Vjíždění z připojovacího pruhu do průběžného

zcela mimo automobilovou tématiku

Moderátoři: šulda, Moderátoři

standa123
Aktivista
Příspěvky: 2358
Registrován: 13 kvě 2014, 18:32

Příspěvek od standa123 »

jojo a pak vám na kruháči začne starej dedek nebo nejaka zenská couvat protože zapomeli odbočit (LOL) ……...už sem to několikrát zažil. Ale já jako profík musím mít psychotesty a kazdej rok školení.....ale naco vlastně, když si stejne kazdej děla co chce...….. ;)
leon ARL.....serie EX.
toledo ASV......197ps/426NM EX.
leon ARL.....212/440 EX.
aktuál : leon cupra R310 CDLA - 310ps+ 450NM
Uživatelský avatar
hansdob
Aktivista
Příspěvky: 8926
Registrován: 17 zář 2009, 18:21
Odpovědi: 1
Bydliště: Vysočina-Dobronín

Příspěvek od hansdob »

zase na školení si vždycky alespon zjistím nějaky změny ve vyhlášce protože ty zaručený zprávy z televize ........... no a mám odpočinkovou sobotu :D :D :D


K části zprávy od jericha : No ono taky zplet změt značek která je zde je snad už jen tady ........... i slovensko,polsko madarsko je lépe značeno než my zde. Vždyt tady je objíždka pro kamiony značena pro osobáky či opačně pak nějaký chudák ukrajinec,něec s kamionem couve někde z uličky kam už dál nemuže. Já s osobákem letím koukám objíždka tam a tamtak neznalý místních poměrů tam jedu najedu 50 km navíc a borec kam jsem jel mi řekne proč jsi jel objíždkou pro nákladáky osobáky mužou tudy a ono to pak zpět je 3 km ale značený to není ........ rychlostní limity kde na rovině bez křižovatek odboček parkovišt zastávek a je tam na 300m 70km/h 80km/h 60km/h a ukončení jsem již taky viděl vícero. Práce na silnici 2 roky a nedělalo se tam a nedělá jen je tam proto 60km/h . Když dnes jedu ke známým do německa (Mnichov) jsem si jistější než pomalu když jedu k Ladasovi do prahy a to ho mám pomalu na příjezdu a kdybych prahu nenaštěvoval od 18 tak bych tam prostě nejel protože tam se na to značení kolikrát taky nedá koukat.
přesnou historii nepamatuji.....třebaaaa zetor 25K
jericho-3
Aktivista
Příspěvky: 20116
Registrován: 16 čer 2009, 16:46

Příspěvek od jericho-3 »

standa123 píše:jojo a pak vám na kruháči začne starej dedek nebo nejaka zenská couvat protože zapomeli odbočit (LOL) ……...už sem to několikrát zažil. Ale já jako profík musím mít psychotesty a kazdej rok školení.....ale naco vlastně, když si stejne kazdej děla co chce...….. ;)
No, jestli to není podvod jako kdysi, tak proč ne, ale na druhou stranu posadi za volant klidně kluka, který skočil z pionýra rovnou do kamionu, praxe se prostě ojebává a je to vidět, tito profíci okolo mne frčí neustále, značky mají na háku, to co si dovolí v provozu není zkušenostmi, ale vymaštěnou palicí, kdy mají na jednom uchu sluchátko vysílačky, na druhém mobil a čumí na TV přes sebou....ALE NAŠTĚSTÍ TI BURANI UŽ MAJÍ AUT. PŘEVODOVKY, PROTOŽE TAK JAK BYLI SCHOPNI NEPŘEŘAZOVAT A MLÁTIT KARDANEM O ZEM, TO BYLA OSTUDA, CELÝ BARÁK SE OTŘÁSAL A OKNA ŘINČELA. A je to proto, že na tuhle práci berou každého, kdo je ochoten to dělat...Vždyť je to pojištěný, ne?
P.S. těm, kteří jsou opravdový profíci se omlouvám...
nepropadat panice...
Uživatelský avatar
turbo kamna power
Aktivista
Příspěvky: 4221
Registrován: 15 dub 2008, 20:32
Bydliště: Praha

Příspěvek od turbo kamna power »

Forest píše:Nasel jsem neco ale nezda se mi to:

