O1 1.9TDI - Podivný Turboefekt

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
streng
Nováček
Odpovědi: 0

O1 1.9TDI - Podivný Turboefekt

Příspěvek od streng »

Dobrý den.
Na O1 1.9TDI 66kW AGR, pozoruji podivné projevování turboefektu. Nevím jestli je to normální. Při plynulé jízdě kolem 1700 otáček když už by se mělo zapnout turbo začne motor mírně rapotat a vůz se asi na 1-2 sekundy správa jak kdyby zařadil neutrál otáčky stoupají ale výkon se úplně strácí. Pak když vystoupají asi na 1900 tak se zapne turbo a už je všechno v pohodě. Projevuje se mi to ale jenom když mám lehkou nohu, tedy při jízdě ve městě nebo tak. Když jezdím svižneji tak jenom cítím že auto při 1700otáček zapne turbo, ale není to sprovázeno rapkáním z motoru ani stracením výkonu.
Chtěl jsem se zeptat je tenhle jev normálni pro O1, nebo má auto nejakej problém. U jiných naftáku jsem nic podobného nikdy nepozoroval.

Ďekuji za odpovědi.
roman1648
Aktivista

Příspěvek od roman1648 »

Neklouže spojka ?? :?
streng
Nováček

Příspěvek od streng »

Abych se přiznal to mé nějak vůbec nenapadlo. Furt jsem z toho podezíral turbo. Asi máte pravdu a bude mi klouzat spojka. Co s tím, asi jenom nechat rozebrat ?
roman1648
Aktivista

Příspěvek od roman1648 »

No prvně a´t ti to potvrdí někdo kdo se vyzná, pak řešit..
streng
Nováček

Příspěvek od streng »

Tak problém se vyřešil, když jsem vyměnil olej. Původní olej měl nalítáno 10 000KM. Mohl to způsobovat nekvalitní olej ? Hladinu jsem kontroloval, byla v ryskách. Nebo to byl příznak něčeho jiného?

edit: mám na mysli výměnu motorového oleje.
jimmy3
Sběrač informací

Příspěvek od jimmy3 »

10 000km je ještě v pohodě, většinou se mění po 15 000 někdo ho mění i dříve, co tam bylo za olej?
streng
Nováček

Příspěvek od streng »

To bohužel nezistím, auto je z druhé ruky. Proto jsem tu vyměnu udělal radeji dřiv protože nevím co tam kdo tam. Ale dle nálepky tam měl být nějaký 10w40.
Těď jsem tam dal Castrol 10w40
xshreck
Přispěvovatel

Příspěvek od xshreck »

v podobnych otackach mi vynechavala vaha vzduchu a nejak zlobilo egr. auto ztratilo vykon a pak se nad 2 zase rozjela. akorat bez zvuku.

zkus si udelat log. pripadne egr zaslepit. za to skoro nic nedas...
streng
Nováček

Příspěvek od streng »

Tak nakonec to způsobovala váha vzduchu, ze začátku to bylo jenom jak jsem popsal v prvním příspěvku , pak se v místě vynechání vždy za autem objevil mrak dymu, až nakonec váha kompletně odešla a auto netáhlo.
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“