Ahoj..jeli jsme z dovolené a auto je tupe a nejde vytočit víc jak 2500ot/min...dojel jsem domu ale cim by to mohlo být????nekdo rika EGR,nekdo filtr pevnejch částic....nesetkal jste se nekdo stímhle???Díky moc...
Taxikar píše:Ahoj..jeli jsme z dovolené a auto je tupe a nejde vytočit víc jak 2500ot/min...dojel jsem domu ale cim by to mohlo být????nekdo rika EGR,nekdo filtr pevnejch částic....nesetkal jste se nekdo stímhle???Díky moc...
Setkal každou chvíli ,ale těžko ti poradit , těch příčin nouzového režimu je tolik že by to bylo pouhé hádání.Zajeď si na diag a máš jasno,tohle je stráta času.
Caute mam podobni problem z 307 rano ked je studene tak ide vitocit tak max do 2500 a strasne dymi po tak asi pol hod jazdi ked sa zahreje uz ide normalne ale niekedi to urobi aj teple jazdil som z odpojenim prietokomerom vzduchu a auto slo v pohode tak som ho vymenil a aj tak to robi na diagnostike ziadna zavada pret tym vyhadzovalo prietokomel neviem co stim mam robit nevie niekdo poradit ???
Na diagnostike je vsetko ok akurande co som si vsimol v meranich parametroch otvorenie klapki v sani ked to funguje tak je otvorena na 5% a ked to nejde ta je zavreta a ovlada to elektromagneticki ventil zec potlak skusal som to j odpajat a raz sa to otvorilo pootm stale zavrati a takto to blblo nemoze zamrzat ten ventil alebo sa zasekavat auto ma tak 180000tis km
tak ji odpoj ten podtlak a měla by být stále otevřená.Ale myslím si že těch 5%je střída ovládání toho ventilu a to znamená že je otevřená pokud bude střída 90%tak bude zavřená
Presne tak to aj funguje ked odpojim pottlak tak je otvorena a uto ide ako gula len ja bi som bol rad kebi mi to fungovalo tak ako ma tak preto ma zajma ze ci to moze robit ten elektromagneticki ventil lebo neviem uz co bi to mohlo robit a to ma akosi zaraza ze na diagnostike aj na originaleim nic nevipisalo
chtělo by to otestovat ten ventil napojenej,pokud máš podtlakovou pumpu tak udělat podtlak a spínat ventil a kontrolovat zda se klapka otvírá a zavírá podle tvého spínání
to je dobri napad ale este bi ma zaujmalo ked ten ventil odpojim od napajania tak bi sa klapka mala teoreticki otvorit ??? A ked som to skusal za studena tak to zrovna ta klapka nerobila alebo robila to tak ze po 1 min sa otvorila a niekedi to slo hnet a niekeid som ho musle zapojit odpojit aby sa ta klapka otvorila a ked auto bolo zohriate tak na 90 ze ja ten ventil bol tepli tak sa otvarala a zatvarala ta klapka hnet ale azjtra viskusma stim pottlakom a uvidim co to povie vdik zaradu
ještě je možnost ho vyndat a nechat ho vyschnout pak ho mazni sprejem a vyfoukej třeba je v něm nakondenzovaná voda tyhle mrazy dělaj nestandartní závady.
Dnesasom sa tomu trochu venoval takze ventil ked odpojim klapku v sani mi otvori atuo ide v pohode ked to zapojim tak pokial je studene auto tak ide motor lne do 2500 a nic potom nechal som ho vychladnut asi tak na cc50 sadne m nastartuje m popridavam islo v pohode a zrazu len 2500 tak som drzal plyn na podlahe a dymilo a smrdelo a zrazu ako kebi tam nieco povoli a auto zas slo normalne uz nemam na to nerva vsetk obez zavad ventil funguje skusal som cez akcne cleni klapka sa hybala kusal som pottlakom sistem drzi nikde nefuci ja uz neviem som zufali vsetki konektori su v pohode a prestriekane kontak sprejom ak niekdo vie poradit tak diki moc