Octavia 1.9tdi 81kw r.v.2000
Moderátoři: šulda, Moderátoři
No ja to potrebuji na Octu kde se to da sehnat a kolik se to tak pohybuje.me se to auto zacne v 80 chvet a ve zhruba 100 to prestane a dneska mi v prave ostre pod plynem parkrat jako kdyby neco klepalo nebo cvakalo.ale do volantu to nejde tak nevim jestli to muze byt ten venkovni nebo vnitrni nebo ze by i zimaky tomu trochu pomohly.Kdyz otevru za jizdi zadni okno tak jako by strasne kopaly zadni kola a pak to ve 100 prestane a je klid.fakt nevim je sice pravda ze jezdim dost po hrbolech hlavne kdyz jezdim na lyze tak i 10 km po zmrzle hrbolate ceste ze by se ty kola okopala to auto je dost tezka a mam tam Barumy Polarisy195/65Kornout píše:To dimec: Chyba ceníku nevím,ale origo poloosa na Alhambru tak nějak fakt vyjde. S tima poloosama z vrakáče musíš dát bacha abys nekoupil zajíce v pytli, za cenu co koupíš repas. Naproti tomu na Octu se daj sehnat levně a co já vím, tak držej.
hmmm to zkusim ty predni kola jsem mel na vyvazovacce byly super.Zadni jsem nemel a ty jsou i vice ojete ja to tak koupil na podzim i s autem a mel jsem jednu dobu docela velky problem kdyz jsem jel tak mi vetsinou na rovine zniceho nic zacalo brutalne triskat v kole ale kdyz jsem nekde pristavil a pak se zase rozjel byl klid a po nejake dobe zase,samozrejme jsem byl v servise a jak na svinu nic.A kdyz jsem kvuli tomu odlozil jednu cestu tak jsem jim to tam odstavil at to prohlidnou.Druhy den mi vratili auto ze to zkontrolovali ze vsechno dotahly a projely a ze OK byl jsem zase za blbce.A od te doby opravdu byl klid.Myslim ze byla spatne dotahnute matka poloosy a to tak triskalo nevim.Jo mate nejaky link na ten BENEX???Kornout píše:No já nevím, zda by to mohl být kloub, Zkus dát plný rejd a popojeď pod plynem kousek dopředu a dozadu a pak to samé z druhým rejdem, pokud je to kineťák, tak by to mělo někdy křupat, nebo alespoň cvakat. Dál bych zkusil přehodit gumy, předek na zadek, popř je roztočit na vyvažovačce, tam to je krásně vidět.
Nebo ještě jeden pokus, hoď si předek na kozy, zkus to nastartovat, a protáhni to auto v rejdech atd. uvidíš, co a kde vibruje.
No musim to teda vyzkouset, dik za radu.A musim sundavat i ten kryt pod motorem nebo to neni treba.Vona ta octa ma prece jen uz dost nalitano cca 160000kmKornout píše:Víš co ještě zkus, zvedni to, dej neutrál a zatoč kousek kolem tam a zpět a při tom drž druhou rukou poloosu, mělo by to mít buď žádnou vůli, nebo minimální. To samé může dělat i kloub u převodovky. Já to neumím tak dobře popsat.
Osobně pokud mám poloosu venku, tak poznám citem dost, ale pokud ti to až takhle vybrujě, tak ten kloub už musí být hodně špatnej.