mírné vibrace celého auta.
Moderátoři: šulda, Moderátoři
mírné vibrace celého auta.
Ahojky,napíšu vám svuj nekonečný problém s autem.Mám oct 2 07,100tis najeto,1.9tdi a nemůžu odstranit vibrace-mírné třesení autem,myslel jsem poloosy,dány obě nové-před výměnou-po-uplně stejné,dány obě origo ramena s čepy,uložení tlumiču i s ložiskem,nic,nové pneu i s disky-žádná změna,možná jen trošku,ale to jen díky měkčí pneu.Zkoušel jsem i 15 místo 16,ale je to stejné,něco sice pohltí pneu,ale ne moc.Vibrace od 90-130, mírně třese to s autem,jde to od předku,jako bych tam měl nasazené hruby vzorek nebo protektor,když vyřadím,je to stejné-nepřestane.V pondělí udělám brzdy,ale pochybuji.že to přestane.Brzdy nekopou,brzdí to dobře.Nějaký nápad????Měl jsem to zvedlé,nastartované s koly,ale nic jsem neviděl,že by to vibrovalo.Do auta jen vrážím a žádná změna...
octavie tdi,81kw,ahf
octavie tdi 77kw pd-tdi fun 100kw
Re: mírné vibrace celého auta.
Co se zamerit na motor (vstriky, dvouhmota). Co diagnostika, hodnoty vstrik. mnozsti paliva, kompenzace atp.octavie81 píše:když vyřadím,je to stejné-nepřestane
Od motoru nevim,spis se mrknu na tu napravnici,ale vse mi delal mistr huml i predni a zadni geo a ja jsem si to take myslim po koupe auta kontroloval,vse bylo tenkrat utazeno. Dvojhota je uz trosku chycena,ale je to citit od kol,jak se odvaluji,aspon me to pripada.
octavie tdi,81kw,ahf
tak po výměně origo brzd př. i zadek .př i nábojů s ložiskami je to pořád stejné. Po přezutí na zimu stejné,začne to tak při 105-120 km.h,při 130je klid,je to opravdu mírné,ale je to cítit ve volantu.Nápravnice je pevně utažená.Celá náprava nová i s polos.,tlumiče původní,nové komplet uložení i ložisky.Co dál?? převodovka? řadí to super,i za studena,nehučí nic.Dvojhmota? Dělá to i když vyřadím....při té rychlosti
octavie tdi,81kw,ahf
tak jsem se dnes mrknul na ty kuláky,vydělal je z těhlice,volné nejsou,ale nové také ne,tak na 50%,aspon se mě to tak zdá.Dám druhé,jen nevím jaké,jestli febi,moog,monrooe,trw nebo origo.Neví někdo,zda na dvojku oct se dělaly dva druhy čepů? Já tam mám na délku 112mm,k prostředku hlavice 94mm...
octavie tdi,81kw,ahf