alh špatné starty

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

karelmacal
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

alh špatné starty

Příspěvek od karelmacal »

zdar lidi mam tu jednu O1 a strašně startuje jinak jede Ok ale za studena to je jako avia vstřiky odskoušené tlaky ok hydra nové ale žhaviče nové neví někdo co by to mohlo být :)
Bobanius
Přispěvovatel

Příspěvek od Bobanius »

Nebude čerpadlo na odchodu?
OI 1.9 Tdi 66Kw ALH, Sprint 764, Jednohmota od Ladase, stříbrné combi, 4 x Brembo max , desky textar, puky TT , Trippling , Egr-Off.
karelmacal
Přispěvovatel

no asi jo ale jede to super nic nevynechá jen ten start a potom letí
Bobanius
Přispěvovatel

Příspěvek od Bobanius »

Jakou máš hodnotu na palubáku , jedná se o volnoběh ,zahřátý motor, měřená hodnota l/h. za jízdy měří okamžitou spotřebu.
Mělo by tam být ideálně 0,5 jestli je tam víc až kolem 0,8 nebo víc tak to ukazuje na čerpadlo. U mne se to tak projevovalo.Měl jsem tam hodnotu 0,9-1,1 l/h.
Nastavovala se i startovací dávka ale nepomohlo, pak jsem byl u TdiFuna na přehrátí softu kvůli špatným startům,nic. No a po konzultaci s Funem nakonec
výměna čerpadla vše OK.
OI 1.9 Tdi 66Kw ALH, Sprint 764, Jednohmota od Ladase, stříbrné combi, 4 x Brembo max , desky textar, puky TT , Trippling , Egr-Off.
karelmacal
Přispěvovatel

Na palubáku je 0,5 l-h tak na čerpadlo se my to nezdá ale mam tu ještě jedno tak to zkusím přehodit :D
milda.svo
Přispěvovatel

Příspěvek od milda.svo »

karelmacal píše:Na palubáku je 0,5 l-h tak na čerpadlo se my to nezdá ale mam tu ještě jedno tak to zkusím přehodit :D
Nepada ti nafta?
Octavia combi 1,9 TDI 66kw motor ALH
Woko_O
Aktivista

Příspěvek od Woko_O »

Zkontrolovat předvstřik a přepadový hadičky.. Po tom koukat jestli nejdou bublinky a případně dát zpětnej ventil..
karelmacal
Přispěvovatel

no už nic jiného nevidím :d (LOL)
prka
Aktivista

Příspěvek od prka »

Bobanius píše:Jakou máš hodnotu na palubáku , jedná se o volnoběh ,zahřátý motor, měřená hodnota l/h. za jízdy měří okamžitou spotřebu.
Mělo by tam být ideálně 0,5 jestli je tam víc až kolem 0,8 nebo víc tak to ukazuje na čerpadlo. U mne se to tak projevovalo.Měl jsem tam hodnotu 0,9-1,1 l/h.
Nastavovala se i startovací dávka ale nepomohlo, pak jsem byl u TdiFuna na přehrátí softu kvůli špatným startům,nic. No a po konzultaci s Funem nakonec
výměna čerpadla vše OK.
Podle voln. dávky, jak to popisuješ ,by to mohlo ukazovat na "slabší" čerpadlo, ale jen za předpokladu, že s voln. dávkou nikdo nehýbal /elektricky nebo mechanicky/. Navíc Tě opravím v hodnotě. Pokud bude palubák na místě při volnoběhu ukazovat spotřebu 0,5/h, pak určitě "nepočítá" správně a skutečná spotřeba bude asi o 15% vyšší než počítačová. Podle zkušeností by měl ukazovat kolem 0,7 l/h , aby byla počítačová i skutečná spotřeba stejná.
Já bych zadavateli vlákna radil použít při spouštění přídavný odpor k čidlu teploty chl. kapaliny /pokud je vše ostatní OK/. Je to podstatně levnější a za zkoušku to stojí.
Octavia I 1.9TDI 81Kw AHF r.v.2000
Octávia I 1,9TDI ASV r.v. 2003 chip
karelmacal
Přispěvovatel

prka píše:
Bobanius píše:Jakou máš hodnotu na palubáku , jedná se o volnoběh ,zahřátý motor, měřená hodnota l/h. za jízdy měří okamžitou spotřebu.
výměna čerpadla vše OK.
Podle voln. dávky, jak to popisuješ ,by to mohlo ukazovat na "slabší" čerpadlo, ale jen za předpokladu, že s voln. dávkou nikdo nehýbal /elektricky nebo mechanicky/. Navíc Tě opravím v hodnotě. Pokud bude palubák na místě při volnoběhu ukazovat spotřebu 0,5/h, pak určitě "nepočítá" správně a skutečná spotřeba bude asi o 15% vyšší než počítačová. Podle zkušeností by měl ukazovat kolem 0,7 l/h , aby byla počítačová i skutečná spotřeba stejná.
Já bych zadavateli vlákna radil použít při spouštění přídavný odpor k čidlu teploty chl. kapaliny /pokud je vše ostatní OK/. Je to podstatně levnější a za zkoušku to stojí.

třeba dnes na brnknutí a žádný kouř ani haprování už jsem z ní hotovej :D
prka
Aktivista

Příspěvek od prka »

Vždy, když budeš startovat studený motor, tak se podívej na průhlednou hadičku od filtru k čerpadlu. Pokud tam bude "bublina" asi 3cm a větší, tak start nebude na "drc". Bez "bubliny" může být studený start bezproblémový. Nedostatek paliva pro studený start, který signalizuje "bublina", je třeba nějakým způsobem kompenzovat. Například přídavným odporem.
Octavia I 1.9TDI 81Kw AHF r.v.2000
Octávia I 1,9TDI ASV r.v. 2003 chip
UchoTD
Aktivista
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od UchoTD »

ak je všetko OK tak upravit SW.
Mitsubishi Lancer EVO VIII 366kw 670NM
Mitsubishi Lancer EVO IV 242kw
Mitsubishi Outlander 2.2DID
Mitsubishi SpaceStar 1.3MPI