Zdravím pánové,
Může mi někdo znalý Italů říct, jak jsou na tom tyhle auta? Sháním nějakou stálou 4x4 a hrozně nerad bych skončil u koncernu . Podle toho, co jsem našel, by tohle měla být stála čtyřkolka - torsen. Sere se ten pohon nějak? (Differaky, převodovka..) Co motor, jak je to s DPF? Nějaké specifické bolesti? (Verze se 110Kw)
Díky za názory.
O dvě se starám. Jedna, co má údajně 300 tisíc najeto a podle spodku dostávala na prdel, začíná mít vůli v silentblocích zadního diferenciálu, u přídavné převodovky už se dělaly. Ještě mu tekl simerink u vývodu ke kardance. Druhá má najeto do 200 tisíc a s pohonem žádný problém. S tou byl teď kamarád na Šumavě a prý si užil dost srandy. Motory jsou nadprůměrně spolehlivé. U jedné zlobil pouze egr ventil (výborný přístup - vyměněno za 10 minut), u druhé u vstřiku zlobil konektor (občas chod na 3 válce - také oprava na 10 minut). U podvozku bývají vytahané silentbloky ramen na obou nápravách, ale i na Q4 jsou dostupné v náhradách. Bacha na bouračku na přední nárazník, je dost drahý. Mně osobně se tohle auto zamlouvá a nebýt na houpavé Citroeny, asi by měla Q4 velkou šanci jako zimní vůz.
Vůbec ne, startují perfektně obě. U jedné chtěl udělat preventivně žhavičky, druhá má asi ještě původní. Naftové filtry mění oba pravidelně a jezdí na normální naftu.