vymena rozvodov

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

jericho-3
Aktivista
Odpovědi: 0

Příspěvek od jericho-3 »

Někdy je lepší ten rozvod manželský než potkání motoru někde v Tramtárii..Tohle není sranda a postupně mě to přestává bavit a přecházím na "volnější" práci..Lépe se spí, protože čert pořád ponocuje.. :)
nepropadat panice...
jini
Přispěvovatel

Příspěvek od jini »

Přišly mi teď rozvody na rotačku a ta velká kladka má vnější obvod z hliníku, je to OK? Je to slisovaný ze dvou polovin, tak aby se to časem nerozpadlo :(
Octavia TDI (ASV)≈110kW MAF off MAP on chip můj
slovacek.milos
Aktivista

Příspěvek od slovacek.milos »

jericho-3 píše:Někdy je lepší ten rozvod manželský než potkání motoru někde v Tramtárii..Tohle není sranda a postupně mě to přestává bavit a přecházím na "volnější" práci..Lépe se spí, protože čert pořád ponocuje.. :)
mě už nerv přešel, díly z kely, jiní prostě nerespektuju, přesně podle manuálu z kel, přípravky, vše si i očmárám, čistota odmastování, momenták z kel, když dělá tonda kontroluju vše a naopak, + vlastní zkušenosti, + zkušenosti ostatních, některé figle v manuálech opravdu nejsou a časem to dopadne špatně,
15 let nebyl problém,

ted třeba budu dělat přinesené rozvody ale borec je mongol a takový dobrák, furt si se mnou vykládá hovno mu rozumím, přinesl si boše rozvody to by šlo, ale bez jakékjoliv záruky,
jericho-3
Aktivista

Příspěvek od jericho-3 »

Já mám strach hlavně z toho šteftu, který drží kladku..V rozvodech ten náhradní je často jako z kusu závitnice dělaný na koleně.. Sice mám zato, že mechány už přešlo přetahování toho šteftu, což byl zvyk z dřívějších obyč. kladek, ale může to odskákat ten další, když jej nevymění.A štve mne, když vytočím šrouby zeshora z držáku motoru i s kusem hliníku...Hoši se vzduchem nadělají kolikrát velkou paseku..Je to jako ten horror s motorovou pilou, některý mechán jak chytne vzduch, je nebezpečný.. :)
nepropadat panice...
slovacek.milos
Aktivista

[quote="jericho-3"]Já mám strach hlavně z toho šteftu,

v ině je šteft nový, taky třeba blbě vidím ale nahodím dobré světlo a bádám i velkou lupou, samoška že mohu narazit a velice rychle mi sklapne, ale pilujem to na vysoké úrovni ;)
jini
Přispěvovatel

Příspěvek od jini »

jini píše:Přišly mi teď rozvody na rotačku a ta velká kladka má vnější obvod z hliníku, je to OK? Je to slisovaný ze dvou polovin, tak aby se to časem nerozpadlo :(
Nikdo nic?
jericho-3
Aktivista

Příspěvek od jericho-3 »

Patrně to není častá věc a mnoho lidí to ještě nevidělo.Ale když může být PVC, proč ne hliník?Maximálně se může stát, že se guma z řemenu bude navalovat na kladku a při další výměně bude gumová.. :)
nepropadat panice...
Skodylak
Sběrač informací

Příspěvek od Skodylak »

jini píše:
jini píše:Přišly mi teď rozvody na rotačku a ta velká kladka má vnější obvod z hliníku, je to OK? Je to slisovaný ze dvou polovin, tak aby se to časem nerozpadlo :(
Nikdo nic?
Jezdím na ní momentálně najeto 32 tis km a ještě se nerozpůlilaObrázek
Škoda 120 L r. v. 1986 vačka 260° + C vahadla z Favorita, rozdělovač + ETZ z Favorita
Škoda Favorit 135 LS r. v. 1992 snížená hlava -1 mm Ekologická likvidace
O1 Combi r. v. 2001 1,9 TDi ASV
O1 Combi r. v. 2001 1,8 Turbo AGU
slovacek.milos
Aktivista

jini píše:
Nikdo nic?
proč bádat na něčím co kdo vymyslel, kdybych bádal nad vším co mi přivezou tak nic nespravím :roll:
slovacek.milos
Aktivista

neřeš
jini
Přispěvovatel

Příspěvek od jini »

Dík všem za názory, dám to tam :)
miroteplicky
Přispěvovatel

Příspěvek od miroteplicky »

chlapi menil som si rozvody ale vačka je možno o pol zuba predčasovaná, motor mi ide ako má nič neklepe. Má to neaký vplyv na životnosť alebno výkon motora??
BMW e39 525tds
Jarda S.
Aktivista

Příspěvek od Jarda S. »

pokud jsi sklepnul rozvodový kolo tak se nic takovýho stát nemůže (hm)
Navara 2.5dci 126kw
Passat AVF 96kw
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“