EET?

zcela mimo automobilovou tématiku

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Uživatelský avatar
Tomas.cz
Aktivista
Příspěvky: 14262
Registrován: 06 dub 2006, 13:37
Bydliště: Praha

Příspěvek od Tomas.cz »

Rouballik píše:
lallin píše:Autoservis březen 2018,ale aby se mohlo spravovat,tak je potřeba koupit a prodat díl a to už je obchod(březen 2017) ne?
Autoservis jako maloobchod tam padne už v březnu. Autoservis jako služba tam padne déle. Jinak řečeno pneuservis jako službu můžeš hotovostně řešit po březnu bez EET, ale pokud někomu prodáš díl, pak už ten účet musí projít EET. Hodně lidem to vadí koukám.
Dobře, ale když budeš mít na účtě službu a soupis materiálu k tomu? Klasický maloobchod nebo velkoobchod je jen prodej samotných komponent ne?
Rouballik
Přispěvovatel
Příspěvky: 148
Registrován: 06 kvě 2007, 17:38

Příspěvek od Rouballik »

jericho-3: motoristický burzy jsou jako trhový prodej v poslední vlně.

Já si myslím, že je to všechno akorát nesmyslná histerie vyvolaná těma šaškama v televizních novinách. Chceš-li dělat hospodu na úrovni tak prostě potřebuješ nějaký základní účetní systém. Každý si spočítá, že obrat nad 1M za rok je víceméně nutnost, aby jsi zaplatil nájem a nějakého kuchaře.

Jednoduchý výpočet:
Nájem: 15 000 Kč / m
Energie:10 000 Kč / m
Plat kuchaře: 25 000 Kč / m ( superhrubá )
Odměna pro majitele: 20 000 Kč / m
----------------------------------------------
Za rok potřebuješ sehnat: 840 000 Kč jen na náklady. Když máš 100% marži tak to znamená obrat alespoň 1 700 000 Kč a to ignorujeme kupu nákladů. A beru že majitel je i číšník.

Nad 1M potřebuješ dělat velký účto kvůli DPH tzn potřebuješ účetní systém. Účetní systém udělá vše za tebe a nemusíš nic řešit. Změna nula. Není potřeba řešit ani hysterčit, vše funguje vpodstatě na pozadí.


Takhle stejně je to i na servisech. Přiznejme si že se tady v tomhle ohledu krade jako prase viz firmy o třech lidech co nejsou plátci a maj obrat pod 1M. Výsledek bude ten, že ceny budou takový jaký být maj a být měly. Ti co maj byznys postavený na nakradenym DPH prostě zavřou. A odfiltruje to jen minimum lidí co tu byrokracii nedaj. Ano je to byrokracie, ale nelžeme si že tu nebyl důvod pro její zavedení.

Ty srdceryvný nesmyslný příběhy, že někdo musí zdražit kvůli účetnímu systému, který stejně musí mít nechte televizním novinám a lidem co neumí počítat.
Naposledy upravil(a) Rouballik dne 27 led 2017, 17:21, celkem upraveno 1 x.
ZZZzzzzZZZZzzzzzzZZZZZ
Rouballik
Přispěvovatel
Příspěvky: 148
Registrován: 06 kvě 2007, 17:38

Příspěvek od Rouballik »

Tomas.cz píše: Dobře, ale když budeš mít na účtě službu a soupis materiálu k tomu? Klasický maloobchod nebo velkoobchod je jen prodej samotných komponent ne?
Jojo takto to podle účetní jde, ale nesmíš prodat nikomu nic bez té služby. To znamená, že nebudeš nikomu prodávat kapalinu do ostřikovačů, ale budeš mu účtovat lití kapaliny.
ZZZzzzzZZZZzzzzzzZZZZZ
Rouballik
Přispěvovatel
Příspěvky: 148
Registrován: 06 kvě 2007, 17:38

Příspěvek od Rouballik »

A že někdo bude někoho špehovat? Zase ty televizní noviny. Na portalu justice.cz jsou zveřejněny účetní uzávěrky všech firem. Každá firma má tu povinnost a z toho se dá vyčíst úplně všechno.
ZZZzzzzZZZZzzzzzzZZZZZ
jericho-3
Aktivista
Příspěvky: 20116
Registrován: 16 čer 2009, 16:46

Příspěvek od jericho-3 »

