Kola 16" VYRESENO

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

cin
Aktivista
Odpovědi: 0

Kola 16" VYRESENO

Příspěvek od cin »

Ahoj chlapi, potreboval bych poradit jak legalne nechat zapsat do TP 16" kola, byl jsem v Jihlave na magistratu ale vykopli mne, ze si pry mam sehnat povoleni od vyrobce jinak ze nic nezapisou. Jeste mi poradili abych navstivil autorizovanyho dealera , ze by mi to mohl udajne zprostredkovat. Navstivil jsem 2 dealery, ale v jednom jsem byl za kretena, ze oni nejsou zadna charita, a v druhym mi rekli ze by to asi slo , ale pouze u auta prodanyho v CR , nejlip u nich. Jenze ja mam auto z Rakouska takze nic . Neresil tady nekdo podobny problem, nebo nevedel by nekdo jak se zaridit? Poradte prosim, predem podotykam ze znamy na uradu ani ve Skodovce nemam a tezky love na uplatky uz vubec ne. Moc diky za kazdou radu

PS: co se mi vlastne muze stat ,kdyby na to fizlove nejak prisli, na STK zadny problem nebyl

(jinak auto v podpisu, rv 1998)
Naposledy upravil(a) cin dne 09 pro 2011, 21:51, celkem upraveno 1 x.
O1 ASZ - 200 ps 436 Nm SW TDI Fun HW Marena TDI
Jawa 250 - 353 Normandie
Zetor 25A
peeeetr
Aktivista

Příspěvek od peeeetr »

Policajti ti na to jentak nepřijdou jelikož velikost kol máš zapsaný ve velkym TP, každej má u sebe malej. Problem by spíš byl, kdyby Tě nedej bože někdo naboural, nebo by se něco stalo. Hodně na to koukaj pojišťováci. Jakmile vidí, že máš jinej rozměr kol na autě než v TP, tak okamžitě od toho dávaj ruce pryč a máš smůlu.

PS: jinak řešim ten samej problém, taky bych si rád nechal zapsat 17ky do TP, ale mam tam jen 16. Buď se mi to nějak povede nebo se na to vykašlu, ale ryskovat to nebudu, abych jezdil na kolech, které nemam v TP.
JendoV
Přispěvovatel

Příspěvek od JendoV »

VW Passat Variant B5.5 TDI, AVB 74kW, 6-kvalt, 2002, EGR off
marena tdi
Aktivista

Příspěvek od marena tdi »

vsechno jde jen se musi vedet jak.
CIN - skoda ze nejsi tady od nas .zaridil bych ti to :D .
zitra jedu pro papiry na urad tak ti ofotim stanovisko primo s uradu.to ti poslu a v pohode ti to napisou tam u vas .muze by ? :D at to mas legal.
Audi A3 Sportback 1.9 PD BXE 186 ps , sw TDI FUN , TSB 220 Turbosport , exhaust by Marena
EX- Octavia combi Tdi AGR 261 ps
martinsidlo
Aktivista

Příspěvek od martinsidlo »

Dovezené z Rakouska? Reklamovat přepsání velkého TP z A do CZ.OI mají běžně zapsané v TP 16 kola.Koupené tedy v ČR.A že by Rakušáci měly zakázané 16,to bych se divil.
Simson Enduro S 51(70 ccm) ex
Lada 1200 S(1500 ccm) 74 ex
Seat Cordoba Sdi AEY 98 ex
OI Combi TDi ASV 1xxPs,2xxNm,790tis.km brzdy 312 x 280 chlazené
cacinek
Přispěvovatel

Příspěvek od cacinek »

marena tdi píše:vsechno jde jen se musi vedet jak.
zitra jedu pro papiry na urad tak ti ofotim stanovisko primo s uradu.to ti poslu a v pohode ti to napisou tam u vas .muze by ? :D at to mas legal.

Taky bych prosil o zaslani, pokud by to slo :)
marena tdi
Aktivista

Příspěvek od marena tdi »

neni problem.ofotim toho vice.
Audi A3 Sportback 1.9 PD BXE 186 ps , sw TDI FUN , TSB 220 Turbosport , exhaust by Marena
EX- Octavia combi Tdi AGR 261 ps
luigi5
Přispěvovatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od luigi5 »

to je zajimave u me octy z alp mam 16'' v tp, ale taky resim zapis 17tek. Protoze bez TL se v cesku nic nehne co se tyce zapisu, a ten nikde neni k mani :(
O1 TDi ASZ V/RS, RECARO, AP -40mm, 17'' Spider 205/50 Michelin PA4, 18'' Fondmetal 9rr 225/40 Michelin PS3, R32 brakes --OFF
BMW 330D E90 Mpaket 170kw M57TÜ2, ST XTA -65, 19'' M3 225/35+255/30 Goodyear EA2, 17'' Mpaket 225/45 Goodyear UGP2 --ON
RudisTDic
Aktivista

