Pioneer MVH-1400UB

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
zsarauer
Sběrač informací
Odpovědi: 0

Pioneer MVH-1400UB

Příspěvek od zsarauer »

Dobrý den,
jako dárek jsem dostal nové autorádio Pioneer MVH-1400UB.
Včera jsem si ho nechal u automechanika připojit, ale protože jsem pospíchal, neskontrovali jsme jeho připojení a já jsem večer zjistil, že při každém připojení ztrácí paměť.
Trochu jsem “zariskoval“ a podle návodu jsem prohodil červený a žlutý kabel (které jsou už z výroby k tomuto účelu opatřeny svorkami). Po této malé úpravě si konečně rádio uchovává paměť a veškerá nastavení.
Mám ale pár dotazů, které mi případně můžete zodpovědět:
1) prohozením kabelů jsem doufám nezpůsobil nějaký zkrat nebo poruchu, která by vybíjela autobaterii i při vysunutém klíčku
2) v návodu k rádiu je zmiňována “pomocná poloha spínače zapalování ACC“. Můžete mi někdo osvětlit co tato “poloha“ znamená a jestli je i v mém autě
3) další věc, kterou jsem z návodu nepochopil je tzv. “demonstrační režim“. Nevím, jestli ho mám mít zapnutý nebo vypnutý a s tím asi související “režim úspory energie PW SAVE“.
4) dnes ráno při nastartování se mi ale zdálo, že uložené stanice se mi ztratili (i když celé nastavení zůstalo uloženo), ale při druhém nastartování tam již uložené stanice byli. Takže se ještě ptám, jestli není někde chyba v připojení nebo nastavení rádia.
5) pokud by ještě někdo vědět další rady a nápady pro tento typ rádia nechť mi je napíše

Předem všem děkuju za rady
VW Golf Plus LIFE (521) 1,2 TSI [2013] 63kW/85HP
hranicka
Přispěvovatel

Příspěvek od hranicka »

1) Neboj, paměť autorádia bere 0,0prd, baterku nevybije.To prohazování vodičů je normálka.
2) Typický u kamionů aby řidič v pauze nemusel mít puštěný všechno, jen vnitřní palubní síť, v osobáku tě nemusí zajímat.
3) demo režim je pro účely prodeje, prostě na prodejně to rádio mají píchnutý ve stěně a běhaj po displeji písmenka - vypnout
4) zhouplo se ti trochu víc napětí, stane se, pokud by to bylo častější, máš problém v elektrice.
5) klidně se ptej. :)
Rudolf Diesel to taky nekrmil naftou.
zsarauer
Sběrač informací

Příspěvek od zsarauer »

Děkuju moc za tak rychlou odpověď. Já věděl, že když se tady zeptám, tak mi někdo pomůže.
Když si na něco vzpomenu tak dám vědět.
Díky
honzas1
Přispěvovatel

Příspěvek od honzas1 »

u některych to zapojeni sedi a u některých ne.. nevim proč to tak je.. na mojem to sedělo ale jak jsem přehodil radio do fabie tak tam už to blblo a musely se prohodit dráty.. to demo vypnout,, je to otravná reklama
polo 1.4tdi AMF
hranicka
Přispěvovatel

Příspěvek od hranicka »

prostě chybí norma, tak u 60% aut se to musí přehodit.
zsarauer
Sběrač informací

Příspěvek od zsarauer »

V pořádku. Prohodil jsem kabely, což mi zabralo pár vteřin a bylo hotovo.
Spíš bude problém v bodě 4) mého dotazu. Pokud dochází k nějakému přepětí, tak to asi svými silami nedokážu spravit. Budu to zkoušet a ještě dám během týdne vědět.
Ale jinak jsem velice spokojený jak se zvukem, tak s funkcemi tohoto rádia. Myslím, že pořídit si dnes rádio s CD mechanikou je naprosto zbytečné.
hranicka
Přispěvovatel

Příspěvek od hranicka »

to bude spíš podpětí, napětí spadne pod úroveň, kdy to autorádio ještě dokáže udržet spolehlivě data v paměti.
zsarauer
Sběrač informací

Příspěvek od zsarauer »

Aha. Rozumím. Ale proč se na podruhé paměť uložených stanic ukázala.
hranicka
Přispěvovatel

Příspěvek od hranicka »

to záleží na tom, jak velkej byl ten pokles a jak dlouho trval. Nějakou dobu to elyty v rádiu podrží. Až se vybijou, rádio zapomene.
Martin.R
Aktivista
Odpovědi: 1

Příspěvek od Martin.R »

Zřejmě už nemáš uplně v kondici baterku.
Nebo může bejt problém s velkým odběrem starteru a případnejma přechoďákama ve spojích (kostry, silový vodiče)
To k tomu jednorázovýmu "zapomenutí"
Elektronika auta a technika........
776 829390
stevefun
Nováček

Příspěvek od stevefun »

zdravim, mne zas pri beznom počuvani radia zresetuje nastavenia, obcas treba dokonca povytiahnut a zas vlozit poisku aby radio dalej fungovalo. zaujimave na tom je, ze sa to nestalo pri hlasnej hudbe ale len pri tichom pocuvani radia ... a dokonca predtym nez sa zresetuje raproduktory vydaju nejaky podivny zvuk take buchnutie ... neviete co s tym môze byt ?
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“