N75 ???

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
steilmann
Nováček
Odpovědi: 0

N75 ???

Příspěvek od steilmann »

Zdravím pánové, pročetl jsem tady na fóru spoustu témat, ale nikde jsem nenarazil na to, že by někdo měl podobný problém.
Na autě v podpisu mi při vypnutí motoru se ozve asi na 3 vteřiny takové jako vrčení, trochu podobné elektr. parkovací brzdě. Při návštěvě v autorizovaném servisu (Klokočka P-6) mi odborník v "krásné vestě s logem VW" sdělil, že se jedná o prázdnou klimatizaci a bude ji potřeba naplnit. Než jsem se rozhoupal k opravě přišlo ochlazení a vypnutí klima a v tom mi došlo, že vrčení nepřestalo. Následovala tedy další návštěva těchto odborníků a tentokrát jsem se dozvěděl, že se jedná o podtlakový ventil a podle toho, co jsem se zde dočetl snad N75. Je to ten na přepážce mezi motorem a kabinou vpravo nahoře.
Vzhledem k tomu, že auto má ještě prodlouženou záruku o 1 rok, jsem si myslel, ale bohužel nic, prý až se to rozbije, protože auto údajně zůstane pojízdné, ale já už jim nevěřím, že to tak bude. Takže na nějakou prodlouženou záruku kašlu, to si příště můžou nechat.
No a teď ten dotaz. Mám s tím skutečně dál jezdit, protože jinak auto jede jak má a je to tedy jen kosmetická vada, nebo vyměnit, případně, zda by se tady nenašel někdo, kdo to vyměnit příp. opravit umí a do budoucna nejen to (Praha a okolí). Autorizák pro mě již skončil.
Díky za všechny názory a připomínky.
VW Passat 2,OTDI/103 kW BKP
Tomas.cz
Aktivista

Příspěvek od Tomas.cz »

Neslyšel jsem, ale řekl bych že to bude dělat motor elektrické škrtící klapky.
whitefabiaRS
Přispěvovatel

Příspěvek od whitefabiaRS »

to je v pohode to robi ten ventil !!!! !
Škoda Fabia 1.9 TDI PD
Škoda Fabia RS
alreadys
Aktivista

Příspěvek od alreadys »

Přesně tak takhle se chová škrtící klapka na sání po vypnutí motoru takhle vrčí,stačí když ti někdo vypne zapalování a poznáš hned od kud to jde ale jestli je opravdu hlučná tak asi odchází
mr.freezer
Přispěvovatel

Příspěvek od mr.freezer »

no tak mam silny pocit ze je to aj moj problem... n75ka v ibize TDI 2000... vnutri ked nastartujem pocujem jemne "hukanie"... ked zhasnem motor este to chvilku huka a potom stichne... ked som nad motorom, tak motor prehluci to hukanie, ale pocujem cvakat n75ku... a to hukanie pocujem ked si hlavu vopcham k brzdovemu posilovacu, tzn. ku n75ke... moze to byt to iste??? a je mozne nahradit n75 v ibize z n75kou z octavii I?? diki
Škoda Octavia I Elegance, 1,9 TDI ASV

Seat Ibiza 6k2 1,9 TDI 66kw AGR, 17" AEZ Bimo, BREMBO MAX 280mm+239mm,VA, S764, soft by Tuning-RC, VR6 prítlačák...KPOWER cca 165PS 360NM... vo vyvoji

VW Caravelle T5 2,5 TDI 4motion
honzas1
Přispěvovatel

Příspěvek od honzas1 »

mě zase v tom ventilu cvaká...ale jen sem tam při zapnutém zapalování nebo i když vypnu motor tak to občas zacvaká..
steilmann
Nováček

Příspěvek od steilmann »

Díky všem za názory, zkusil jsem poslechnout a připadá mi, že ten zvuk vážně vychází z toho ventilu. Teď ještě najít někoho, kdo má servis a dokázal mi to potvrdit a opravit resp. vyměnit. Nebo se s tím dá normálně jezdit dál a je to jen spíš kosmetická vada.
Dokážete si představit, že mám najeto jen 32tis. km, ale až po koupi auta jsem tady zjistil jak moc povedený motor BKP jsem si pořídil (wallbash) , tak jsem trochu vyděšený.
Díky
Marek001
Aktivista

Příspěvek od Marek001 »

Nájdi niekoho kto má VAG nech ti prebehne akčné členy a na 99% si medzi nimi ten svoj zvuk nájdeš :)
steilmann
Nováček

Příspěvek od steilmann »

Díky, zkusím najít tady na foru někoho kdo má VAG a nechám to zkontrolovat.
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“