A zase ti Italové...

co se jinam nevešlo/nehodilo - ohledně aut

Moderátoři: šulda, Moderátoři

jericho-3
Aktivista
Odpovědi: 0

Příspěvek od jericho-3 »

Je to velká škoda, vypadá to, že firmy končící pod pláštíkem větších koncernů , jako je Fiat , když je jim dán nůž na krk, buď to bude bomba, nebo končíte , to často neustojí ... A jak tak koukám, Amíci se nenechávají opít rohlíkem a to, co Evropané sežerou a ani neceknou, když reklama neodpovídá skutečnosti, postupně properou všechna auta dovážená do Států..
P.S. no mě už moderní auta nehrozí, a doma mám AR 90. poslední auto vyráběné ještě v domovské továrně a ne pod Fiatem. Mám transaxle, zadní kotouče u převodovky a motor vybavený vstřikováním Bosch Motronic , kde je spotřeba až na tehdejší dobu nereálná, což znamená asi jako u TSI... :)
nepropadat panice...
OndraTDI...
Přispěvovatel

Příspěvek od OndraTDI... »

Golf II 1.8 90ps
Ibiza 6L 1.9 130ps@205ps 465nm
Cordoba 6k5 1.9 68ps
Octavia II 1.9 105ps
jericho-3
Aktivista

Příspěvek od jericho-3 »

nepropadat panice...
fekálek
Aktivista

Příspěvek od fekálek »

Tak si kup nový doblo a hned pochopíš co je pořádnej fekál, olej to žere hned od nova a to není vyjímka, ale pravidlo, po 50tis se posere snad uplně všechno co jde. Prostě trága, za mě z itálie ani šroubek ;)
zero1724
Aktivista

Příspěvek od zero1724 »

To je přesně tak jako celý zesraný Česko, proto už tam 6 let nebydlim... Jeden řiká Fiat, druhej řiká Škoda, jeden má pindíká za 18 a druhej jen bez dvou za 20... Přesně kvůli takovým troskám jako vy si lidi kupujou hnusnou Octavii 2, kde lítaj ojnice, protože chtěl někdo šetřit a nebo 2.0 PD, kde jen pro změnu praská hlava... Nad tímhle vším jsem se zamyslel, i nad věčnou diskusí srovnávání Ofce v TOPU a jiných aut a koupil si Mercedes Benz. Kluci su spokojený není s čím srovnávat :D (LOL) :D
Mercedes Benz S124 250d (1989) EX
Škoda Fabia 1.9 tdi (2002)
Škoda Superb 2.0 TDI (2012)
A6TDI
Aktivista

Příspěvek od A6TDI »

Kde to bydlíš ? Jen tak pro zajímavost ? ano čechy to je žumpa.
Grunt
Přispěvovatel

Příspěvek od Grunt »

fekálek píše:Tak si kup nový doblo a hned pochopíš co je pořádnej fekál, olej to žere hned od nova a to není vyjímka, ale pravidlo, po 50tis se posere snad uplně všechno co jde. Prostě trága, za mě z itálie ani šroubek ;)
No nevim jezdím s doblem 2013 1.3MJ už má 150t na hrbu a ve finále se nic důležitýho nesere i když údržba je defacto nulová, střídá se na něm několik řidičů a já s tím jezdím stylem z cizího krev neteče...

Tím ho samozřejmě nechci vychválit v životě bych si to auto nekoupil i když s 1.9 to může docela svištět...
Ford Galaxy 1.9TDi 85kw AUY 2002
zero1724
Aktivista

Příspěvek od zero1724 »

A6TDI píše:Kde to bydlíš ? Jen tak pro zajímavost ? ano čechy to je žumpa.
V Bavorsku.
jericho-3
Aktivista

Příspěvek od jericho-3 »

zero1724 píše:To je přesně tak jako celý zesraný Česko, proto už tam 6 let nebydlim... Jeden řiká Fiat, druhej řiká Škoda, jeden má pindíká za 18 a druhej jen bez dvou za 20... Přesně kvůli takovým troskám jako vy si lidi kupujou hnusnou Octavii 2, kde lítaj ojnice, protože chtěl někdo šetřit a nebo 2.0 PD, kde jen pro změnu praská hlava... Nad tímhle vším jsem se zamyslel, i nad věčnou diskusí srovnávání Ofce v TOPU a jiných aut a koupil si Mercedes Benz. Kluci su spokojený není s čím srovnávat :D (LOL) :D
Jsi jako můj kámoš, celoživotní Mercedesář, který z hlavy zná všechny nuance, kody a zvláštnosti starých MB a nemůže pořád vstřebat to, že jeho vymazlený C 220 , o kterého se stará velmi pečlivě ho potrestal prasklou hlavou...Jezdili jsme a sháněli dobrou hlavu , auto zase jezdí, ale pořád se mne ptá proč..Co na to říci, jen akceptovat to, že dobrá auta už tady již byla?.. :)
P.S. Marně mu vysvětluji, že řada C motorů není nic moc a závada se projeví u každého stroje...
nepropadat panice...
zero1724
Aktivista

