aniž by něco ovládalo Můžete mi prosím poradit kde by asi mohla být závada, event. kde by bylo k vidění nějaké schéma nebo obrázek čerpadla?
Děkuji
josef10
Aktivista

Příspěvek od josef10 »

chyba bude v intercooleru, je plny oleje a tim padem hrozi definitivni zniceni motoru - motor se dostane do prechodovych otacek.... nejprve zkontroluj intercooler a vylej z neho vsechen olej.... pak se ozvi budeme hledat spolecne reseni... Kde jsi v Chorvatsku? Makarska riviera ? Ted jsi nejsem jisty zda tvuj motor ma intercooler... pockej kouknu do etky..
Troyman
Nováček

Příspěvek od Troyman »

Jestli je intercooler to i v TDi tak ten nemám. Jsem na Brači u Splitu a je to tady co se event. servisu týče úplná prdel světa :roll:
josef10
Aktivista

Příspěvek od josef10 »

Troyman píše:Jestli je intercooler to i v TDi tak ten nemám. Jsem na Brači u Splitu a je to tady co se event. servisu týče úplná prdel světa :roll:

Skoda servis je primo v Tucepech na ulici Ekonomia.... jinak jsem se dival do etky a intercooler to opravdu nema.... koukal jsem ze jsi oddekloval cerpadlo, zkus jeste povolit vstriky na trubkach jestli jde nafta...
Troyman
Nováček

Příspěvek od Troyman »

Zkoušel jsem, nafta do toho nejde. Jdu na tom trochu zapracovat a zse se ozvu ;)
Rohol
Přispěvovatel

Příspěvek od Rohol »

Na čerpadle je ještě el.ovládaná jehla na vypínání motoru. Když zapneš klíček, tak musí pustit naftu. Zapni klíček a změř jestli do něj jde napětí.
RudisTDic
Aktivista

Příspěvek od RudisTDic »

Rohol píše:Na čerpadle je ještě el.ovládaná jehla na vypínání motoru. Když zapneš klíček, tak musí pustit naftu. Zapni klíček a změř jestli do něj jde napětí.
Chlape,,tak když jde nafta do vstřiků,tak ten ventil asi funguje ne? (LOL)

Spíš ještě jestli se nežvejklo rozvodový kolečko na klice,,zkus zkontrolovat rozvody..
Octavia II RS
Rohol
Přispěvovatel

Příspěvek od Rohol »

Jenže on píše " Zkoušel jsem, nafta do toho nejde" ale možná si to jen špatně vysvětluji... :roll:
Troyman
Nováček

Příspěvek od Troyman »

Nafta jde do čerpadla a přepadem zpět, takže přímo v tomto problém nebude. Je to něco Je to něco (teď se asi nevyjádřím odborně) za podávacím čerpadlem a vysokotlakou částí. Nevím jak to dál vypadá a jak to přesně funguje, nemá někdo k dispozici schéma nebo nějaký nákres? Už mám domluveného mechanika ale až na čtvrtek, což je k blížícímu se odjezdu dost na knop a jsem z toho nervózní
Troyman
Nováček

Příspěvek od Troyman »

Nafta jde do čerpadla a přepadem zpět, takže přímo v tomto problém nebude. Je to něco Je to něco (teď se asi nevyjádřím odborně) za podávacím čerpadlem a vysokotlakou částí. Nevím jak to dál vypadá a jak to přesně funguje, nemá někdo k dispozici schéma nebo nějaký nákres? Už mám domluveného mechanika ale až na čtvrtek, což je k blížícímu se odjezdu dost na knop a jsem z toho nervózní
RudisTDic
Aktivista

Příspěvek od RudisTDic »

Rohol píše:Jenže on píše " Zkoušel jsem, nafta do toho nejde" ale možná si to jen špatně vysvětluji... :roll:
Tak to se úpřímně olouvám..asi už z toho vedra špatně vidím (LOL) moje chyba..pak s tebou souhlasim a zkontroloval bych ten ventil..
Octavia II RS
Rohol
Přispěvovatel

Příspěvek od Rohol »

Jasan, však o nic nejde.
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“