Horší starty, bublinky atd. pořád omýlané téma...

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Bezpy
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Horší starty, bublinky atd. pořád omýlané téma...

Příspěvek od Bezpy »

Zdarec chlapy vím že už toho tady bylo napsàno mnoho ale řeším už u druhého golfa 1.9 tdi rotačky bubliny v naftě minulý golf startoval dost blbě třásl se chvíli po startu atd.. jak tu mnoho lidí píše...Nyní jsem si koupil jiného a auto startuje v podstatě bez problémů akorát jsem vypozoroval že když jedu déle a ohřeje se mi nafta na teplotu kdy otevře termoventil tak poté mi začnou běhat bublinky průhlednou hadičkou a druhý den mám cca 2cm bublinu v hadičce a start není hned na brnk ale až třeba na 4 otočení ale pokud jedu jen kousek a neotevře se termoventi tak mi v hadičce bubliny nelítají a v hadičce druhý den také není a start je na otočení.Už jsem toho pročetl mnoho a nevím kudy kam jelikož toto nasvědčuje tomu co psal uživatel prka že v případě kdy není ještě nafta ohřátá na teplotu ldy by otevřel ventil tak si to přisává do filtru palivo z vracečky a tudíž v oběhu není takový podtlak a tím pádem se nafta tzv netrhá jelikož není v potrubí takový podtla.To je fajn ale proč by se po delší jízdě dělala bublina v hadičce a motor startoval hůře.Další věc je že když bych dol jednocestný ventil na hadičku tak přece bublinky v čerpadle už budou.Budu měnit filtr plus ventil budu dělat rozvody atd...CHLAPY JESTLI JSTE NĚKDO TOHLE VYŘEŠIL TAK PROSÍM DEJTE RADU NEBO POJĎTE DÁT HLAVU DOHROMADY JELIKOŽ KDOKOLI TO TU ŘEŠIL TAK KONVERZACE USTALA A NIKDO NIC NEVYŘEŠIL.
PŘEDEM DÍKY..
VW GOLF IV 66KW ALH
VW GOLF IV 81KW ASV
VW GOLF IV 74KW AKL
yardarytarda
Přispěvovatel

Příspěvek od yardarytarda »

je to v řiti na nic kloudnýho nikdo nedojde.Už jsem si na to zvykl prostě dojde zima a startuju napiču máme doma dvě asvčka a obě to dělají a kamoš má golfa taky asvčko a bublin tam má tak jak já a startuje mu to jak víno.Jezdíme oba dva na stejné palivo z práce :-)Je to oničem nad tim bádat pořád dokola,už jem skusil aj nemožný a nic nepomohlo....
Můj názor je,že chyba bude někde v čerpadle,do toho jedinýho jsem ještě nevrtal,neni to tak hrozný,ráno zaškitá a jedu.Taky mě to sere neboj.Mám ještě opla corsu 1,5 disuzu a to je motor,sice to hovno jede ale starty super a to je starej předkomůrkáč..
slovacek.milos
Aktivista

Re: Horší starty, bublinky atd. pořád omýlané téma...

Příspěvek od slovacek.milos »

[quote="Bezpy"

stím termoventileem nevím jak to máš vychytané ale otvírá při 3O ti a když v zimě ohřeješ naftu na 15 tak je to hoooodně moc

termoventil se má měnit co 12O tisíc nikdo to nedělá, a taky se dá vyřadit filtrem třeba 1,6D ;)
Bezpy
Přispěvovatel

Příspěvek od Bezpy »

Yardarytarda:Jo jo je to v řiti to startování u těch rotaček je past....
Slovacek.milos: Jo jo to vím jinak když jsem kontroloval ten termoventil tak jsem auto měl zaparkované v garáži kde je 15 stupňů tak proto se mi to podařilo ohřát nad 30 stupňů asi cca po 15 km po městě což by odpovídalo? Díky..
VW GOLF IV 66KW ALH
VW GOLF IV 81KW ASV
VW GOLF IV 74KW AKL
slovacek.milos
Aktivista

