doladění motoru
Moderátoři: šulda, Moderátoři
doladění motoru
naházel jsem přes zimu do afnka soft,trysky 764 pp,VA1749.Když jsme u Bulise (diesel technik) ladili turbo,aby mi nafouklou 1.5 hned odspoda,tak se nám to nepovedlo a turbo mi fouká pořád 1.2. Může tam být nějaká pojistka,že ho to nepustilo? Asi je blbost nafouknout turbo pomocí regulace ne,to pak enbude pořádně seřízený.Vím,že se to došteluje nejlépe na brzdě,ale zatím se mie nechce dávat dalších 6tis za nový soft.Nějaké rady tedy,jak to co nejlépe ted doladit? díky moc
-
Forest
- Aktivista
Nejlepsi tri rady, ktere tu davam stale:
1) nedavej dalsi penize, nez si to pekne naladit od sveho ladice ... pokud to neumi a vedel co tam mas na komponenty, tak si to nech vratit do puvodniho stavu a vratit penize
2) nesetrit tam, kde se to nevyplati - p. Bulis dejme tomu nejak ladi seriovky (ikdyz i o tom by se dalo polemizovat), ale co je me znamo, tak naladit vozy s neseriovymi komponenty neumi (jehoz je Tvoje auto prikladem z rady)
3) dej si to naladit k nekomu, kdo s tim ma zkusenosti - napr. Morava tdifun.cz v Cechach Dieselpower.cz
... jsi tu registrovany pres pul roku a pak zvolis Bulise - jsou proste veci, ktere nepochopim
1) nedavej dalsi penize, nez si to pekne naladit od sveho ladice ... pokud to neumi a vedel co tam mas na komponenty, tak si to nech vratit do puvodniho stavu a vratit penize
2) nesetrit tam, kde se to nevyplati - p. Bulis dejme tomu nejak ladi seriovky (ikdyz i o tom by se dalo polemizovat), ale co je me znamo, tak naladit vozy s neseriovymi komponenty neumi (jehoz je Tvoje auto prikladem z rady)
3) dej si to naladit k nekomu, kdo s tim ma zkusenosti - napr. Morava tdifun.cz v Cechach Dieselpower.cz
... jsi tu registrovany pres pul roku a pak zvolis Bulise - jsou proste veci, ktere nepochopim
TDI - everyday's racing performance with frugal running costs - do not let the challenge pass you by 
Jestliže máš pravdu o 24 hodin dříve než jiní, jsi přesně oněch 24 hodin považován za blázna. (Antoine de Rivarol)
Jestliže máš pravdu o 24 hodin dříve než jiní, jsi přesně oněch 24 hodin považován za blázna. (Antoine de Rivarol)
-
Forest
- Aktivista
Co dela? Ladi seriova auta. Navic, cas nema moc vliv na kvalitu, vetsina chiptuneru v CR je toho zarnym prikladem.Ladas píše:Bulis už to dělá dlouho snad by to měl umět...
Kdyz budes mit za sebou stovky tkm s HTP, je to zaklad pro to, abys byl uspesny v zavodech F1?
Myslim si, ze srovnavat ladeni seriovek a upravenych aut nelze.
TDI - everyday's racing performance with frugal running costs - do not let the challenge pass you by 
soft jsem u něj dělal před Vánocema a to jsem jeste netušil,že budu dál pokračovat s upravama.Hrál si s tím asi půl hodiny,aby dobře nastavil turbo a průběh.ALe řekl bychže se někde stala chyba,protože co mi tam ted nalil je stejné jako předtím podle jízdních vlastností.Takže tam budu muset zajet znova a snad se to už pořeší.Ale je blbost abych turbo nafouknul pomoci záviutu na regulaci ne
-
Forest
- Aktivista
Lepsi by bylo to vyresit.hanszik píše:snad se to už pořeší
Vis, jaky je rozdil mezi vyresit a poresit?
Ne? Tak urcite vis, jaky je rozdil mezi vysrat se a posrat se, ne?
-
Forest
- Aktivista
Pokud je to pravda, pak tomu zjevne opravdu nerozumi.
Doporucuji se poohlednout po nekom jinem abys do toho nezahucel jeste vic
Doporucuji se poohlednout po nekom jinem abys do toho nezahucel jeste vic
- TDIfun
- Aktivista
- Kontaktovat uživatele:
Nebylo to jako u Cimbu?? Mel neco LADIT ne nahravat a byl konec. Ale ten vedel hned, ze se do toho nema pouset, Bulis se pokousi delat neco o cem nema vubec sajnu. Zajed si s tim do Dieselpower, nikdy to nebude fungovat od Bulise jak ma, stylem pokus omyl a nekam zavolame to moc dobre nepujde.

340HP 1.9TDI ASZ
238HP 1.9TDI ASZ
255HP 1.9TDI AVF
250HP 1.9TDI AGR
251HP 1.9TDI AGR
M = ( Pnorm[kW] * 9.549 ) / n[min-1]
http://www.youtube.com/watch?v=N9hi4nNhAvg
238HP 1.9TDI ASZ
255HP 1.9TDI AVF
250HP 1.9TDI AGR
251HP 1.9TDI AGR
M = ( Pnorm[kW] * 9.549 ) / n[min-1]
http://www.youtube.com/watch?v=N9hi4nNhAvg
Já měl od Bulise první soft v naší Fábii a dlouho tam nezůstal. Ladění proběhlo tak, že jsem já najivka na doporučení přijel na Kladmo i s Fábií, pan Bulis vyndal z auta jednotku chvíli se v ní vrtal a bylo naladěno
Pak jsem zajel za Reeshou na brzdu ( ještě do Děčína ) a nestačili jsme se divit. Je to delší doba, tak nevím jak pan Bulis pokročil, ale co tady čtu tak to asi velký pokrok nebude.
)TK píše:Já měl od Bulise první soft v naší Fábii a dlouho tam nezůstal. Ladění proběhlo tak, že jsem já najivka na doporučení přijel na Kladmo i s Fábií, pan Bulis vyndal z auta jednotku chvíli se v ní vrtal a bylo naladěnoPak jsem zajel za Reeshou na brzdu ( ještě do Děčína ) a nestačili jsme se divit. Je to delší doba, tak nevím jak pan Bulis pokročil, ale co tady čtu tak to asi velký pokrok nebude.
nj já to měl přes zimou za 3tis a nepočítal sjem s nějakým lazením na brzdě.takže turbo nafouknu na regulaci a až našetřím,opět budu muset zainvestovat.Zkusím se s ním jeste nějak domluvit a uvidíme...