Chtel jsem se zeptat, jaky motor je zivotnostni, detskymi nemocmi, atd. nejlepsi pro tyto vozy. Myslim starsi typ facelift cca. 06'-10'
Je lepsi 1,9 tdi pd nebo "novy" 2,0 tdi pd
melo by to byt asi od tech 130 PS nahoru
prdem diky
Diky diky a co ta 115tka? To uz je asi prilis lemra na takovy auto? A co vlastne je na 8V 2,0 za problem? Znamej shani tento vuz a proto sbiram info. Osobne vyuzivam ALH v O1 a bomba kdyz bych do budoucna prechazel tak jedine CR :DDDDDDD
Tak to s tebou souhlasím , taky mám 1.9 Tdi ALH a naprostá spokojenost už u mne zůstane na dojetí. Pak taky jedině CRD na ty PD žádná moc slavná odezva.
OI 1.9 Tdi 66Kw ALH, Sprint 764, Jednohmota od Ladase, stříbrné combi, 4 x Brembo max , desky textar, puky TT , Trippling , Egr-Off.
No jo, jenže Sharan má skoro dvě tuny a čelní odpor jako autobus. Tam bys s motorem ALH asi spokojený nebyl.
Já mám v Galaxy motor AFN 81kW v základu a jsem spokojený - stačí mi. Nicméně uznávám, že s plně naloženým autem - sedm lidí, rakev, dvě kola a bagáž na dva týdny dovolené - mi ten výkon už tolik nestačí, zejména v kopcích nebo při předjíždění.
Proto doporučuji spíš výkonnější motory 96 a 110kW.
Dvoulitra NE - samé problémy a v recenzích totálně propadl.
Mégane Grandtour II 1,5dCi 78kW (*2008) Scénic III 1,4TCe 96kW (*2012) Master IV 2,3dCi 132kW (*2020)
Znamy ma 1.9TDI 96kw v sharanovi a jede to obstojne na tu vahu a aerodynamiku. Co jsem tak procital forum a internet , tak zas az tak poruchove 1.9TDI PD 96kw nejsou, akorat pri pouziti spatneho oleje. Odbornik nejsem, ale jako uzivatel jsem s PDckem 96kw spokojen (mam i rotacku).
Dodge Durango 2005 AWD Limited 5.7i V8 HEMI - 257kW/570Nm - 20L/100km, 0-100 za 7s
Toyota Auris 2015 Hybrid 100kw/electro - 3L/100km, 0-100 za 10,9s
RIP - Opel Omega 2001 3.2i V6 - 160kw/320Nm - 13L/100km, 0-100 za 9s - strom vyhral nad strojem
Pokrok je někdy na škodu, pánové konstruktéři zapomínají na osvědčené a vyzkoušené např. spoje důležitých dílů , jsou schopni kvůli 3 kg překonstruovat celý motor, vše zeslabit a poté přidají příslušenství, které váží 5kg.Mění se priority..spolehlivost a kvalita je v opozici proti nesmyslným marketingovým tahům, jako jsou elektrické otvírání skla zadních dveří ,protože dnešní lidé přeci nemají ruce...
To jsi mi pripomnel jericho jak se kazdej sklebi a usmiva, ze na passatu nemam zadni okna v elektrice:) a nikdo nemuze pochopit, ze stejne jezdim ja maximalne spolujezdec a vzadu skla nikdo nestahuje:))
Dodge Durango 2005 AWD Limited 5.7i V8 HEMI - 257kW/570Nm - 20L/100km, 0-100 za 7s
Toyota Auris 2015 Hybrid 100kw/electro - 3L/100km, 0-100 za 10,9s
RIP - Opel Omega 2001 3.2i V6 - 160kw/320Nm - 13L/100km, 0-100 za 9s - strom vyhral nad strojem
No jo, to je přesně ono. Já tedy okna v elektrice mám, dokonce šest oken, ale vlastně je mi to k ničemu, protože okna se v mém autě nepoužívají. Pokud je ve voze AC, není důvod větrat okny. Takže je pravda, že kdyby to bylo napevno (jako kdysi zadní okna na starých stovkách), vlastně by mi to ani moc nevadilo.
To je ve všem - lidem dneska záleží spíš na komfortní výbavě, než na hodnotách skutečně důležitých. To je vidět na "komerčních" značkách aut. Taková Korea dneska nabízí malé auto s komfortní výbavou na úrovni Passatu v ceně po 200 tisícovek. Že však po pár kilometrech odejdou čepy na nápravě a jejich cena je ve srovnání s VW trojnásobná, to už nikdo při koupi nového auta neřeší. A není to jen o čepech - takové tlumiče, výfuky a další části vozu. Já měnil kompletní výfuk (tedy 2. a 3. díl) po devíti letech provozu. Oba díly mě stály úhrnem 1800 Kč (polské POLMO). A jedou čtyři roky bez sebemenšího náznaku opotřebení. Kolega na SantaFéčko kupoval výfuk za wosmičku (po necelých šesti letech), rozvody ho stály devět (jen materiál) a přední ložisko s nábojem šestku. Mám větší auto než on a ceny dílů nižší, ale hlavně trvanlivější.
Proto dnes spousta lidí nadává na "předražené" folcvágny - druhou stránku věci už nevidí. Už nevidí, že sice má levné Aveo nebo ix20, ale za servis zaplatí takový balík, že mu z toho půjdou woči šejdrem.
Mégane Grandtour II 1,5dCi 78kW (*2008) Scénic III 1,4TCe 96kW (*2012) Master IV 2,3dCi 132kW (*2020)