Přidavač paliva u 1.6TD

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
frenky
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Přidavač paliva u 1.6TD

Příspěvek od frenky »

Zdravím,
mám takový problém s Golfem II 1.6TD.
Motor jede skvěle, jen se občas na čtyřku a pětku nechce vytočit přes 3500, nebo tak nějak kolem. Neví někdo, co by to mohlo být? Mě napadlo, jak je přidavač paliva na čerpadle, jestli to není nějak zas****, že by to prostě občas nepřidalo naftu. Motor by sílu měl, třeba když jsem jel do mírného kopečka, tak jsem to vytočil na otáčky kolem těch 3500 a pak to netáhlo dál, pak zase trochu jo, ale jen to jakoby tak trochu zatáhlo a zase přestalo a to se pořád opakovalo. Naft. filtr by měl být v pohodě.

Děkuji
gumi
Přispěvovatel

Příspěvek od gumi »

V transporteru 1,6TD, je přidavač paliva řešen trochu jinak než u Golfa (kvůlivá prostoru). Mě se v něm proděravěla membrána a foukal z toho olej. Tak jsem přidavač odpojil a nepoznal jsem výraznou změnu. Je fakt že moc často jsem vyšší otáčky nepoužíval :? .
VW Transporter s MTDI, Golf III 4x4
vencl
Přispěvovatel

problém

Příspěvek od vencl »

ty to vypadá na problém z naftou, je možný že je něco v palivo. systému, možná něco v nádži, nedělá to třeba když máš málo v nádrži? já měl tady to u G3 a dělala to ta nádrž a bordel vní.
frenky
Přispěvovatel

Příspěvek od frenky »

no tankuju u různejch pump, ale dělá to stále. Jestli není něco v nádrži budu zjišťovat nejspíš někdy až bude teplejš, ale řekl bych, že tady problém nebude
Huml
Aktivista

Příspěvek od Huml »

Naft. filtr by měl být v pohodě.
Co to znamená, by měl být v pohodě?
gumi
Přispěvovatel

Příspěvek od gumi »

Když jsem si pořídil tohle vozítko, tak v první zimě to skoro nejelo, chcípalo :( atd. Vyměnil jsem filtr a jelo to líp jak v létě :D .
VW Transporter s MTDI, Golf III 4x4
frenky
Přispěvovatel

Příspěvek od frenky »

Huml píše:
Naft. filtr by měl být v pohodě.
Co to znamená, by měl být v pohodě?
Prostě tím filtrem to není :)
Radši se neptejte proč, ale je prostě propustný, a to musí jako vysvětlení stačit :-D
cable
Přispěvovatel

Příspěvek od cable »

no, přidej si naftu na čerpadle, občas to někdo sunda aby ušetřil.... a nebo povol štelovací šroubek na dorazu.... uvidíš....
frenky
Přispěvovatel

Příspěvek od frenky »

no ale ono to někdy jede dobře a jindy to nejde přes ty otáčky kolem těch 3500 - 4000.
Jinak ten doraz už bych radši nechal být, mělo by to fungovat jako omezovač otáček, ale motor točí o hodně víc, než by měl....
Motor je tam zatím jen chvíli, tak se to musí všechno doladit
Rendl
Sběrač informací

Příspěvek od Rendl »

Jestli filtr je v poho, tak vyčisti trubku z nádrže až k filtru. Na podzim jsem to dělal bráchovi na Golfu 1,6TD.Příznaky stejný jak píšeš ty, akorát když ho vzal do dlouhýho taháku pod plným plynem tek to přestalo uplně ject.Počakal jsi 15 sekund nastartoval a jelo to dál. Trubka byla pěkně zarostlá.
Rendl
Passat TDI 90 HP
frenky
Přispěvovatel

Příspěvek od frenky »

trubky mám taky už měněné....
Ale díky moc všem za nápady, určitě se na to nějak přijde
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“