nejdou otevřít dveře octávia I

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

patrafrix
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Příspěvek od patrafrix »

Jasne no... tak uvidime. Dam vedet
O1 alh , S764 , egr off, gt1749VA, 400 XXX, sw série, podvozek O1 RS.
chero
Nováček

Příspěvek od chero »

Zdravim, snad se mi podari obnovit diskuzi. Mel jsem stejny problem s pravymi prednimi dvermi a diky radam v tomto tematu jsem zamek vymenil za novy a jen s minimalni skodou a to dvema uchyty tapecu, coz dela cca 60kc. Samozrejme plus zamek. No a ted k dotazu. Po vymene zamku uz mi otvirani dveri funguje, ale kdyz zamknu central a odemknu, tak musim tahat za kliku nekolikrat (nekdy 2x, nekdy vicekrat), abych otevrel dvere.. Napady me dve varianty. Bud je spatny ten novy zamek, anebo byla zavada jinde, nekde v elektrice a vymenou zamku jsem ji neopravil. Nemel by nekdo nejaky napad? Diky predem
slovacek.milos
Aktivista

Příspěvek od slovacek.milos »

ta klika přeci tahá za lanko ne? to lanko se šteluje, musíš vydělat zámek a poštelovat směrem k sobě
chero
Nováček

Příspěvek od chero »

Ale kdyz nepouziju central a jen oteviram a zaviram dvere, tak to funguje dobre, hned napoprve. Tak jsem si rikal, ze v lanku problem nebude, ale kazdopadne se na to podivam. Ted zpameti presne nevim, ktere stelovani myslis, ale rozdelam to a podivam se na to. Diky za radu
chero
Nováček

Příspěvek od chero »

Jo a dela to u obou klik, i u venkovni a ta se prece nesteluje, tam je delka lanka dana a jen se uchyti. No a u venkovni mam stejny problem jako u vnitrni. Jo a ja nemam nasazeny tapec, takze taham zevnitr jen za lanko, tim padem vlastne to tim nebude.
White
Přispěvovatel

Příspěvek od White »

Máš tam zaslepku zamku u venkovní kliky?Jestli ne dej ji tam zašroubuj šroubek a bude to ok ja sem se takhle vymrdal a trvalo mi hodku než sem zjistil že kliku omezuje v celém chodu takovy plech ktery je na vnitřní klice.
Zkus tedy dát zaslepku zamku a nepřešponovat moc lanko ke klice jinak to nebude fungovat a bude to beztak ok :)
Připadně poradne dosadit zamek.
A pokud nepomůže ani to tak to bude určite zamek značky vika ktery je na 2 veci které z autem nesouvísí :D
chero
Nováček

Příspěvek od chero »

Zvenku to mam kompletně složené, takže záslepku tam mám. Ten torx, co drží tu záslepku jsem normálně dotáhl. On drží jen tu záslepu, že? Nic se s tím nešteluje, ne? Ale jak říkám, dokud nezamknu dveře a jen je otvírám a zavírám, tak je to OK. Když zamknu a pak odemknu centál, tak se to při prvním ( a někdy i druhém a třetím zatáhnutí) chová jako kdyby to bylo pořád zamklé. Jak párkrát zatáhnu, tak se to pak otevře.

Jinak zevnitř jsem to zatím neskládal, takže tam nemám ani tapec ani kliku. Může být toto problém? Že jako to vnitřní lanko není natažené? Jestli jo, proč to funguje, když nezamknu centrál?

Důvod, proč jsem zámek měnil, byl ten, že mi zůstal v safemodu, či jak se to píše. Tak jsem stahnul těsnění kolem dveří, navrtal dírku a povolil ten posraný šroubek. Tím pádem si mi rozsypaly ty pérka a já si říkal, že stejně radši koupím nový, než riskovat, že se to stane za chvíli zase. Bohužel mám strach to složit, aby se mi nestalo s tím novým zámkem to samé, když už teď to blbne.

