Je ta spotřeba normální?

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
lukas86
Nováček
Odpovědi: 0

Je ta spotřeba normální?

Příspěvek od lukas86 »

Ahoj lidi, mam Octavii 1 a zdá se mi že mi palubní počítač ukazuje dost velkou spotřebu, např. zastavím na křižovatce a ukazuje mi třeba 11litrů aniž bych šlapal na plyn takhle se to tam prostě zasekne a až když se rozjedu tak to ukazuje něco jinýho, někdo jsem četl že by to mohly dělat špinavé kontakty na nějakém čidlu které tohle řídí, tak se chci zeptat jestli mi někdo poradí kde to čidlo přesně je. Díky za odpovědi.
Matrix
Aktivista

Příspěvek od Matrix »

Já sem vyzkoumal a už zde taky psal, že se to u mě liší, z jakého stavu před křižovatkou vyřadím. Pokud před křižovatkou dám nohu z plynu a chvilku brzdím motorem (2 vteřiny) tak mám spotřebu na dispelji 0,2 litrů, ale když jedu pod plynem a hned vyřadím, tak mi tam svítí od 4 litrů až po devět, tak nevím no, asi to bude normální. Když pojedeš do kopce a jakoby v kopci z tahu hned vyřadíš, tak tam budeš mít i vyšší hodnoty.
Volkswagen Golf Plus, MR12, 2.0 TDI - 103 kW, CFHC, 230.000 km
fuzzyi
Přispěvovatel

Příspěvek od fuzzyi »

odpověď je jednoduchá, počítač aktualizuje spotřebu cca po ujetí 20m, když dojedeš na křižovatku a zastavíš tak ti tam zůstane poslední snímaná hodnota. Změní se až po tom co se opět rozjedeš
RENAULT / TRAFIC II autobus (JL) / 2.0 dCi 115 (JL0H)
Matrix
Aktivista

Příspěvek od Matrix »

Zkoušel sem to i bez zastavení jen že sem jel na volnoběh dál a stejně to ukazovalo bludy, prostě pokud jsem předtím brzdil motorem, tak pak je okamžitá spotřeba nízká,když sem to dřel pod plynem, tak byla vysoká i po ujetí 200 metrů.
Volkswagen Golf Plus, MR12, 2.0 TDI - 103 kW, CFHC, 230.000 km
warhead_cz
Přispěvovatel

Příspěvek od warhead_cz »

hmm me taky stoupala klido do 12 ale jak to rozjedes tak hnedka klesne , volnobeh je trosku ujetej (LOL) ale jenom kdyz zastavim , nejaky divociny za jizdy asi ne
Hele tati mašinky smí jezdit i po silnicích ? Kdepak hochu to je jen strycovo TDI :)
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“