Příspěvek od zero1724 »

jericho-3 píše:
zero1724 píše:To je přesně tak jako celý zesraný Česko, proto už tam 6 let nebydlim... Jeden řiká Fiat, druhej řiká Škoda, jeden má pindíká za 18 a druhej jen bez dvou za 20... Přesně kvůli takovým troskám jako vy si lidi kupujou hnusnou Octavii 2, kde lítaj ojnice, protože chtěl někdo šetřit a nebo 2.0 PD, kde jen pro změnu praská hlava... Nad tímhle vším jsem se zamyslel, i nad věčnou diskusí srovnávání Ofce v TOPU a jiných aut a koupil si Mercedes Benz. Kluci su spokojený není s čím srovnávat :D (LOL) :D
Jsi jako můj kámoš, celoživotní Mercedesář, který z hlavy zná všechny nuance, kody a zvláštnosti starých MB a nemůže pořád vstřebat to, že jeho vymazlený C 220 , o kterého se stará velmi pečlivě ho potrestal prasklou hlavou...Jezdili jsme a sháněli dobrou hlavu , auto zase jezdí, ale pořád se mne ptá proč..Co na to říci, jen akceptovat to, že dobrá auta už tady již byla?.. :)
P.S. Marně mu vysvětluji, že řada C motorů není nic moc a závada se projeví u každého stroje...
Tak to, že někomu praskne hlava není můj problém... (LOL) , znal jsem takovejch, kteří se "starali o auto jako v rukavičkách , milovali techniku" a furt se záhadně něco sralo, a pak se zeptáš kámoše, tak co auto? A on mi poví, ale blikala na mě po cestě voda, a já no, to ti někde utíká, tak jsi dolil destilku ne? Než najdeš kde to teče a on mi odpověděl, ne, kapotu jsem ani nezvedl, snížil rychlost na dalnici, auto mělo 90 st. Kluci se mi pak na to mrknou... Jinej znamej zase, jakej olej si má koupit a já , že na zn. nezáleží, ať hlavně splňuje specifikaci a pak z něj vypadne, že olej jen dolejva, ať je to hlavně levný... jako byl tu na fóru borec co autům rozumí, blikal na něj tlak oleje, kouknul na merku a dojel domu, doma motor v prdeli, ze už ho druhej den nenatocil...Hlavu si z toho nedělal, prý chtěl ušetřit za odtahovku... Tak kde to jsme? Kocourkov ne?
jericho-3
Aktivista

Příspěvek od jericho-3 »

Vidíš to moc černobíle, on sleduje hladinu v expanzce, když mu klesla, hned volal, , hele, mě klesla kapalina o centimetr..A já co pořád řešíš, máš tam kapalinu, topí ti to, chladí ti to, tak to neřeš...A hle jeho pozorování se poté projevilo, hlava byla prdlá u žhavičky ,kde je zeslabená...Takže je fakt, že není nic černobílé, a i hvězda není vyjímkou. Ale přeji ti, aby ti medák nezkazil náladu.. :)
nepropadat panice...
TANN3R
Přispěvovatel

Příspěvek od TANN3R »

Tuším, že Zero nenarážel jen na kvalitu koncernu.. Zřejmě tak trochu jako já nechápe, že jsou lidi schopní platit takovy prachy za zmetky jako je třeba oct II. Není to ani levny, ani spolehlivy, už vůbec ne komfortní a jízdou to radost určitě dělat nebude. Tak je lepší si koupit za stejny peníze něco pořádnýho, když už do toho mám pak cpat prachy, ať to alespoň má nějakej smysl.
Mustang GT 4.6
E63 645Ci
jericho-3
Aktivista

Příspěvek od jericho-3 »

To určitě, přiznám se, že bych si asi nevybral a jsem v rozpacích, když se mi lidé ptají, co si mají koupit. Už jen proto, že osobně jsem nikdy nové auto neměl a mít nebudu, takže orientovat se je velmi obtížné..Už jen proto, že každé auto vidím hlavně z hlediska oprav...Proto rád vyslechnu ty, kteří si to vyzkoušeli a mohou různé vozy posoudit a i když to asi nebude úplně objektivní, každý názor je poučný..
nepropadat panice...
zero1724
Aktivista

Příspěvek od zero1724 »

TANN3R píše:Tuším, že Zero nenarážel jen na kvalitu koncernu.. Zřejmě tak trochu jako já nechápe, že jsou lidi schopní platit takovy prachy za zmetky jako je třeba oct II. Není to ani levny, ani spolehlivy, už vůbec ne komfortní a jízdou to radost určitě dělat nebude. Tak je lepší si koupit za stejny peníze něco pořádnýho, když už do toho mám pak cpat prachy, ať to alespoň má nějakej smysl.
Ano! :)
fekálek
Aktivista

Příspěvek od fekálek »

TANN3R píše:Tuším, že Zero nenarážel jen na kvalitu koncernu.. Zřejmě tak trochu jako já nechápe, že jsou lidi schopní platit takovy prachy za zmetky jako je třeba oct II. Není to ani levny, ani spolehlivy, už vůbec ne komfortní a jízdou to radost určitě dělat nebude. Tak je lepší si koupit za stejny peníze něco pořádnýho, když už do toho mám pak cpat prachy, ať to alespoň má nějakej smysl.
Víš musíš si vybrat, paušalizuješ tady že OII je šmejd a mě sem jezdí tágo OII 2004 1.9 tdi BJB a má 700tis a auto jezdí. Jsou růzzné sestavy aut a některé jsou lepší a jiné poruchovější. Jinak za tím, že novodobý fiat je to nejhorší co jsem za svou eru v autech viděl, za tím si stojím.
Odpovědět

Zpět na „Diskuze o autech“