Nefunkcni otackomer felicia 1.3

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
pylamq
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Nefunkcni otackomer felicia 1.3

Příspěvek od pylamq »

Zdravim, vymenil jsem diodovy mustek na felicii 1.3 50KW, rok 97, viceboc a prestal mi fungovat otackomer, teda funguje, ale az pri asi 3000 vyleti a zas spadne. Dela to s pripojenym i odpojenym altikem. Odkud to bere signal?...co by mohlo byt spatne?..diky za rady
petr petr
Přispěvovatel

Příspěvek od petr petr »

Signál jde z řj motoru, vypadá to na vadný budík otáčkoměru.
pylamq
Přispěvovatel

Příspěvek od pylamq »

a da se ten budek nejak opravit, nebo se musi menit?
Jendyss
Nováček

Příspěvek od Jendyss »

Měl jsem ten samý problém, jen ne po opravě altiku, ale z ničeho nic najednou. Na volnoběh byl spadlý na nule a při zvýšení otáček najednou vyletěl nahoru, ale reálné otáčky stejně neukazoval.
Já jsem tedy rozebral přístrojovku a propájel tištěný spoj pod otáčkoměrem. Ne tedy samotný budík, ale desku plošného spoje, která je společná pro všechny budíky. Byla pravděpodobně někde přerušená vodivá cesta na plošňáku.
J.
slovacek.milos
Aktivista

Příspěvek od slovacek.milos »

sděláš volant plasty kolem páček vytáhneš přístrojovku, dole ty kolíky opatrně vypač jina je polámeš, postrříkej sprejem všechny konektory rozeber přístrojovku, postřákej slož a otáčkoměr pojede, kolikrát stačí jen vysunout a zasunout ten prostřední černý konektor, ;)
pylamq
Přispěvovatel

Příspěvek od pylamq »

Diky, vyzkousim :)
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“