Zašlá sláva

co se jinam nevešlo/nehodilo - ohledně aut

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Uživatelský avatar
Andre
Aktivista
Příspěvky: 1607
Registrován: 23 led 2006, 05:35
Bydliště: Jablonec nad Nisou
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Andre »

Začíná dít, do teď to byla spíš taková zkouška, jestli to bude fungovat a jestli to budou lidi kupovat. A evidentně to funguje, lidi mají zájem a buduje se infrastruktura. Dinosaurům se do toho ale evidentně moc nechce, pro ně jsou komplikované a poruchové spalováky sakra dobrý business, tak proč vyrábět a prodávat relativně bezúdržbové a bezporuchové EV.
fekálek
Aktivista
Příspěvky: 1878
Registrován: 28 úno 2016, 18:46

Příspěvek od fekálek »

A6TDI píše:Tak sem furt nejeb po všech vláknech .
Tady by měl bejt takovej moderátor ,kterej by takový otravy co jen žvaněj blbiny vo svačně vybanoval do píče .
To by mělo za následek že by sem chodily lidi který ví která bije.
Dieselupoweru by se jistě zvedly tržby a tu by bylo možno číst kvalitní forum , kerý šlo do pr. v posledních dvou letech..
Tak od tebe to sedí, bliješ tady taky solidní hovna a že by jsi věděl co se týče tohoto fora která bije to teda fakt nevim
A6TDI
Aktivista
Příspěvky: 4820
Registrován: 05 říj 2009, 19:33

Příspěvek od A6TDI »

Andre píše:Začíná dít, do teď to byla spíš taková zkouška, jestli to bude fungovat a jestli to budou lidi kupovat. A evidentně to funguje, lidi mají zájem a buduje se infrastruktura. Dinosaurům se do toho ale evidentně moc nechce, pro ně jsou komplikované a poruchové spalováky sakra dobrý business, tak proč vyrábět a prodávat relativně bezúdržbové a bezporuchové EV.
To otázka . Osobně se o to nezajímám tak nevím . Zní to logicky.
Uživatelský avatar
Vici
Aktivista
Příspěvky: 7510
Registrován: 07 srp 2008, 09:14

Příspěvek od Vici »

Jericho jdeš do toho že? Kniha pro pravé chlapy (LOL)
https://www.novinky.cz/auto/479603-knih ... -auto.html
jericho-3
Aktivista
Příspěvky: 20116
Registrován: 16 čer 2009, 16:46

Příspěvek od jericho-3 »

Já vždy měl ůctu ke knihám a ani bych neohnul roh stránky, protože v knihách je většinou um a moudrost lidí, kteří je píší. Vždy jsem si kupoval knihy nejen o autech , abych se dozvěděl něco nového. A že ta kniha bude drahá a mám se tomu posmívat, že na ní nemám?Jsou různé knihy, někdy v tak malém vydání, že je jejich cena i diky informacím uvnitř je astronomická , ale na tom není nic špatného. Problém je spíš v nás, můj kámoš koupil Jaguara a dnes povídá, víš kolik na to stojí vodní pumpa? 18000kč a já mu povídám, mluvíš přesně jako čeští burani, koupíš si auto za drahé peníze a pak se divíš jako pravý čehůn, že auto pro milionáře má drahé díly..Někdy mi připadá, že v Čechách lidé trpí obrnou mozku, naparovat se v autě pro smetánku, to jo, ale kroutit se , když by měli koupit díl, to se nestydí..Já mám boháče náhodou rád, pokud nejsou jako Babiš , tak díky jim je na světě mnoho krásných věcí, knížek, architektrury , řemesel apod..To díky jim se ti pod nimi snaží vyrobit překrásné věci, aby si je boháči koupili a ti pod nimi také zbohatli. Kdo by jinak vyráběl Ferrari, stavěl unikátní stavby,vyráběl šampaňské, popřípadě hodinky s vodotryskem? Stačí se podívat, co zplodil proletariát v jejich diktatuře...Jen hnus a bordel a všeobecnou závist...Mě stačí, když vím, /a v mnoha vozech pro boháče jsem se svezl,/ ŽE TO JE..Co bych s tím dělal? :D
nepropadat panice...
Uživatelský avatar
blacklight
Přispěvovatel
Příspěvky: 381
Registrován: 14 říj 2011, 12:55

Příspěvek od blacklight »

Ohledně vodní pumpy se zeptám jinak... na jiném příkladu...