Mluvíš jako Babiš, vše vidíte přes brýle velké firmy, která má účetní odbor, armádu právníků a armádu "vymahačů dotací ".. My čeští koumáci pod vedením bohouše s andrejem jsme otočili dotace pro firmy, které byly původně určeny pro ty menší - DO 250 zaměstnanců tak, že dotace dostávají ti, co mají NAD 250 zaměstnanců,takže místo podpory těch malých se krmí ti velcí.. A když někdo tvrdí,/Babiš/ já jsem ten, kdo může hodit kamenem na rozdíl od ostatních , tak musí mít čistý stůl a musí být pod drobnohledem. Ale pokud jste si všimli, tak soudruh rudý agent, při jakékoliv otázce na čistotu jeho příjmů a odpovídajích daních se rozčílí a mele něco o milionech a tisích zaměstnanců.Tohle téma nesnáší a když je v úzkých ihned křičí, oni ti zloději mne chtějí zničit..A nás malé ocásky bude považovat za nějaké zloděje? Kdo z nás živnostníků někdy chtěl nebo dostal nějakou pobídku nebo dotaci? Zažili jste někdy demonstrace živnostníků na Václaváku/mimo taxíkářů kteří chtěli 100kč za km/? Na rozdil od chudáků zaměstnanců- vyděračů, kteří pořád chtějí od vlády přidat? Nikdo nám nic nedal , ani nás nikdo v téhle republice nevyškolil za státní peníze, protože nás starší naučili v učení tak dělat odtrh na kladívkách.. nikomu nic nedlužíme a nelížeme smetanu. Zatímco ostatní se můžou strhnout, vystudují za státní peníze všech občanů a hurá do světa mezi ty, kteří si vzdělání museli zaplatit sami..a už za hranícemi mají až 5 krát vyšší plat /např. doktoři/ a ty, co jim vzdělání zaplatili mají na háku..A nejsou nikomu nic dlužni , zato my ano..Ale já tu pakáž nahoře chápu, živnostník není blbec jako zaměstnanec, ten jim na ty kecy neskáče, protože moc dobře ví, jak to chodí za vlastní, bez benefitů , poukázek a vyhřáté peřiny.Copak já sám si mohu dovolit účetní a pod. hovadiny, když dělám sám na sebe? A musel bych být idiot, abych uvěřil někomu, kdo si koupil koho chtěl, protože většina Čechů jsou jen prodejné děvky, ať už je to justice nebo policie o novinářích nemluvě a který prohlásí VŠICI KRADLI, JEN JÁ NE..a JE TŘETÍ NEJBOHATŠÍ ČLOVĚK VE STÁTĚ? Copak jsem idiot, abych uvěřil, že s poctivostí takhle zbohatl.? Tomu může věřit zase jen hloupý Honza, tak známý z našich pohádek. Silný jako býk a taky tak chytrý.... :(
nepropadat panice...
Libor Hanzal
Přispěvovatel
Příspěvky: 548
Registrován: 24 led 2006, 14:00
Bydliště: Trhové Sviny u Č.B.

Příspěvek od Libor Hanzal »

JJ. Tak tady má Jericho pravdu.To je realita. Až Bureš zajistí zdanění nadnárodních firem v naší zemi a nastolí rovné podmínky pro každého , tak tomu rozumím.Připadá mi to tady jak v pohádce Tajemství staré bambitky. Platím daň ze zisku, pro jistotu ještě přidané hodnoty, nemovitosti, vody co mi naprší na barák, auta kterým jezdím, vody co vypouští moje čistička, revize kdejaký pí...y a tak pořád dokola.
Rouballik
Přispěvovatel
Příspěvky: 148
Registrován: 06 kvě 2007, 17:38

Příspěvek od Rouballik »

Skoro s ročním odstupem říkám, že jen brečíš. Já jsem nic nezaznamenal. Jen mi účetní systém vše kamsi odesílá. A ten autoservis vedle už taky platí daně a konečně zvýšil ceny, protože nedává slevy na DPH.
ZZZzzzzZZZZzzzzzzZZZZZ
Uživatelský avatar
Forest
Aktivista
Příspěvky: 7023
Registrován: 16 bře 2006, 18:26
Bydliště: Čechy krásné, Čechy mé (Mechov/Praha)

Příspěvek od Forest »

Rouballik píše:Skoro s ročním odstupem říkám, že jen brečíš. Já jsem nic nezaznamenal. Jen mi účetní systém vše kamsi odesílá. A ten autoservis vedle už taky platí daně a konečně zvýšil ceny, protože nedává slevy na DPH.
Akorat si neuvedomujes, ze Bures nyni plne tusi, jak se ti dari nebo nedari. A kdyz se ti darit zacne, existuje tu sance, ze jedna z jeho firem zajisti, abys zkrachoval a pote tvoji firmu odkoupi.

A kdyz se ti bude darit hure, FU si na tebe posviti, aby se ujistil, zda jsi nezacal podvadet a odvadet mene. Nebude vahat na tebe nasadit nejakeho agenta provokatera apod.

Je to vsechno jenom lez na nas vsechny a my jsme jenom loutky.
TDI - everyday's racing performance with frugal running costs - do not let the challenge pass you by (hm)

Jestliže máš pravdu o 24 hodin dříve než jiní, jsi přesně oněch 24 hodin považován za blázna. (Antoine de Rivarol)
jericho-3
Aktivista
Příspěvky: 20116
Registrován: 16 čer 2009, 16:46

Příspěvek od jericho-3 »

Rouballik píše:Skoro s ročním odstupem říkám, že jen brečíš. Já jsem nic nezaznamenal. Jen mi účetní systém vše kamsi odesílá. A ten autoservis vedle už taky platí daně a konečně zvýšil ceny, protože nedává slevy na DPH.
Buď rád, a modli se, aby nenastala nějaká chyba...Ono vymáznout 50 litrů není sranda, a pak je otázka, zda to budeš tahat z účetní nebo platit sám..Uvědom si, že to posíláš do MAŠINÉRIE, díky které nemáš šanci a zničené firmy jsou toho důkazem...Stačí se jen zamyslet,proč Ondřeje Závodského, slepce, který navrhl udělat kontrolu v Agrofertu na hodinu Babiš vyhodil, KDYŽ MU TO TAKÉ JEHO ÚČETNÍ JEN NĚKAM POSÍLÁ... Tohle co píšeš je klasické chování těch, kterým když se nic nestalo, tak je to v pořádku...ale běda kdyby to zasáhlo vlastní kapsu, nehledě na to, co je komu do toho odkud nakupuji, co s tím dělám a pomocí čeho vyrábím..Tahle mapa po celé republice je k nezaplacení.....Babiš moc dobře ví, jaké kde je pokrytí a kde je třeba koupit pekárnu, popřípadě chemičku a kde jsou největší pitomci, kteří koupí a sežerou každou sračku a jsou spokojeni...Největší ochránci poctivosti jsou vždy ty největší mrdky... :(
nepropadat panice...
Odpovědět

Zpět na „Diskuze - MIMO mísu“