Jinak zámek je dovoz (určitě Čajna), radši ani nenapsali značku, nejspíš proto, že to značku nemá :D
White
Přispěvovatel

Příspěvek od White »

Má venkovní klika stejně dlouhý maximální chod jako klika na druhe straně? Pokud vyšroubovavaš šroub ktery zajistuje tu zaslepku tak ho proti zpadnuti do dveři zajištuje takovy plišek, když šroubek moc povoliš potlačí do toho plechu a ten znemožní maximálni chod kliky byť jen o 3mm ale to stači.
Takle se to projevovalo u mně po zamknuti a odemknuti sem otevřel až na 2 nebo 3ti pokus.
chero
Nováček

Příspěvek od chero »

Aha, na to se teda podivam. Takhle od oka se mi zdalo, ze je to stejne, ale par milimetru bych asi nepoznal. A jestli staci kousicek, aby to spatne fungovalo..... Kazdopadne diky za tip, jak prijdu dom, tak se na to hned podivam
chero
Nováček

Příspěvek od chero »

Tak jsem se na to díval a už vím, cos myslel. Když je ten šroubek trošku povolený, tak vyhne ten zajišťovací plíšek a tím pádem nejezdí klika v plném rozsahu. Nicméně toto není můj případ, klika mi jede až po doraz.

Zjistil jsem ale zajímavou skutečnost a sice to, že když zamknu a odemknu centrál, tak jak už jsem psal dřív, musím naněkolikrát tahat za kliku než se to otevře (chová se to úplně stejně, jako by to bylo zamknuté). Ale když jsem ze zvědavosti, po tom zamknutí a odemknutí centrálu, otevřel zadní dveře ( které fungují normálně, jakož i obě na druhé straně), tak ty problémové dveře u spolujezdce šli krásně hned napoprvé otevřít. Zkusil jsem tento postup snad 20x, abych mel jistotu a pokaždé to šlo. Ovšem když jsem zkusil otevřít první ty problémové, tak zase naněkolikrát.

Nevím přesně jak to funguje, ale mám pocit, že se mi to nechce odsejfovat. Když otevřu ty zadní, tak se to odsejfuje a jdou i ty přední. Že byly nějak spojené? Tak nevím, jestli není nakonec problém v zámku, nebo snad v elektrice. Jsem z toho celkem jelen.
White
Přispěvovatel

Příspěvek od White »

Tak to fakt už nevím, jediné co mně ještě napadá je jestli se po otevření těch předních dveří rozsvěcí stropní lampička pokud ne mohl by být problém mikrospínačem na tom kabelu který je vně zámku.
Byl zámek nový? Nebo z vrakoviště?
Koukni sem
http://www.skodaoctavia.cz/clanek/mikrospinac-zamku
Případně by to mohl být i mikrospínač uvnitř zámku...
Zkontroluj ještě kabely v dveřní průchodce.
chero
Nováček

Příspěvek od chero »

Zkusim se na to mrknout, dik za radu, ja celkdm tapu.
geo
Aktivista

Příspěvek od geo »

Pokud je to vika tak je to zámkem už se se stím sral mockrát a nechci to už ani vidět každej druhej zámek má nějakej problém bud odemiká na několikrát nebo nejde světýlko pak po zamontování nezamkne vyndáš ho a chodí je to prostě šit.Vyměním ho jen když si ho někdo přinese a pak si platí montáž nebo origo se zárukou.
slovacek.milos
Aktivista

Příspěvek od slovacek.milos »

viku do kokty jsem dával mockrát a problém nikdy nebyl
dnes při´jel kamoš nešly pZ dveře, kopali jsme do tapecu tahali za kliku a nic klika vnější i vnitřní byla slyšet že se v zámku něco děje,
vzal jsem pajsr omotal hardru zapáčil a :)
geo
Aktivista

Příspěvek od geo »

Taky jsme ji dávaly a fungovala jenže asi se ten čínskej stroj rozladil a oni na to kašlou a jedou dál.
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“