Rozvody,zotrvačník,štart.
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Ešte som spozoroval že každý štart je iný niekedy naskočí na 3 ot. niekedy na 6 potom hned ,no a potom točilo asi 4 sekundy ako keby uplne na sucho a to boli štarty hned za sebou.Šponovacia kladka bola dost za výrezom.Dal som ju na výrez no nič sa nezmenilo.Štartér točí suprovo.
Škoda Superb 1.9 TDI,85Kw ,2008 kod: BPZ
Môže byť aj toto?
PríspevokZaslal: 02 jún 2016 20:56
Takže....odkonzultoval som si tento problém ťažkých štartov po výmene dvojhmoty a prišli sme na jednu vec.Má to naozaj dočinenia z rozvodmi,len možno iný než by sa čakal.Problém nastal len v prípadoch keď sa nepoužil blokátor zotrvačníka,čo je vložený prípravok fixujúci zotrvačník pri povolovaní a zaťahovaní zotrvačníka,kedže momenty sú ozaj značné.pokiaľ sa nepoužil,tak sa prenášali sily točenia doprava/doľava aj do rozvodou.Preto aj prestavená synchronizácia.Tam kde sa blokátor vložil,nikdy taký prípad nenastal.
Takže,rozvody opäť odšponovať a znova na prípravky.Upozorňujem dopredu na to,že šponovacia kladka cca od polovice cyklu je problematická (okoby pripečená) na opätovné nastavenie.Treba si ju overiť,po nastavení a točení motorm sa musí podľa tlaku jazýček pohybovať dopredu dozadu v rozsahu cca 5-6 mm.
Inak predpisuje to aj servisný manuál

PríspevokZaslal: 02 jún 2016 20:56
Takže....odkonzultoval som si tento problém ťažkých štartov po výmene dvojhmoty a prišli sme na jednu vec.Má to naozaj dočinenia z rozvodmi,len možno iný než by sa čakal.Problém nastal len v prípadoch keď sa nepoužil blokátor zotrvačníka,čo je vložený prípravok fixujúci zotrvačník pri povolovaní a zaťahovaní zotrvačníka,kedže momenty sú ozaj značné.pokiaľ sa nepoužil,tak sa prenášali sily točenia doprava/doľava aj do rozvodou.Preto aj prestavená synchronizácia.Tam kde sa blokátor vložil,nikdy taký prípad nenastal.
Takže,rozvody opäť odšponovať a znova na prípravky.Upozorňujem dopredu na to,že šponovacia kladka cca od polovice cyklu je problematická (okoby pripečená) na opätovné nastavenie.Treba si ju overiť,po nastavení a točení motorm sa musí podľa tlaku jazýček pohybovať dopredu dozadu v rozsahu cca 5-6 mm.
Inak predpisuje to aj servisný manuál

Tohle je vždy ošemetné, dvouhmota je zdroj problémů a rozvody je dobré zkouknout před prací a pokud to má něco najeto a rafička je mimo, je dobře kladku nastavit správně, opravit spojku a pak to zkontrolovat..Nehledě na to, že kladka nemá ráda posun proti směru otáčení motoru..Stane se to i když se dvouhmota rozpadne a zablokuje se , že nejde otočit motorem. Po opravě kolikrát je motor jako omámený.. 

nepropadat panice...
Rozvody som menil asi 10 dní pred výmenou zotrvačníku a auto štartovalo na brnk. Takže je tam nová spojka aj zotrvák zn. SACHS.Kladku som nastavil,nič sa nezmenilo.jericho-3 píše:Tohle je vždy ošemetné, dvouhmota je zdroj problémů a rozvody je dobré zkouknout před prací a pokud to má něco najeto a rafička je mimo, je dobře kladku nastavit správně, opravit spojku a pak to zkontrolovat..Nehledě na to, že kladka nemá ráda posun proti směru otáčení motoru..Stane se to i když se dvouhmota rozpadne a zablokuje se , že nejde otočit motorem. Po opravě kolikrát je motor jako omámený..
Este raz. Kladka s casovanim nema nic spolocne treba prekontrolovat rozvod,to je zhodit remenicu aj koliesko na kluk hrideli ci je spravne osadene.Musi to sediet na chlp.
Poznam pripady ked je posunute casovanie a niekedy sa po urcitom case koli tomu zlomi kluk.hriadel.
Poznam pripady ked je posunute casovanie a niekedy sa po urcitom case koli tomu zlomi kluk.hriadel.
KTS 530 k dispozicii
.....PASSAT B 5,5 96Kw+cca18Kw,AVF 2002-slusny stav aj vybava...
renault laguna 2,2td min.90kw..;o) palivo "FRITAK" - exx
.....PASSAT B 5,5 96Kw+cca18Kw,AVF 2002-slusny stav aj vybava...

renault laguna 2,2td min.90kw..;o) palivo "FRITAK" - exx
Rozvody sú na 100% presne ,aj po piatich otočkách prípravky sadli. No neboli príčinou zlého štartu.Som tam kde som bol.Stále si myslím že to bude štartér aj ked je repasovaný.Inak chlapík čo ho repasoval mi povedal že to je nejaká čína.Neviem zmerať otáčky pri štarte,no myslím že netočí dobre.Nejaké nápady?