ladulel píše:Proč to chceš aby to svítilo? Já sem rád, že mi to na b7 nesvítí. (menší odběr proudu a aspoň mi neodejdou ledky dříve v zadu). Pokuď seš posranej, že do tebe někdo napálí, tak si rozsviť světla ježiš marja ne?
Svícení zadních světel s denním svícením PASSAT B7
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Nevím proč posranej, ale nechápu kterej blb uzákonil možnost nesvítit vzadu, mám automatické světla, ale jsem rád vidět, svítil bych pořád, ale nechci honit xenony, a nepatrný nárust odběru u led světel je zanedbatelný. Takže to je důvod, proč chci svítit s denními.
ladulel: Stejně by se dalo argumentovat i pro denní předek vs potkávačky...
Imho je to se zadkem bezpečnější, natož chce bejt někdo jo pohodlnej a má RLS, tak proč svítit potkávačkama
Třeba mlhovky ti nezapne ani RLS, ale spec. s příchodem podzimu je znát, jak lecdko jezdí s denníma za horší viditelnosti ... A to automatický rozsvícení často v půlce tunelu taky nepovažuju za smysluplný (natož přidávající na plynulosti provozu)... A když by někdo chtěl být jo piplal, měla by se dát nastavit i intenzita, atd.

Třeba mlhovky ti nezapne ani RLS, ale spec. s příchodem podzimu je znát, jak lecdko jezdí s denníma za horší viditelnosti ... A to automatický rozsvícení často v půlce tunelu taky nepovažuju za smysluplný (natož přidávající na plynulosti provozu)... A když by někdo chtěl být jo piplal, měla by se dát nastavit i intenzita, atd.

pašíkombi AFN B597
-
- Přispěvovatel
at to svítí,,,,je tolik debilů, co si zvykli jezdit na denní, že zapomínají svítit když je šero, tma, mlha...i takové havárie jsou a potom platí...pak jejich uspora, která je zanedbatelná se kompenzuje jinde...Dobře jim tak!!!
Fanda---Pokud se ti světla rozsvěcují se spožděním,,,máš tam poruchu...
Fanda---Pokud se ti světla rozsvěcují se spožděním,,,máš tam poruchu...
To je situace!
- Motorpower
- Aktivista
- Kontaktovat uživatele:
Denní svícení má návaznost na brzdová světla, pokud vzadu rosvítíš tak ve dne zanikají. Nejde o toho za tebou, ten vidí třetí brzdové, ale o ty další. Prostě je důležité přemýšlet a nespoléhat na automaty. Je mlha dám mlhovky, mlha končí, nezapomenu vypnout. A ne se debilně spoléhat, že se něco vyřeší samo.
Měření výkonu na válcové zkušebně MAHA LPS 3000 4x4.
-
- Přispěvovatel
- Motorpower
- Aktivista
- Kontaktovat uživatele:
-
- Přispěvovatel
- Motorpower
- Aktivista
- Kontaktovat uživatele:
Emoce v tom nejsou, ale o pochopení, že koukat do zadnice auta za kterým jedu je prostě málo. A že je dobré sledovat provoz tak 5-10 aut před sebou. Z těch už vidíš jen jednu lampu a na světle zanikne, že se rozsvítila brzdová světla tím spíš, čím jevyšší intenzita osvětlení. Takže možná lehký designový osvit, do 10% ano, ale více je nebezpečné. Večer a za mlhy je lepší svítit na plno a ne jezdit na denní. Je to takto srozumitelnější??
A jak psal Fanda, toto není o barvosleposti, ani o tom jak vidíš, ale o rozdílu intenzity. A ta je největší pokud jde o 100% , neboli rozsvícené proti zhasnutému. Za mě je denní svícení na nic. Dříve pokud jsem spěchal, zapnul jsem světla a byl jsem vidět, sanitka byla vidět už zdaleka, stejně tak třeba motorkáři většinou svítili a mám pocit, že byli méně často obětí přehlédnutí.
A jak psal Fanda, toto není o barvosleposti, ani o tom jak vidíš, ale o rozdílu intenzity. A ta je největší pokud jde o 100% , neboli rozsvícené proti zhasnutému. Za mě je denní svícení na nic. Dříve pokud jsem spěchal, zapnul jsem světla a byl jsem vidět, sanitka byla vidět už zdaleka, stejně tak třeba motorkáři většinou svítili a mám pocit, že byli méně často obětí přehlédnutí.
Denní svícení ve předu má smysl, auto je lépe vidět když se blíží. V zadu je vyloženě na hovno. Pokud to zase nějakej pitomec neuzákoní, rozhodné v zadu svítit nebudu ! Jestli to do mě někdo ze zadu napasuje? Jeho problém... Má čumět protože já proti zákonně nejednám...
Octávia II Rs facelift rv. 2011. CEGA...
- Motorpower
- Aktivista
- Kontaktovat uživatele:
Prostě mlha a snížená viditelnost , rozsvítím. Zezadu vidět nejste. Pokud mlha končí, vypnout mlhovky a neoslňovat. Nebýt sobec , co je na tom těžkého používat mozek. Asi ano.
Denně na mě několik idošů blikne, že jsem je někde předjel. To je prý pirátský čin. Že sami nesvítí to je v pohodě, přeci jedou pomalu a předpisově.
Denně na mě několik idošů blikne, že jsem je někde předjel. To je prý pirátský čin. Že sami nesvítí to je v pohodě, přeci jedou pomalu a předpisově.