Hydraulika a mercedes benz w201 (190)

..jak jezdit na Slunečnicový, Řepkový, Olivový a podobné oleje ... a nebo, jestli někdo ještě jezdí na naftu, tak o naftě :-) či bionaftě

Moderátoři: šulda, radluk, Moderátoři

Odpovědět
Bozak
Nováček
Příspěvky: 5
Registrován: 20 led 2017, 07:10

Hydraulika a mercedes benz w201 (190)

Příspěvek od Bozak »

Zdravím,

mám mercedes benz w201 (1997ccm, před-komůrka, řadové čerpadlo), pár týdnů jsem tady strávil čtením a na jaře jsem předělal auto na rostlinný olej. Udělal jsem si výměník, koupil lpg ventily, gumové trubky a ruzné redukce. Mám kanystr v kufru a pomocí hydraulických hadic to mám zavedené dopředu k motoru.

Na rostlinný olej je to bez problému, jezdím na čístý, ale je ho nedostatek. Tak jsem sehnal hydraulický olej (z traktorů JD), ale ten mi do 1000 km zakarbonuje vstřiky, auto nemá výkon a hulí. Vyčistím je a auto zase jede. Zkoušel jsem různé poměry, zatím jsem skončil na poměru: 40 % nafty, 40 % Hydrauliky, 20 % benzinu a Vif letní + aceton a stále to karbonuje.

Zkoušel jsem to mít napojené přes vyhřívání a nyní to mám bez vyhřívání a jediný rozdíl, který jsem pozoroval byl menší výkon na ohřátou směs.

Poradí mi někdo jak bych mohl jezdit na hydrauliku s tímto autem?
Uživatelský avatar
k.amerika
Přispěvovatel
Příspěvky: 239
Registrován: 17 říj 2012, 14:55
Bydliště: Zbraslavice

Příspěvek od k.amerika »

Tenhle mercedes je na alternativní paliva jako stvořený, ale tady nebude problém s autem, ale s hydraulikou.. Když je to špatný typ nebo je málo ''opotřebovaná'' protože jí mění vždy včas, tak ještě obsahuje příměsy proti hoření atd atd.. Tak hydrauliku klidně, ale buď jinou, nebo o dost více použitou.. Přes léto tchán jezdí na čistou hydrauliku a v zimě cca 30% nafty, na čerpadlo a vstřiky ani nesáhl a bude mít najedo cca 100 000Km.. Mě občas nějaký ten kanystr dá, mám čistě kvůli alternativám w202 200d, což je stejný jako u Vás, žádné úpravy, pouze el ohřívaný filtr a vše ok. Jezdím total na všechno, dbám na špičkovou filtraci, tekutost a přidávám aceton, nic víc..
W210 290TD
Odpovědět

Zpět na „Jak se jezdí na rostlinu, nebo i na naftu“