Jsou tyto oleje Shell opravdu stejné?

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
Lusťa
blázen
Odpovědi: 0

Jsou tyto oleje Shell opravdu stejné?

Příspěvek od Lusťa »

Ahoj,
objednal jsem olej na svoji A5 3.0 TDI*. Kód motoru CAPA a chci se radši ujistit.
Vždy jsem dával olej Shell Helix Ultra Extra 5W30 (interval 15tis km), minuly rok přejmenovali na Shell Helix Ultra ect 5W30 a ted objednavam olej a opět uz neni. Na stránkach udávají, ze náhrada je Shell Helix Ultra 0W30.
Mohl by mi prosim někdo znalejší olejů poradit. Chci tam lít stále to stejné.

Děkuji

DanObrázek
Huml
Aktivista

Příspěvek od Huml »

a splňují oba normu 50700?
Lusťa
blázen

Příspěvek od Lusťa »

Jj,splňují. Ten 5w30 je v autě odjakživa a ted zase novinka nejaka. Ach jo. Vím,ze kdyz je norma stejna,tak je to bez problému,ale stejne jsem se radši ptal,jestli je 0W30 ok
Huml
Aktivista

Příspěvek od Huml »

máš dávat Mobil 1, tam nic nevymýšlí ;) ten shell už tu myslím někdo řešil a zjišťoval to a je to opravdu náhrada
Lusťa
blázen

Příspěvek od Lusťa »

Tohle bylo v motoru od zacatku,tak jsem to nechtěl nikdy měnit. Jinak dekuju za info
salko
Přispěvovatel

Příspěvek od salko »

Riešil som to ja, ale tam sa jednalo o 5W-30 ECT C3. Ten už nemal 50700. Odpoveď od oficiálneho distribútora:

Dobrý den,
uvedený olej normu VW 507.00 nemá, jeho předchůdce (Helix Ultra ECT 5W-30) ji měl, ale nejedná se o totožné produkty. Správným produktem v tomto případě je Helix Ultra ECT C2/C3 0W-30 nebo Helix Ultra Professional AV-L 0W-30. Z technického hlediska olej Helix Ultra ECT C3 5W-30 fungovat bude (inovovanou normu VW neplní z pohledu požadavku na úsporu paliva), ale v případě jakékoliv závady Vám neuznají reklamaci, pokud máte vozidlo v záruce, protože jste použil olej bez požadované specifikace i kdyby závada olejem způsobená nebyla – závěr je v těchto případech ze strany servisu vždy jednoznačný a dál to neřeší.

S pozdravem/Best regards
Jiří ČERMÁK
Technical department

Dobrý den,
jak jsem psal, fungovat bude. Ohledně inovované normy 507.00 – tu dnes nelze splnit s jiným olejem než 0W-30 právě kvůli požadavku na úsporu paliva. Pokud ještě jsou na trhu oleje 5W-30 s touto normou, tak je to jen otázka času, kdy zmizí, protože VW vydává schválení na 3 roky.
Sadzomet Golf 6, 2011, 77kW [CAYC]
maka123
Přispěvovatel

Příspěvek od maka123 »

Loňi jsem taky plašil, co mi to přišlo za olej(Hx7 5w30) , nakonec jsem zavolal přímo do Shell a měnily označení olejů.
dibarbora
Přispěvovatel

Příspěvek od dibarbora »

Dieselgate a "snaha" zachranit co sa da, vypada to ako nova podmienka v norme 507.00 na viskozitu 0w-nieco. Uvidime co na to iny vyrobcovia olejov.
Passat Variant B5 99, AFN 81kW
vilik
Přispěvovatel

Příspěvek od vilik »

To sis spletl se specifikací VW 508.00
VW Sharan
1.9 TDI PD
Lusťa
blázen

Příspěvek od Lusťa »

salko píše:Riešil som to ja, ale tam sa jednalo o 5W-30 ECT C3. Ten už nemal 50700. Odpoveď od oficiálneho distribútora:

Dobrý den,
uvedený olej normu VW 507.00 nemá, jeho předchůdce (Helix Ultra ECT 5W-30) ji měl, ale nejedná se o totožné produkty. Správným produktem v tomto případě je Helix Ultra ECT C2/C3 0W-30 nebo Helix Ultra Professional AV-L 0W-30. Z technického hlediska olej Helix Ultra ECT C3 5W-30 fungovat bude (inovovanou normu VW neplní z pohledu požadavku na úsporu paliva), ale v případě jakékoliv závady Vám neuznají reklamaci, pokud máte vozidlo v záruce, protože jste použil olej bez požadované specifikace i kdyby závada olejem způsobená nebyla – závěr je v těchto případech ze strany servisu vždy jednoznačný a dál to neřeší.

S pozdravem/Best regards
Jiří ČERMÁK
Technical department

Dobrý den,
jak jsem psal, fungovat bude. Ohledně inovované normy 507.00 – tu dnes nelze splnit s jiným olejem než 0W-30 právě kvůli požadavku na úsporu paliva. Pokud ještě jsou na trhu oleje 5W-30 s touto normou, tak je to jen otázka času, kdy zmizí, protože VW vydává schválení na 3 roky.
No tak snad se svět a motor nezboří. Dame tedy,co doporučuji 0W30. Úspora paliva olejem. Uz nevědí,jaky blbosti vymejslet opravdu

Velmi děkuji za informace
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“