Superb 2006 2.0TDI - čidlo ABS

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
miksajz
Sběrač informací
Odpovědi: 0

Superb 2006 2.0TDI - čidlo ABS

Příspěvek od miksajz »

Zdravím

Měnil jsem ložisko na Superbu a měl vyndané čidlo ABS. Nevim, jak se mi to povedlo, ale asi jsem ho tam zpátky moc zarazil a "vcuclo" ho žebrování na homokineťáku. Nejde ABS, ESP, tachometr a maxidot furt ukazuje, jak kolísá stav paliva v nádrži v závislosti na náklohu(kopec, zatáčka...), takže to třeba ukazuje dojezd 0km a najednou zase plnou nádrž, nepobíram to proč to má spojitost s čidlem ABS:-)... Najel jsem s tím asi 1000km a teď o víkendu to rozebral... Čidlo je o polovinu kratší a žebrování je urhnuté a protáčelo se na homokloubu:-). Fotku radši zveřejňovat nebudu:-). No ostuda...

otázka:
Až tam budu dávat nové čidlo, jaká má být prosím mezera mezi páskem s žebrováním homokloubu a čidlem???:-)
Moc dík za odpovědi...
A6 2,5TDI110KW240tis(olejnička)-šla hodně rychle pryč:-), BMW320D m-paket 100KW165tis(hodně fajn kára)-taky fuč, ale s hodně těžkým srdcem, aktuálně OCT 1,9TDI,AHF,81KW230tis, Superb 2.0 TDI 225tis
geo
Aktivista

Příspěvek od geo »

změř to měrkou na druhém kole pak diag a kontroluj hodnoty otáček jednotlivých kol za jízdy pomalu popojed a sleduj hodnoty až k 0 nesmí ti to kolo padat dříve jinak znovu seřídit.pokud se na to vyprdneš tak se ti bude při dobrždování spínat abs.
Ladas
Aktivista
Odpovědi: 1

Příspěvek od Ladas »

zamáškni ho než zasuneš poloosu a pak to zkus jestli neškrtá njn stane se...
Oct ALH 66Kw-4??Nm 1??PS
klika,písty,ojnice,saní ARL včetně IC,vedení 60mm,turbo Hybrid-Oleg,trysky PP764+11mm hlava DPF ON
SW Dieselpower
jednohmota+HDS57převodovka hybrid LHW,brzdy CupraR 323mm př. 288x22mm zad. CO JEDE MUSi BRZDIT!
dav55
Aktivista

Příspěvek od dav55 »

tak jsi asi usetril za vymenu loziska. jinac jak rika ladas, stane se.
miksajz
Sběrač informací

Příspěvek od miksajz »

geo píše:změř to měrkou na druhém kole pak diag a kontroluj hodnoty otáček jednotlivých kol za jízdy pomalu popojed a sleduj hodnoty až k 0 nesmí ti to kolo padat dříve jinak znovu seřídit.pokud se na to vyprdneš tak se ti bude při dobrždování spínat abs.
Tak jsem to vyměnil a při dobržďování mi spíná ABS:-), začalo to dělat po ujetých 20km na kole kde jsem měnil čidlo... Nádrž už neblbne, kontrolky mi zhasli(teda kromě kontrolky motoru, ještě vedu boj s filtrem pevných částic:-)...)...

Otázka:
čidlo ABS je moc daleko nebo blízko homokloubu? Je stejně daleko, jako na druhé straně. Dal jsem tam FEBI, origo je myslím BOSCH, to doufám nevadí...
A6 2,5TDI110KW240tis(olejnička)-šla hodně rychle pryč:-), BMW320D m-paket 100KW165tis(hodně fajn kára)-taky fuč, ale s hodně těžkým srdcem, aktuálně OCT 1,9TDI,AHF,81KW230tis, Superb 2.0 TDI 225tis
dav55
Aktivista

Příspěvek od dav55 »

cidlo nemuze mit zlomene vedeni? kodovací krouzek je v poradku?
miksajz
Sběrač informací

Příspěvek od miksajz »

dav55 píše:cidlo nemuze mit zlomene vedeni? kodovací krouzek je v poradku?
čidlo je nové a při protahování těhlicí jsem byl šetrný. Čidlo funguje, ale potřebuji ho mít ve správné vzdálenosti od homokloubu. O víkendu to zkusím vyřešit:-)... Dám si tam risku a pokus omyl, úspěch zaručen:-)... jinak to prej nejde...
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“