DPF A4 3.0 TDI BKN
Moderátoři: šulda, Moderátoři
-
- Přispěvovatel
DPF A4 3.0 TDI BKN
Zdravim Vas.
Mam na Vas jeden dotaz, este pred dvoma rokmi som kupil auto audi a4 s 3.0tdi motorom s DPF. Minuly tyzden som zo srandy pozeral zaplnenie DPF filtra cez VCDS a na kanale 104 pole 3 hodnota 0.0 to iste aj v poli 1,2 a 4 vsetky hodnoty boli nulove. Teda moja otazka z toho vyplyva, ze mam odstranene DPF kedze mi to tam nic nepocita ??? Alebo ako to zistit?
Hladina oleja mi casom stale stupa, z toho usudzujem, ze prebiehaju nejake regeneracie, alebo to moze byt v niecom inom ???
Dakujem za info.
Mam na Vas jeden dotaz, este pred dvoma rokmi som kupil auto audi a4 s 3.0tdi motorom s DPF. Minuly tyzden som zo srandy pozeral zaplnenie DPF filtra cez VCDS a na kanale 104 pole 3 hodnota 0.0 to iste aj v poli 1,2 a 4 vsetky hodnoty boli nulove. Teda moja otazka z toho vyplyva, ze mam odstranene DPF kedze mi to tam nic nepocita ??? Alebo ako to zistit?
Hladina oleja mi casom stale stupa, z toho usudzujem, ze prebiehaju nejake regeneracie, alebo to moze byt v niecom inom ???
Dakujem za info.
Audi A4 3.0 TDi 150kW BKN DPF r.v. 2006...289000km
- patrik.kloucek
- Aktivista
-
- Přispěvovatel
- patrik.kloucek
- Aktivista
[quote="nogis"]a není úplně nejjednodušší sáhnout do výfuku? netvrdím, že všechna auta s DPF mají výfuk jak z fabriky, ale rozdíl je tam evidentní. stejně tak smrad, který vykuchaný auta vypouští.[/quot
Člověče ono to není úplně vypovídající.měl jsem C-max s 50tlm a všichni černej vevnitř jak prase.dpf bylo100% OK. A u jiného auta s dpf byl vejfuk úplně cistej. No a teď.se.v tom vyznej....
Když vytahnes konektor tak jednotka pozná závadu .pokud budeš mít dpf vyřazen a sw. opraven tak jednotka nepozná nic. Je to rychlí a jasný...
Člověče ono to není úplně vypovídající.měl jsem C-max s 50tlm a všichni černej vevnitř jak prase.dpf bylo100% OK. A u jiného auta s dpf byl vejfuk úplně cistej. No a teď.se.v tom vyznej....

Když vytahnes konektor tak jednotka pozná závadu .pokud budeš mít dpf vyřazen a sw. opraven tak jednotka nepozná nic. Je to rychlí a jasný...

-
- Přispěvovatel
- patrik.kloucek
- Aktivista
-
- Přispěvovatel
-
- Přispěvovatel
-
- Aktivista
Jenže to nikdo neví dokud to tam lejou za pár tisíc na parkovišti tak to potom regeneruje dál vybouchaj filtr zamaskujou závady a šmudlo hledej nakonec ti stejně nezbyde nic jiného než nahrát origo soft nebo nahrát od někoho kdo ví co stím dělá.Teď je problém že diagnostika bude mlčet a věcí co dokážou zvednout hladinu je hodně.V poslední době se dost lidí poptává co by stála oprava navrácení filtru před lety ho nechali za 10 vymlátit a ted ho tam za 20 vrátej.