Vezmi si, že někde na severní Moravě je firma, která vyrábí světla pro auta. Vyrábí třeba pro Peugeot i pro Jaguar. Co se týče materiálu, tak na světlech je přibližně stejný počet LED segmentů, kablíky jsou zhruba stejně dlouhé a na Peugeotu je dokonce více plastu, protože chce světlo až do půlky kapoty.
Materiály jako LED segmenty, cín, kabely, izolace se berou od stejného dodavatele a jsou téměř stejné + to skládají a kontrolují stejní lidé.

Když ale budeš chtít sehnat světlo na Jaguar, tak stojí 10x tolik jako světlo na Peugeot 508. Tebe by to jako obyčejného člověka nenasralo?

Určitě je nějaké navýšení ceny pochopitelné - například kvůli složitějšímu vývoji, lepší výstupní kontrole, menšímu počtu vyrobených kusů atd.
Marketing by Ti to taky dokázal vysvětlit, že Jaguar je prémiovka že by ztratili tvář kdyby dali světlo za stejnou cenu jako Peugeot atd.
Závistivý soused ti řekne, že dobře ti tak, že kdybys měl Dacii jako on, tak se Ti to nestane.

Ale když se podívám tím nejobyčejnějším selským rozumem - je v pořádku aby dvě věci přibližně stejně náročné na výrobu se cenově lišily desetinásobně?

P.S. Příklad je ilustrativní.
Octavia 1.9 TDI
Golf 2.0 TDI
EX: Lancia Lybra SW 1.9 JTD, Lancia Thesis 3,2 V6, LPG Opel Meriva LPG
fekálek
Aktivista
Příspěvky: 1878
Registrován: 28 úno 2016, 18:46

Příspěvek od fekálek »

Myslím, že má jericho pravdu, je to daň za to že neseš na svém voze jméno jaguár,je jasné, že ne vše je na jaguáru 10x dokonalejší něž na škodě, ale chceš jezdit jaguárem tak je to určitej životní postoj a pak nemůžeš chtít světlo za cenu fabie, to pak jezdi fabii, nebo librou.
jericho-3
Aktivista
Příspěvky: 20116
Registrován: 16 čer 2009, 16:46

Příspěvek od jericho-3 »

blacklight- máš lidi, kteří si prostě auto kupují pro svou prezentaci a reprezentaci, že na to mají..Je známé, že když přijedeš jako podnikatel nebo živnostník pro kšeft a zákazník vidí, že přijedeš v nějaké šunce, často ti ten kšeft nedá, protože si říká, ten je před krachem, nemá za sebou peníze na nákup potřebného materiálu a je vidět, že NEPROSPERUJE..Což je prostě psychologie..Když jsem se ptal jednoho podnikatele, proč jsi si koupil nové 8 válcové kupé Mercedes za takové prachy /ve 150000km mu poté klekl motor/, tak povídá, víš jaká to byla dobrá investice? Já přijel do D k firmě něco nakoupit , měl jsem u nás velkou zakázku, měl jsem Mondeo a majitel německé firmy byl velmi vlažný i když to pro něho byl dobrý kšeft..Koukal na auto a ptal se , zda mám opravdu na financování kšeftu..A kšeft odložil, že se poté snad domluvíme ..A mě to došlo, přijel jsem s MB a a vše běželo jako na drátku...Kdo má prostě takové auto je důkazem , že dotyčný je solventní, stejně jako když přijede s 12Válcovým Jaguárem/samozřejmě ne veteránem/ a je to i otázka EGA. Díl na Jaguár přece nemůže stát jako na Superba, s kterým jezdí každý vocas./ i když je stejný/ Osobně jsem se setkal s lidmi, kteří si prostě součástku, která je levná, nekoupí ....Ví, že mají peníze, tak prostě chtějí neco, co odpovídá jejich úrovni...Zní to směšně, ale je to tak, když jsem povoloval svíčky a vyndaval vstřiky u toho 12válce, tak jsem prodloužením goly ulomil koncák, který je na kladce plynu, odkud vedou táhla ke klapkám na sání..A říkám si, kurva , kde to seženu, ale na internetu jsem našel přímo tento , je to typizované a ten z číny stál 30kč...... :D
nepropadat panice...
fekálek
Aktivista
Příspěvky: 1878
Registrován: 28 úno 2016, 18:46

Příspěvek od fekálek »

Něco podobného, mám známého co má síť čerpacích stanic, na shopu měli bonboniéry a koupili je někde levně, tak dali škatuli za 110 na ómv a bombošky tam ležely dva měsíce, on říká provozní, dej na ty bombošky novou cenu 320kč bombošky byly do tejden všechny prodaný, tak chápete tu situaci??
Odpovědět

Zpět na „Diskuze o autech“