Příspěvek od RudisTDic »

peeeetr píše:Policajti ti na to jentak nepřijdou jelikož velikost kol máš zapsaný ve velkym TP, každej má u sebe malej. .
To se pleteš pane..cajti maj přístup do databáze a na místě si zjistí co máš a nemáš zapsaný ve velkým TP..takže okecávání typu "mám je zapsaný ve velkym TP,ale velkej TP mám doma,protože se u sebe vozit nesmí" ti neprojde ;)

Já okecel 17" sanata monici na octavii tím,že jsou to origo kola ze 4 golfa a že je ten samej podvozek..cajt pak řekl,že se semnou nehádá a já OK..a stejně mi dal flastr za průchozí výfuk-moc kraválu (wallbash)

Jinak bengoš nebyl blb a sám mi řekl,že octavie má běžně zapsaný 16" kola,ale 17" nee..krom RS..takže tak ;)
Octavia II RS
hansdob
Aktivista
Odpovědi: 1

Příspěvek od hansdob »

jj policie do databáze muže a do velkého TP ti nahlédne.
přesnou historii nepamatuji.....třebaaaa zetor 25K
rehak6co
Přispěvovatel
Odpovědi: 1

Příspěvek od rehak6co »

Policie v provozu opravdu neřeší, při nehodě už je to problém. Kdyby někdo uměl zapsat 17" RS napište mi. Už sem tomu nějakej čas věnoval a výsledek nula...
....320cd
cin
Aktivista

Příspěvek od cin »

kluci, moc diky za rady a za pomoc a jeste otazka k tomu Typovymu listu- da se to vubec sehnat kdyz mam sice kola novy ale z druhy ruky, original LaK a planuju Spider taktez original Skoda, ale taky nekde z bazaru :?
Jawa 250 - 353 Normandie
Zetor 25A
cin
Aktivista

Příspěvek od cin »

marena tdi píše:vsechno jde jen se musi vedet jak.
Tak to je parada, moc diky. A kdyby to nezabralo, tak vezmu TP s sebou az pojedu v lednu k tobe a vyridis to u vas a je to :D Ja myslim ze je uplne jedno jestli tam je razitko z Jihlavy nebo F-M, hlavne kdyz to tam bude :)
Jawa 250 - 353 Normandie
Zetor 25A
luigi5
Přispěvovatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od luigi5 »

Policie v provozu opravdu neřeší, při nehodě už je to problém. Kdyby někdo uměl zapsat 17" RS napište mi. Už sem tomu nějakej čas věnoval a výsledek nula...
hledas to stejny veci jako ja ;) ke kolum mam TÜV z Rakouska a az auto budu prihlasovat, tak to skusim s prekladem
podle mdcr by to mele jit ;)

C) Zápis individuelně dovezených ráfků na základě kontroly v pověřené zkušebně

Zápis variabilních ráfků a pneumatik nad rámec udávaných výrobcem vozidla (akreditovaným zástupcem výrobce vozidla) provede místně příslušný úřad obce s rozšířenou působností na základě těchto podkladů:
1) Protokol o kontrole na vozidle provedené pověřenou zkušebnou, která ověří shodu s uvedeným schválením
KBA nebo TÜV posudkem a zkontroluje montáž na vozidle

2) Schválení KBA (ABE) XXXX nebo TÜV posudek XXXX, včetně překladu do českého jazyka

Poznámky:
1) Zápis do TP vozidla se provádí bez souhlasu výrobce vozidla (akreditovaného zástupce výrobce vozidla)
2) Jedná se o zápis údajů do TP vozidla
3) Pověřená zkušebna zkontroluje shodu vozidla s všemi podmínkami uvedenými v schválení KBA (ABE) XXXX nebo TÜV posudku XXXX
4) Záruční podmínky stanovené výrobcem vozidla platí v původním rozsahu, tj. na montáž ráfků a kol nad rámec udávaných výrobcem vozidla a s tím dotčených mechanizmů se tato záruka nevztahuje
O1 TDi ASZ V/RS, RECARO, AP -40mm, 17'' Spider 205/50 Michelin PA4, 18'' Fondmetal 9rr 225/40 Michelin PS3, R32 brakes --OFF
BMW 330D E90 Mpaket 170kw M57TÜ2, ST XTA -65, 19'' M3 225/35+255/30 Goodyear EA2, 17'' Mpaket 225/45 Goodyear UGP2 --ON
mirda15
Přispěvovatel

Příspěvek od mirda15 »

Zkušebna nemá problém k zjištění způsobilosti ráfků na auto, problém ve zkušebně je spíš finanční. to si můžeš jít koupit nový.
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“