Zvýšení výkonu s automatem?
Moderátoři: šulda, Moderátoři
kamarat ma automat octavku 66 KW,ma to chiple na 121 HP a 297 NM odmeranych.ide to celkom slusne,rozmysla aj nad tryskami ale...tiež podobny problem či cto zvladne automat.ževraj by mal...
ale bude treba znovu chipovat,samozrejme na brzde... 

BMW 330 XD 300 HP 650 NM chip by DONUZO(D-racing.sk)sprint soft 330+hp 700+Nm
Tiez by ma zaujimalo kolko vydrzi automat, ja mam momentalne 160 k a 375Nm. Menim turbo za 110kw a hranica na ktoru by som sa chcel dostat je 190 k. Pocul som ze 96kw automat vydrzi tak do 200koni. Ak by to bola pravda, este by som mal rezervu 

Passat B6 1.9TDi 130HP 201 HP a 477 Nm
Hybrid turbo, big IC, AL vstreky, DQS prevodovka z 2.5 tdi, ostra vacka, vyfuk, sanie by AMA, Profi soft,
400m - 15,3 sek
Na predaj!
Suzuki Intruder 1800 VZR 125k, 160Nm
)
Audi B7 3.0 tdi 275Hp 559Nm

400m - 15,3 sek
Na predaj!

Tak co,nejake nove zkusenosti ohledne zvysenho vykonu na automatech?Mam G IV 66kw se Sprinty 764 a auto jede i radi vyborne,jen dostava trochu nafrak puvodni turbo tak menim na 130 PS , ale zajimalo by me jaka je horni hranice pro tyto 4 stupnove automaty - jestli se uz nekomu podarilo ho rozsypat...
Nerad bych to s vykonem prepiskl,ale ta zmena oproti puvodni mrtvolce je opravdu vyrazna a navykova... 

Paveljr píše:Tak co,nejake nove zkusenosti ohledne zvysenho vykonu na automatech?Mam G IV 66kw se Sprinty 764 a auto jede i radi vyborne,jen dostava trochu nafrak puvodni turbo tak menim na 130 PS , ale zajimalo by me jaka je horni hranice pro tyto 4 stupnove automaty - jestli se uz nekomu podarilo ho rozsypat...Nerad bych to s vykonem prepiskl,ale ta zmena oproti puvodni mrtvolce je opravdu vyrazna a navykova...
Pri vymene oleja v prevodovke skus spravit toto...
http://forums.tdiclub.com/showthread.php?t=62154
a daj vediet. Caka ma vymena oleja ale mam 5 stupnovy tipt, neviem ci sa to bude dat spravit. Ale odozva na 4 st. automat je dobra po vylepseni tlaku v prevodovke...
Passat B6 1.9TDi 130HP 201 HP a 477 Nm
Hybrid turbo, big IC, AL vstreky, DQS prevodovka z 2.5 tdi, ostra vacka, vyfuk, sanie by AMA, Profi soft,
400m - 15,3 sek
Na predaj!
)

400m - 15,3 sek
Na predaj!

není to až zas tak ke zvýšení výkone,ale 4kvalt automat mám třetím rokem..najel sem ze 149tis.km na 269tis.km a měl jsem dvě závady.
1.kolem 210tis.km sem měnil trojcípí plechový věnec..dva ze tří cípu byly prasklé!
2.nyní-výměna měniče,malé spojky,přepouštěcích pístků a těsnících gumyček nebot začala klouzat čtyřka a hůř to řadilo!
Jen tak pro zajímavost pán který mi to dělal zřejmě chlap od fochu a co se životnocti týče říkal že mám převodovce pogratulovat za tak dlouhou výdrž a to jsem v základu 66kw tak bacha na ty výkony-opravy jsou dosti nákladné
1.kolem 210tis.km sem měnil trojcípí plechový věnec..dva ze tří cípu byly prasklé!
2.nyní-výměna měniče,malé spojky,přepouštěcích pístků a těsnících gumyček nebot začala klouzat čtyřka a hůř to řadilo!
Jen tak pro zajímavost pán který mi to dělal zřejmě chlap od fochu a co se životnocti týče říkal že mám převodovce pogratulovat za tak dlouhou výdrž a to jsem v základu 66kw tak bacha na ty výkony-opravy jsou dosti nákladné

Audi B4 Avant tdi(plná polní,kat fuč+egr auch)+Golf 2 Mtdi BBS mit hifi anláge...Alles in ropovod
zmena je vratna a nepocul som o tom ze by niekomu znicila automat... opatrne sa to da zase odkrutit, opatrne po jednom zubku stlacas tie pruzne plliesky a okrucas tolko cvaknuti, kolko si predtym zatiahol... alebo kolko chces
a funguje to len na 4stupnoch.

Paveljr píše:Je to sice zajimavy tip,ale pokud clovek provede tuto zmanu,tak uz je nevratna a muze prevodovku znicit,takze to me za to nestoji...To jak prevodovka ted radi me sice obcas rozciluje,ale za to riziko mi to nestoji. A toto funguje udajne jen na 4 stupnovych automatec,ne na 5 stup. tiptronicu...