Dotahovani poloosy
Moderátoři: šulda, Moderátoři
-
- Přispěvovatel
Dotahovani poloosy
Ahoj, muze mne nekdo poradit jak dotahujete/zajistujete poloosu u prevodovky? Asi pred 8 lety mne upadla u A6 tak si rikam ok, zapomnel jsem to dotahnout a od te doby ji vzdy prekontroluju a jeste pouziju pripravel na zajisteni zavitu "stredni pevnost". Ovsem ted jsem opet delal poloosu u A3 a u prevodovky vse dotahl, zavity ok, zajisteni provedeno a poloosa po cca 600 km upadla. Mate s tim nekdo zkusenosti? Poloosa byla nova a i srouby nove. Tak to fakt nechapu, kdy, vim ze jsem 100% nezapomnel to dotahnout. Nevi zda proste v prumeru jedna z 500 vymenenych upadne 

Audi A6 2.5TDI, 103kW, r.v.1995
(Citroën C15 1.8D,r.v.1997,arbeit-CAR)
(Citroën C15 1.8D,r.v.1997,arbeit-CAR)
-
- Aktivista
-
- Aktivista
To bych chtel povolat kdyz to nekde zavari. Dotahnu tak abych to neoskvejkal a nikdy nic neupadlo
-Superb 2 combi 2011 CFFB+MVolesko. Eibach -4cm 19"Aneto
Ex-Octavia I combi 2004 1.9TDi ASV+MVolesko. Puky TT, Mam/Egr/Kat off, xenony, 288mm, Eibach -4cm, triplling on, 17"Spider
-Derbi Atlantis 2T
Zacatky: Tipo,Clio,BX,Felicia,Fabia
Ex-Octavia I combi 2004 1.9TDi ASV+MVolesko. Puky TT, Mam/Egr/Kat off, xenony, 288mm, Eibach -4cm, triplling on, 17"Spider
-Derbi Atlantis 2T
Zacatky: Tipo,Clio,BX,Felicia,Fabia
-
- Aktivista
taky jsem měl ty jistoty až mě potkal ten pašík, před osmi lety, dělal tam borec spojku dobrý mechanik + dovozce, povolila se, zarval jsem polosu na kref a povolila se, dal jsem noví šrouby, vyčistil dosedací plochy závity dal sajrajt a povolila se,JeníkRS píše:To bych chtel povolat kdyz to nekde zavari. Dotahnu tak abych to neoskvejkal a nikdy nic neupadlo
když šroub zobneš zespodu ceočkem tam se tam krásně dostaneš rozbrusem, kdyžtak uřežeš celou hlavu de to už jsem to dělal když byla polosa zoblá
-
- Aktivista
měl jsem i tak kolo na citroen jumperJeníkRS píše:To bych chtel povolat kdyz to nekde zavari. Dotahnu tak abych to neoskvejkal a nikdy nic neupadlo
mám lešenovky trubky zarval jsem neskutečně kolo, že jsem se divil že jsem šrouby neurval, už jsem si myslel že to je sabotáž, není možné aby se přeci kolo povolilo když ho sám běžným klíčem nemáš šanci povolit,
šel jsem do autorizáku koupil za 6400 nový náboj kola a šrouby, na starém náboji jsme bádali i s mechošama nic nás nenapadlo no kolo se už nepovolilo,
sebevědomí končí dnem kdy se stane záhada