Převodovka - vyběhaný obal, axiální vule predlohove hřídele

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
Gabo93
Sběrač informací
Odpovědi: 0

Převodovka - vyběhaný obal, axiální vule predlohove hřídele

Příspěvek od Gabo93 »

Zdravím, mam problém, který je uveden v nadpise. Jedna se o klasicky problém u 6q prevodovek způsobeny nedostatečným namazanim drazkoveho spoje mezi spojkovou lamelou a hridelem prevodovky

Dočetl jsem se zde i jinde, ze obal prevodovky vypodkladate a chci se jen ujistit, zda budu postupovat správně. Vyrobím si podložku s velkým průměrem takovým, jako je vyběhaná drážka od Seegerova kroužku v obalu převodovky. A s malým průměrem takovým, jako je velký průměr ložiska, aby podložka šla navléknout bez demontáže ložiska. Tloušťku podložky mám volit takovou, aby hřídel měla axiální vůli co nejmenší (resp. žádnou) ? Nebo je už od výroby předepsána axiální vůle předlohového hřídele?

Mé ložisko má i radiální vůli, ta by se dala měřit v setinách milimetru. Je zvykem ložisko zalít lepidlem nebo vyplňujícím tmelem? Ložisko se mi protáčí v obalu, potřebuji mu nějak zamezit ten rotační pohyb.

Děkuji moc za rady a omlouvám se za zdržený čas.
patrik.kloucek
Aktivista

Příspěvek od patrik.kloucek »

To co popisujes je na hovno. Nic tím nevyřešís jen zamaskujes závadu která ti tam zůstane. Jedina možnost je vyndat rozpůlit udělat vlozku a je klid. Pokud to ale nechceš prodat.pak je kroužek řešení a kupec te bude milovat😂
Gabo93
Sběrač informací

Příspěvek od Gabo93 »

Děkuji za reakci, ale na nic, co jsi odpověděl jsem se neptal.

Bylo mi řečeno, že to vydrží, řeší to tak i autorizovaný servis. Dozvěděl jsem se, že ve Škodovce jsou kroužky i k zakoupení. viz.video

https://www.youtube.com/watch?v=BA-rMZ2 ... e=youtu.be

čas 4:35
Vici
Aktivista

Příspěvek od Vici »

dej podložku a uvidíš. tím nic nepokazíš. a nové víčko

ono když už nic, tak ta segerovka pak už netlačí na hliník, ale na ocelovou podložku a ta pak teprve větší plochou tlačí na hliník obalu..
Gabo93
Sběrač informací

Příspěvek od Gabo93 »

Dobře, a venkovní kroužek ložiska mam lepit? nebo jak zamezím rotaci venkovního kroužku v obalu převodovky? Díky
patrik.kloucek
Aktivista

Příspěvek od patrik.kloucek »

Rotaci kroužku ani ložiska tímhle způsobem rádoby opravy nezamezis. Bude se ti to točit a zvetsovat radiální i axiální vuli kgeroh jsi teď kroužkem vymezil. Za čas budeš v tom samým a začnou ti o sebe škrtat čela zubů. Tak si tam dej ten kroužek uzi ej si pocitu levné a rychlé opravy.,😂
PS. Autorizak to tak řešil v době kdy sami nevěděli čím to je . A buď si jistej že ti to tam se zárukou v současnosti nikdo nedá. Není to totiž schválený postup opravy. Tou je výměna obalu.
Takže asi tak.
Gabo93
Sběrač informací

Příspěvek od Gabo93 »

Dobře, díky za rady. Může mi někdo říct, kolik oleje tam mám nalít?

Jedná se o vůz:
Seat Leon 1M
1,9 TDI ARL 110KW
převodovka FMQ 4x4 6°

od převodovky mam oddělen mezinápravový diff, takže předpokládám, že vyteklo všechno.

Díky.
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“