podsvícení palubky
Moderátoři: šulda, Moderátoři
podsvícení palubky
zdravím, prosím o radu pro octavii II combi
Osvětlení palubky si dělá co chce.Třeba je půl minuty zhaslé, pak se na chviku rozsvítí přístrojovka ale třeba bez osvětlení středového panelu,
za chvíli je z toho barevná hudba, bliká si to jak chce. žije to prostě svým životem. Na mechanické "popudy" to nereaguje, kontrola konektorů bezvýsledná.
Rozebral jsem ovladač, je tam poťák a nějaký IO, jaký nevím. Stáhl jsem si schema octávky, ale nejsem schopen vysledovat, kam co vede.
nemáte někdo přehled jak je to zapojeno ?
Podílí se na regulaci podsvícení řídící jednotka ?
nemáte někdo schema kabelového svazku ?
budu vděčný za každý popud nebo info na co se zaměřit, protože to dost spěchá.
děkuji předem
Osvětlení palubky si dělá co chce.Třeba je půl minuty zhaslé, pak se na chviku rozsvítí přístrojovka ale třeba bez osvětlení středového panelu,
za chvíli je z toho barevná hudba, bliká si to jak chce. žije to prostě svým životem. Na mechanické "popudy" to nereaguje, kontrola konektorů bezvýsledná.
Rozebral jsem ovladač, je tam poťák a nějaký IO, jaký nevím. Stáhl jsem si schema octávky, ale nejsem schopen vysledovat, kam co vede.
nemáte někdo přehled jak je to zapojeno ?
Podílí se na regulaci podsvícení řídící jednotka ?
nemáte někdo schema kabelového svazku ?
budu vděčný za každý popud nebo info na co se zaměřit, protože to dost spěchá.
děkuji předem
tak jsem se vrátil z garáže a
omlouvám se za mystifikaci: nemí to Octavia II ale I, protože je to rok 2002.
Je to auto známého, a chce v pátek jet do itálie.
Narazil jsem ve schematech na pojem "zesilovač osvětlení" a nevím kde ho najít, ale mám na něj podezření.
Celý život dělám elektroniku, ale mám problém se čtením autoschemat.
Kdyby bylo k dispozici aspoň schema kabeláže, šel bych po drátech..
(doufám že zrovna tohle nebude řízeno CAN busem)
Je možné že to opravdu bude nějaká zem, ale všechny co jsem našel jsou OK.
Plus místo stmívače se bojím, jestli to jde někam do zkratu tak to regulátor stáhne, ale tvrdý plus by mohl něco odpálit.
Rozebral jsem palubku v naději že se někam doměřím z LEDek, ale nepochodil jsem. VAG bohužel nemám možnost použít, ale zajímavé je že to občas naskočí a pár minut fachčí bez škobrtnutí.
Zkusím majitele přesvědčit o návštěvě diagnostiky, protože
díky za účast a jestli vás ještě něco napadne sem s tím ..
omlouvám se za mystifikaci: nemí to Octavia II ale I, protože je to rok 2002.
Je to auto známého, a chce v pátek jet do itálie.
Narazil jsem ve schematech na pojem "zesilovač osvětlení" a nevím kde ho najít, ale mám na něj podezření.
Celý život dělám elektroniku, ale mám problém se čtením autoschemat.
Kdyby bylo k dispozici aspoň schema kabeláže, šel bych po drátech..
(doufám že zrovna tohle nebude řízeno CAN busem)
Je možné že to opravdu bude nějaká zem, ale všechny co jsem našel jsou OK.
Plus místo stmívače se bojím, jestli to jde někam do zkratu tak to regulátor stáhne, ale tvrdý plus by mohl něco odpálit.
Rozebral jsem palubku v naději že se někam doměřím z LEDek, ale nepochodil jsem. VAG bohužel nemám možnost použít, ale zajímavé je že to občas naskočí a pár minut fachčí bez škobrtnutí.
Zkusím majitele přesvědčit o návštěvě diagnostiky, protože

díky za účast a jestli vás ještě něco napadne sem s tím ..
tak jsem si půjčil jiný stmívač a on má jinej konektor. Už jsem to dělal potmě tak jsem to moc neprohlížel (zmrzlý jak preclik -já) Nevím z jaké oct. to je. pro jistotu jsem vyměnil žárovku v popelníku, žádná změna.
Je zajímavé že když to náhodou jde, na vývodu stmívače se mění U od 9,5 do 12V ale intenzita osv. se nemění.
Nevíš jak lokalizovat ten "zesilovač osvětlení " ?
oprava nedošlo mi sdělení poslední věty. klimactronic to asi má, ale zase mě plete to, že ne všechno osvětlení blbne najednou. Jako by to mělo 3 obvody, proto jsem vkládal naději do zesilovače, kde by se to mohlo větvit.
Je zajímavé že když to náhodou jde, na vývodu stmívače se mění U od 9,5 do 12V ale intenzita osv. se nemění.
Nevíš jak lokalizovat ten "zesilovač osvětlení " ?
oprava nedošlo mi sdělení poslední věty. klimactronic to asi má, ale zase mě plete to, že ne všechno osvětlení blbne najednou. Jako by to mělo 3 obvody, proto jsem vkládal naději do zesilovače, kde by se to mohlo větvit.
Ve stmívači osvětlení se nepoužívá k regulaci změna napětí, ale pulsně šířková modulace. Tzn. že při regulaci se nemění napětí ale střída pulsů. Na regulátoru jsou pouze tři svorky a sice +12V, GND a výstup. A jestli je to model kde je v jedný krabičce i naklápění světel tak jsou tam ještě dva piny mezi kterými je jen potenciometr.Jestli se zbytek podsvícení chová normálně hledal bych asi chybu v panelu přístrojů, mělo by to být vše na jednom drátu, ale tím si nejsem stoprocentně jistý. Jinak ten IO v tom regulátoru vydrží poměrně hrubé zacházení, nevadí mu krátkodobý zkrat ani když se do něj pustí šťáva z druhé strany a podle katalogu unese proud bez chlazení a podepření tranzistorem až 1A.