Octavia 4x4 plave na cestě

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

jarekond
Sběrač informací
Odpovědi: 0

Příspěvek od jarekond »

ESP teda nemám ale stejně si myslím že to není normální aby to klouzalo ještě jsem nezkoušel celkovou zbíhavost ono to může jet lehce bokem a to by mohla být příčina. :?
Octavia combi 1.9 TDi PD 4x4
live69
Aktivista

Příspěvek od live69 »

Možná z auta mám ale pocit že zadek na ledě uklouzne spíš než u předokolky-ted nemluvím o noze na plynu! Ale jak někdo psal asi to bude dané hmotností zadku která je větší
OI TDI PD 4x4 COMBI, 312/260, TT, VB,PP 1043,FMIC,HDS,FMH ,HP-sporting,17 SPIDER,D5WSC-TP5, 193/421 PRODÁNO :-)
T5 TRANSPORTER 1,9PD,
CBR 1000RR
ZAJÍMÁM SE O BUDOUCNOST, PROTOŽE V NÍ HODLÁM STRÁVIT ZBYTEK ŽIVOTA.
jarekond
Sběrač informací

Příspěvek od jarekond »

Samozřejmě ja taky mluvím o jízdě bez akcelerace při plynulé jízdě na dálnici nasolené ale hladké při 80 km bez přidávání to začne plavat pokud uberu na šedesát tak to ustane ale vidím předjíždět octavky v podstatně vyšší rychlosti než mám já ale důležité je dojet.
Vici
Aktivista

Příspěvek od Vici »

Já sice nemám 4x4.. ale pozoruji to taky. Speciálně jedna cesta tady u nás (Rožnov p.R - Valašské Meziříčí) je namrzlá snad nonstop, stačí dát nohu z plynu, na brzdu a nebo přidat a už se to veze. Tady se mi stává že auto je nervózní a kmitá... ale dělá mi to i druhé auto a taky i auta známých... je to asi povrchem, který je opravdu maximálně kluzký + vozovka není rovná, protože nový koberec dělali nějací smejdi jako obvykle.
Na nasolené cestě, kde mají šanci zimní pneu fungovat aspoň tochu mi to nedělá.
Geometrii mám ok, podvozek atd taky.
Je to asi i pocitech, někdo nepozná kdyby mu upadla celá zadní náprava a v klidu dojede dalších 200km (LOL)

edit : ale pokud to dělá binec na nasolené dálnici tak že se musí zpomalit na 60, to je asi opravdu něco v nepořádku :-(
live69
Aktivista

Příspěvek od live69 »

jarekond píše:Samozřejmě ja taky mluvím o jízdě bez akcelerace při plynulé jízdě na dálnici nasolené ale hladké při 80 km bez přidávání to začne plavat pokud uberu na šedesát tak to ustane ale vidím předjíždět octavky v podstatně vyšší rychlosti než mám já ale důležité je dojet.
To asi fakt budeš mít špatnou geo či co
OI TDI PD 4x4 COMBI, 312/260, TT, VB,PP 1043,FMIC,HDS,FMH ,HP-sporting,17 SPIDER,D5WSC-TP5, 193/421 PRODÁNO :-)
T5 TRANSPORTER 1,9PD,
CBR 1000RR
jarekond
Sběrač informací

Příspěvek od jarekond »

Hned po novém roce to nechám přeměřit a dám vědět jestli je to ono nebo né díky za příspěvky vždy se na něco příjde hlavně z praxe a zkušeností.

Všem hodně bezpečných kilometrů na naších ,,exkluzivních cestách". :woot:
jajic
Přispěvovatel

Příspěvek od jajic »

no hlavně aby ti netvrdili,že se zadek neda štelovat.......jako mně :D :D
OI 4x4 TDI, 127kW ,VB,AL,312/256ATD;-)
no smoke,no fun ;-)
TDI tech
Aktivista

Příspěvek od TDI tech »

Pozdlzne ramena sa daju malinko pohnut na tych srubach co ich drzia na skelete. Ale inac stym nic nespravis.
live69
Aktivista

Příspěvek od live69 »

ještě než pojedeš na geo tak si pořádně prohlídni podvozek zda nemáš máš všude vše ok - silentbloky, atd protože někde jsou schopný ti dělat geo na ko nápravě
T5 TRANSPORTER 1,9PD,
CBR 1000RR
frogg
Přispěvovatel

Příspěvek od frogg »

Mne robí moj leon to isté :(
Vyriešil to niekto?
jarekond
Sběrač informací

Příspěvek od jarekond »

nechal jsem přeměřit geo zjistili mi ,že mám pravé přední o 11 mm předsunuté asi,, to nebourané" auto někdo natahoval a přetáhl.Ale na geošce mi řekli ,že by to nemělo mít vliv neboť osově je ok Tak nevím.
frogg
Přispěvovatel

Příspěvek od frogg »

myslim ze to nie je moj pripad,ako som kupil auto tak to nerobilo,az casom sa to ukazalo
yirka
Aktivista

Příspěvek od yirka »

taky jsem plaval , měl jsem utržený spodní silentblok v rameni u kola jezdil po šroubu sem a tam, po výměně se to zlepšilo, ale ještě by to něco chtělo, stopro to nejni
Fity
Přispěvovatel

Příspěvek od Fity »

Použiju staré téma... Potřebuji vyměnit na zadním vlečném rameni přední silentblok šroubovaný do kastle. Lze jej vyměnit s ramenem na autě, nebo je lepší odmontovat celé rameno a vylisovat? Je na to origo stahovák, který jaksi nemám, takže jestli je na to nějaký fígl. Zda se mi, že by to mělo jít, jen na co se připravit... Dík za odpovědi
Audi A4 Avant 1.9TDi, 97, AFN, EGR off
Škoda Octavia Combi 4x4 Elegance 2004
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“