Jízda v jízdních pruzích
§ 12
(3) Je-li na pozemní komunikaci o dvou nebo více jízdních pruzích v jednom směru jízdy taková hustota provozu, že se vytvoří souvislé proudy vozidel, v nichž řidič motorového vozidla může jet jen takovou rychlostí, která závisí na rychlosti vozidel jedoucích před ním, mohou jet motorová vozidla souběžně (dále jen "souběžná jízda"); přitom se nepovažuje za předjíždění, jedou-li vozidla v jednom z jízdních pruhů rychleji než vozidla v jiném jízdním pruhu.
Ano, to je přesně ono. Není to tam úplně explicitně napsáno, ale v podstatě to odpovídá situaci: jedeš v pravém pruhu na dálnici a v levém jede šňůra aut. Před tebou v dálce jede kamión, ale prakticky nic ti nebrání svojí rychostí dojet ten kamión, čímž "souběžnou jízdou" všechny předjedeš a před kamiónem to frknout do levého :D

A podle tohoto:
mm) kolonou vozidel se rozumí souvislý proud více vozidel, u kterého nelze předjíždět každé vozidlo jednotlivě, rozestup mezi jednotlivými vozidly při předjíždění nebo objíždění neumožňuje bezpečné zařazení,

jsou dvě za sebou jedoucí auta s malým rozestupem kolona, takže proč je nevzít zprava? :)
Golf mk1 mTDI ...powered by Holz-tdi
Golf mk3 GTI "20 jahre" TDI ...powered by Moravia-Tuning
Ibiza 6k2 1.8T Cupra ...in progress
Audi A2 1.4 16V
Volvo V70 II D5
Uživatelský avatar
turbo kamna power
Aktivista
Příspěvky: 4221
Registrován: 15 dub 2008, 20:32
Bydliště: Praha

Příspěvek od turbo kamna power »

standa123 píše:jojo a pak vám na kruháči začne starej dedek nebo nejaka zenská couvat protože zapomeli odbočit (LOL) ……...už sem to několikrát zažil. Ale já jako profík musím mít psychotesty a kazdej rok školení.....ale naco vlastně, když si stejne kazdej děla co chce...….. ;)
Couvání na kruháči je ještě v pohodě, tam o nic nejde. Ale já jednou zažil, že frajer zastavil v levém(!) pruhu na dálnici, protože zapomněl odbočit. Počkal, až v pravém projedou kamiony a pak se rozjel a přes celou dálnici to vzal na sjezd. (wallbash)
Byl jsem asi třetí auto za ním, jel jsem s dodávkou a brzdil jsem i očima, dobrzdil jsem to na centimetry a jen jsem sledoval ve zpětném BMW, které za mnou jelo cca 160+, jestli to stihne dobrzdit nebo mi zaparkuje do vrat. Naštěstí se nic nestalo, ale ten člověk by měl přijít nadosmrti o papíry.
Golf mk1 mTDI ...powered by Holz-tdi
Golf mk3 GTI "20 jahre" TDI ...powered by Moravia-Tuning
Ibiza 6k2 1.8T Cupra ...in progress
Audi A2 1.4 16V
Volvo V70 II D5
Uživatelský avatar
MarfyE34
Přispěvovatel
Příspěvky: 501
Registrován: 06 črc 2011, 10:17
Bydliště: Mordor

Příspěvek od MarfyE34 »

Forest píše:V Praze a na D1 je to absolutne silene! Nejvice me dokaze vytocit, kdyz je na dalnici zpomaleni, clovek ceka nejakou nehodu nebo neco podobneho ale pak se to najednou rozjede bez jakehokoli rozumneho duvodu.
Tady máš odpověď ;)

https://www.youtube.com/watch?v=Suugn-p5C1M


https://www.autoweb.cz/video-jak-vznikaji-zacpy/
Leon ST FR CUNA 135 kW DSG 210 000 km
E39 530d M57D30 370 000 km
Ex Bora Variant ASZ 513 000 km :roll:

https://imgur.com/FesKPdz
Uživatelský avatar
Forest
Aktivista
Příspěvky: 7023
Registrován: 16 bře 2006, 18:26
Bydliště: Čechy krásné, Čechy mé (Mechov/Praha)

Příspěvek od Forest »

@turbo kamna power: Nezda se mi to, nemohu si pomoci.

@MarfyE34: Toto video (to japonske) je mi znamo, ja se "rozciluji" jen nad tim, ze toho jsou lidi schopni. Clovek by si myslel, ze spechaji vsichni, ale realita svedci o opaku.
TDI - everyday's racing performance with frugal running costs - do not let the challenge pass you by (hm)

Jestliže máš pravdu o 24 hodin dříve než jiní, jsi přesně oněch 24 hodin považován za blázna. (Antoine de Rivarol)
Odpovědět

Zpět na „Diskuze - MIMO mísu“