SEAT Leon 1.4 110kW TSI ACT by DIESELPOWER

Toto fórum slouží ke zveřejnění výkonových grafů Vašich vozů.

Moderátoři: šulda, JasteR, Moderátoři

Odpovědět
Uživatelský avatar
DIESELPOWER office
uživatel
Příspěvky: 672
Registrován: 18 říj 2012, 20:23
Bydliště: office
Kontaktovat uživatele:

SEAT Leon 1.4 110kW TSI ACT by DIESELPOWER

Příspěvek od DIESELPOWER office »

SEAT Leon 1.4 110kW TSI ACT

Redakce internetového magazínu Autobible má na dlouhodobý test zapůjčen vůz Seat Leon 1.4 TSI ACT o výkonu 110kW. Tento motor z koncernové řady EA211 disponuje mnoha moderními vychytávkami – deaktivace válců při částečném zatížení, vodní mezichladič stlačeného vzduchu, vodou chlazené výfukové svody, elektronická regulace turbodmychadla, i přímé vstřikování s tlakem až 250 Barů, které slibují vysoký výkon a zároveň nízkou spotřebou. Žádný pořádný dlouhodobý test se neobejde bez ověření výrobcem udaných parametrů pohonné jednotky, proto jsme na naší válcové zkušebně podrobili tohoto Leona důkladnému testu.

„Nečekali jsme, že Seat vykáže na brzdě horší než udávané parametry, protože to se u aut z koncernu Volkswagen stává jen zcela výjimečně (na rozdíl od některých jiných značek). A Leon nezklamal.
Křivka výkonu má prudký nárůst už od začátku a pak stoupá víceméně lineárně od 1800 až do nějakých pěti tisíc otáček, kde se motor už dostává do pásma nejvyššího výkonu. Nominálního maxima čtyřválec dosáhl už ve 4300 ot.min-1 a vydrželo mu to ještě dalších dva tisíce otáček. Nejvyšší naměřený výkon po korekci dle normy byl 121,9 kW v 6025 otáčkách za minutu.
Možná se mýlíme, ale troufáme si hádat, že tato poslední „téesíčka“ budou zanedlouho na trhu ojetin velice žádaná. V souvislosti s dalším zpřísňováním emisních norem totiž koncern začne brzy montovat i k benzinovým motorům filtry pevných částic, což se patrně neobejde bez nejrůznějších provozních a servisních komplikací. Podobně jako u dieselů.“
Jiří Červenka

Více se dočtete zde:

http://www.dp-race.com/2017/12/01/seat- ... w-tsi-act/



Obrázek
Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Výsledky Vašeho měření - Grafy“