Dpf - hladina oleje 2.0 tdi CR 125 kw
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Dpf - hladina oleje 2.0 tdi CR 125 kw
Čest, je to passat 3C r.v. 2009, velmi častá regenerace 30-50 km.......najeto 390 tis km......pročítal jsem to tady, dost se tady řeší zanesení popílku v gramech apod . ale ty ml oleje ???? bublina píše vyměnit filtr....jen bych si chtěl ujasnit, co přesně tady u tohoto vozu diagnostikovat...díky moc 

SEAT ALHAMBRA 1.9 tdi BVK,r.v. 2009, EU 4, ------------MAXIDOT ☺, GT1756, AL FBPP 1043 tryskáče, SW TDIFUN, 185Ps - 420 Nm
YAMAHA YZ 450 F
YAMAHA YZ 450 F
- Kendys_TDI
- Přispěvovatel
Váha v pytli i když se může zdát OK na vagu.
V horším případě nízký tlaky a horší účinnost při spalování = rychlejší zanesení DPF/Katiku i EGRu. Podle toho oleje ve filtru mám strach o Tvou hlavu válců. Jestli už není křivá/prasklá a ventily s gufery už tolika netěsní a do výfuku jde olej, který se nespálí díky nízkým teplotám a vysokým Euro normám. První to odpálí a zanese EGR, další schytá katalyzátor a díky tomu už je filtr DPF prakticky ničem těmito špatně fungujícími komponenty.
Tobě by na ten olej pomohlo asi vypálit ten motor od EGRU až po koncovej tlumič. Zahřej motor, někde zastav, kde nebudeš překážet ostatním a drž 4000 otáček a víc po dobu 3 minut a sleduj co se bude dít
Známí mění díly a řeší čim co je, mě stačilo 2x vypálit a 210 na tacháči rázem vídam
Ono poslat plamen od EGRU až po EGR je krásná očista výfuku a sání
Ale u nový Oktávky už to radši nikdo nezkoušejte, soused taky vypaloval a už tejden má náhradní vůz

V horším případě nízký tlaky a horší účinnost při spalování = rychlejší zanesení DPF/Katiku i EGRu. Podle toho oleje ve filtru mám strach o Tvou hlavu válců. Jestli už není křivá/prasklá a ventily s gufery už tolika netěsní a do výfuku jde olej, který se nespálí díky nízkým teplotám a vysokým Euro normám. První to odpálí a zanese EGR, další schytá katalyzátor a díky tomu už je filtr DPF prakticky ničem těmito špatně fungujícími komponenty.
Tobě by na ten olej pomohlo asi vypálit ten motor od EGRU až po koncovej tlumič. Zahřej motor, někde zastav, kde nebudeš překážet ostatním a drž 4000 otáček a víc po dobu 3 minut a sleduj co se bude dít

Známí mění díly a řeší čim co je, mě stačilo 2x vypálit a 210 na tacháči rázem vídam

Octavia 1 TDI AGR, GOLF IV 2.8 V6 4motion
a ještě je tu manželky Fóbia 1.4 16V BKY hatch

je to brko bráchy, spotřeba oleje na 10 tis. km což je jeho výměnný interval je 0...........tedy pokud to nedoplňuje nafta 
jinak je to dsg a na volnoběh víc jak 2500 ot/min nedá.......

jinak je to dsg a na volnoběh víc jak 2500 ot/min nedá.......
SEAT ALHAMBRA 1.9 tdi BVK,r.v. 2009, EU 4, ------------MAXIDOT ☺, GT1756, AL FBPP 1043 tryskáče, SW TDIFUN, 185Ps - 420 Nm
YAMAHA YZ 450 F
YAMAHA YZ 450 F
- Kendys_TDI
- Přispěvovatel
Oni si ty EU aktivisti našli způsob, jak zabránit čistým katalyzátorům zdarma.
Nevěřil sem rotačka škubala, jebala se, nejela 2x sem jí takhle v lese vypálil, poprvý černo jak v lybii a od tý doby jezdim po dálnici celou cestu z práce na maximálku 205 tachometrových
každej řikal turbo, váha, čerpadlo, střiky, ventily, seřídit přes vag a já si to seřídil sám na 4000 otáček po dobu 3 minut. Hele mě tu radilo tolik šašků už že pak když sem našel závadu a byla to hadička za 49 korun, sem se musel smát, takže se snažim radit sám a neposlouchat moc rady ostatních, ptž. zatim mi nikdo s ničím neporadil co se pokazilo.
A jinak těch 125 kw je náročných na krátký trasy, kdy řidič řadí kolem 2000 otáček. Takhle sem odělal hlavu na Exeu. Ideál když se s tim jezdí mimo město. A jinak rok 2009 koukam, toho bych se vůbec nebál, od tohoto roku byly ty 2.0 TDi perfektní, ale do roku 2008 je to finanční sebevražda
A jestli má řídký olej, tak tomu i věřím. Měl sem VR6stku G_4 a long life 0w/30 a nedolil sem nikdy nic ani deci a ten motor kovaný součásti šlapal jak hodinky.
Ale ten olej mi zaráží, sem nikdy neměl DPF (jen ve služební dodávce) 3 deci oleje mi spíš přijde jako náplň intercooleru. Sem vyléval po 630 tis. km 3 deci oleje z cooleru a taky mi tu klucí psali jak už mam olej v egr ventilu a za chvíli si čapne olej a přetočí se a naposled si motor vytočim
A oni sou to už 2 roky zas
Nevěřil sem rotačka škubala, jebala se, nejela 2x sem jí takhle v lese vypálil, poprvý černo jak v lybii a od tý doby jezdim po dálnici celou cestu z práce na maximálku 205 tachometrových

A jinak těch 125 kw je náročných na krátký trasy, kdy řidič řadí kolem 2000 otáček. Takhle sem odělal hlavu na Exeu. Ideál když se s tim jezdí mimo město. A jinak rok 2009 koukam, toho bych se vůbec nebál, od tohoto roku byly ty 2.0 TDi perfektní, ale do roku 2008 je to finanční sebevražda

Ale ten olej mi zaráží, sem nikdy neměl DPF (jen ve služební dodávce) 3 deci oleje mi spíš přijde jako náplň intercooleru. Sem vyléval po 630 tis. km 3 deci oleje z cooleru a taky mi tu klucí psali jak už mam olej v egr ventilu a za chvíli si čapne olej a přetočí se a naposled si motor vytočim

Octavia 1 TDI AGR, GOLF IV 2.8 V6 4motion