Zdravím, mam problém, který je uveden v nadpise. Jedna se o klasicky problém u 6q prevodovek způsobeny nedostatečným namazanim drazkoveho spoje mezi spojkovou lamelou a hridelem prevodovky
Dočetl jsem se zde i jinde, ze obal prevodovky vypodkladate a chci se jen ujistit, zda budu postupovat správně. Vyrobím si podložku s velkým průměrem takovým, jako je vyběhaná drážka od Seegerova kroužku v obalu převodovky. A s malým průměrem takovým, jako je velký průměr ložiska, aby podložka šla navléknout bez demontáže ložiska. Tloušťku podložky mám volit takovou, aby hřídel měla axiální vůli co nejmenší (resp. žádnou) ? Nebo je už od výroby předepsána axiální vůle předlohového hřídele?
Mé ložisko má i radiální vůli, ta by se dala měřit v setinách milimetru. Je zvykem ložisko zalít lepidlem nebo vyplňujícím tmelem? Ložisko se mi protáčí v obalu, potřebuji mu nějak zamezit ten rotační pohyb.
Děkuji moc za rady a omlouvám se za zdržený čas.
Převodovka - vyběhaný obal, axiální vule predlohove hřídele
Moderátoři: šulda, Moderátoři
- patrik.kloucek
- Aktivista
Děkuji za reakci, ale na nic, co jsi odpověděl jsem se neptal.
Bylo mi řečeno, že to vydrží, řeší to tak i autorizovaný servis. Dozvěděl jsem se, že ve Škodovce jsou kroužky i k zakoupení. viz.video
https://www.youtube.com/watch?v=BA-rMZ2 ... e=youtu.be
čas 4:35
Bylo mi řečeno, že to vydrží, řeší to tak i autorizovaný servis. Dozvěděl jsem se, že ve Škodovce jsou kroužky i k zakoupení. viz.video
https://www.youtube.com/watch?v=BA-rMZ2 ... e=youtu.be
čas 4:35
- patrik.kloucek
- Aktivista
Rotaci kroužku ani ložiska tímhle způsobem rádoby opravy nezamezis. Bude se ti to točit a zvetsovat radiální i axiální vuli kgeroh jsi teď kroužkem vymezil. Za čas budeš v tom samým a začnou ti o sebe škrtat čela zubů. Tak si tam dej ten kroužek uzi ej si pocitu levné a rychlé opravy.,😂
PS. Autorizak to tak řešil v době kdy sami nevěděli čím to je . A buď si jistej že ti to tam se zárukou v současnosti nikdo nedá. Není to totiž schválený postup opravy. Tou je výměna obalu.
Takže asi tak.
PS. Autorizak to tak řešil v době kdy sami nevěděli čím to je . A buď si jistej že ti to tam se zárukou v současnosti nikdo nedá. Není to totiž schválený postup opravy. Tou je výměna obalu.
Takže asi tak.