Rozvody na Renault Trafic 1,9Dci 74kW

Citroen, Peugeot, Renault..

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
Petráš
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Rozvody na Renault Trafic 1,9Dci 74kW

Příspěvek od Petráš »

Zdar, kluci jak napnout rozvoďák na uvedeném motoru? Kola vačky a kliky mají na sobě značky, rozvoďák rysky, vše krásně pasuje, ale jak moc řemen napnout? Je na to potřeba jakejsi Renolťáckej sráč, kterej nikdo nemá. Co třeba nějaká hodnota na průhyb, napnout ho od oka? :?
Docela mě tlačí čas, posím nějakej nápad,
Jaroušek
Aktivista

Příspěvek od Jaroušek »

čest, na HDi je jakýsi průhybový měřič, ale jak jsem tady kdysi hledal já, téměř všichni to dělají od oka. Nesmí být přetažený ale ani volný.....čili snad máš nějaké zkušenosti a na x rozvoďáků sis sáhnul.....tak hodně zdaru
SEAT ALHAMBRA 1.9 tdi BVK,r.v. 2009, EU 4, ------------MAXIDOT ☺, GT1756, AL FBPP 1043 tryskáče, SW TDIFUN, 185Ps - 420 Nm
YAMAHA YZ 450 F
Marek001
Aktivista

Příspěvek od Marek001 »

Existuje na to merák, akou silou v N o koľko prehne remeň ale málokto ho má. V tomto prípade ti pomôže len cit a skúsenosti. Ako nápoveda možno to, že medzi čerpadlom a vačkou keď zatlačíš prstom tak ho musíš trochu zmačknúť, ale ozaj len o pár mm
roman1648
Aktivista

Příspěvek od roman1648 »

Základní provedení je toto:

http://gmtools.cz/799,pripravek-pro-kon ... enice.html

kámoš si občas nosil z práce digitální, fajnová věcička ale drahá jak čert

dělám to pocitově, podívám se jak byl napnutej předtím a dám to trochu víc nebo v nejdelším místě mezi kolama aby šel prstama přetočit o 90°

musí to být tak nějak akorát no, málo je riziko přeskočení, moc je riziko že začne sjíždět a drhnout se o něco
roman1648
Aktivista

Příspěvek od roman1648 »

Petráš
Přispěvovatel

Příspěvek od Petráš »

roman1648 píše:Základní provedení je toto:

http://gmtools.cz/799,pripravek-pro-kon ... enice.html

kámoš si občas nosil z práce digitální, fajnová věcička ale drahá jak čert

dělám to pocitově, podívám se jak byl napnutej předtím a dám to trochu víc nebo v nejdelším místě mezi kolama aby šel prstama přetočit o 90°

musí to být tak nějak akorát no, málo je riziko přeskočení, moc je riziko že začne sjíždět a drhnout se o něco
Přesně ten mám ale na uvedený motor je uvedená hodnota v Hercích, auto ke mě přijelo potkaný, těžko něco měřit. :(
Marek001
Aktivista

Příspěvek od Marek001 »

Ale šak to nie je zas taká veda, rozvody isto nerobíš prvý raz tak musíš vedieť vo co gou, ja by som tolko nad tým nelaboroval
Petráš
Přispěvovatel

Příspěvek od Petráš »

Marek001 píše:Ale šak to nie je zas taká veda, rozvody isto nerobíš prvý raz tak musíš vedieť vo co gou, ja by som tolko nad tým nelaboroval
Jo asi to tak dopadne, chtěl jsem to mít na stopro. :)
jericho-3
Aktivista

Příspěvek od jericho-3 »

V dobách nedostupnosti jakýchkoliv údajů a pokynů se věci řešily tak, že se motor ohřál a pak se zkontrolovalo napnutí..Při ohřátém motoru se v nejdelší části měl řemen jen lehce ohnout, samozřejmě dle toho, zda je to benzin nebo diesel..Nezapomenu na celohliníkový motor Rovera, kde jsem měl vyměnit řemen a on tam lítal jako kšandy..Bylo to ráno, motor studený , tak jsem si říkal, to bylo jen tak tak . A namontoval jsem to podle "sebe" , aby se řemen přetočil o 90 stupňů..Ale chtěl jsem mít jistotu a tak jsem motor nechal ohřát, až sepla vrtule a řemen začal ječet...Byl jako kámen..Tak jsem ubral tak akorát, aby byl dobře napnutý a ne přepnutý....A když to vychladlo, byly to zase kšandy..Samozřejmě mělo to pevnou kladku..V životě bych neřekl, že ta hlína se takhle dokáže natáhnout...Byl to benzin.. :)
nepropadat panice...
Petráš
Přispěvovatel

Příspěvek od Petráš »

Pokud to do budoucna někomu pomůže, na uvedeném motoru řemen seřízeném frekvenčním přístrojem, hodnota naměřená tímto http://gmtools.cz/799,pripravek-pro-kon ... enice.html je rovných 14 :)
Odpovědět

Zpět na „Francouzské vozy“