Bezpy píše:Yardarytarda:Jo jo je to v řiti to startování u těch rotaček je past....
Slovacek.milos: Jo jo to vím jinak když jsem kontroloval ten termoventil tak jsem auto měl zaparkované v garáži kde je 15 stupňů tak proto se mi to podařilo ohřát nad 30 stupňů asi cca po 15 km po městě což by odpovídalo? Díky..
tak nějak
hiero
Přispěvovatel

Příspěvek od hiero »

ja mam v sharane afn a nemam vobec problem so startom aj teraz ked bolo -15 tak na jedno zhavenie a brnk....je pravda ze vlete ked som menil filter tak som mal take vnuknutie a vymenil som aj ten termoventil ale ani so starym som nemal problem...jak pise slovacek.milos treba vyskusat pouzit palivak len so vstupom a vystupom...
Tdi
jordee_23
Aktivista

Re: Horší starty, bublinky atd. pořád omýlané téma...

Příspěvek od jordee_23 »

tak..ja neviem..mal som aj mam jednu rotacku...a bublinky tam proste nejake su...aj co som videl..boli..a auto slo ..aj idu normalne.
aj upravene.
GIV var asz 4mot upraveny
Bezpy
Přispěvovatel

Příspěvek od Bezpy »

Slovacek.milos:Myslíš např tento?

http://eshop.autorozvody.cz/tecdoc/

Teoreticky by to kolem toho ventilu může táhnout a co myslíš nemůže dělat jesště odpor zaseklý zpěťák v koši?Zkusit vyměnit sací koš?

Díky
VW GOLF IV 66KW ALH
VW GOLF IV 81KW ASV
VW GOLF IV 74KW AKL
slovacek.milos
Aktivista

ten dkaz nefachčí a jestli je spěták v koči nasadíš hadičku a stíkneš naftu pokud spadne hladina nefachčí
Bezpy
Přispěvovatel

Příspěvek od Bezpy »

Jo sory nefunguje to je jedno prostě filtr z dvojkového golfa 1.6D to je on že?Jo a do té hadičky můžu fouknout ne? :D
VW GOLF IV 66KW ALH
VW GOLF IV 81KW ASV
VW GOLF IV 74KW AKL
yardarytarda
Přispěvovatel

filtr z golfa bych tam nedával,náhodů bude mrznůt a budeš v řiti..
Bublinky pokud nejde jedna za druhů tak to neni na závadu..
Bezpy
Přispěvovatel

Příspěvek od Bezpy »

Yardarytarda tak ale mi vysvětly proč to s těma bublinama startuje déle a bez nich na otočení??
VW GOLF IV 66KW ALH
VW GOLF IV 81KW ASV
VW GOLF IV 74KW AKL
slovacek.milos
Aktivista

Bezpy píše:Yardarytarda tak ale mi vysvětly proč to s těma bublinama startuje déle a bez nich na otočení??
postě bublina špatně,

já se na to vybavil odsávačky povozních kapalin, ac pumpy, meřák podtlaku, průhledné hadice a odhalíš i okroužek na sacím koši, pohledově normální hadice a přisává vzduch,

ale jak píšu na záhady to chce vybavení
-pavel-
Nováček

Příspěvek od -pavel- »

Chtěl bych se zeptat mam problem se studenymi starty když je pod nulou tak dlouho toči pote začne blafat ale jeste musim podržet aby chytil. Žhaviče ok u toho koše v nadrži mam tam novy a i ten když fouknu zpatky jde lehce profouknout je to normalni? Bubliny samozřejmě sou ale ty byli i minulou zimu a startovalo na otočení. Jedna se o AHF
yardarytarda
Přispěvovatel

Bezpy píše:Yardarytarda tak ale mi vysvětly proč to s těma bublinama startuje déle a bez nich na otočení??
a ty mě vysvětli proč některé auta startují i s bublinama krásně.. :)
-jasně že bubliny v uzavřeném okruhu nemají co pohledávat..
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“