Jakou koupit televizi ?

zcela mimo automobilovou tématiku

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
Uživatelský avatar
Vici
Aktivista
Příspěvky: 7510
Registrován: 07 srp 2008, 09:14

Jakou koupit televizi ?

Příspěvek od Vici »

Vždycky když mám něco kupovat se akorát naseru... milion výrobků, milion popisů - místy lživých, milion recenzí.... nebaví mě to.

Doteď mám Samsung 46" z roku 2011 a dobrý. Ale neumí internet.

Chci koupit 55", aby uměla přehrávat z flashky AVI a podobně (prý nové Samsungy to neumí?), aby na ní šel youtube a internet... aby k tomu šla klávesnice s touchpadem (čili TV musí mít Bluetooth)... zázraky od toho nechci... nevím jestli je dobré mít TV s Androidem, stačí že mě sere v mobilu.. a abych čekal než se TV ráčí zapnout, nebo restartoval při každém přepnutí programu.. (LOL) bych to rozbil na místě

Já se na to nedívám, ale zbytek rodiny jo...

Máte prosím něco vyzkoušeného ? :-)
Uživatelský avatar
Forest
Aktivista
Příspěvky: 7023
Registrován: 16 bře 2006, 18:26
Bydliště: Čechy krásné, Čechy mé (Mechov/Praha)

Příspěvek od Forest »

(offtopic)

Omlouvam se za offtopic. Jen jsem ti poprat mnoho stesti. Problem je ten, ze dnes koupit elektroniku bez kurvitek je neco jako zazrak.

Bavil jsem se s opravarem a on rikal, ze nejlepsim resenim je v den skonceni zaruky otevrit a nechat "vysetrit" nejakym odbornikem ktery tyto kurvitka odstavi, premosti atd.

Kamaradovi odesel reprosystem. Protoze byl shodou okolnosti pouze ctvrt roku po skonceni zaruky. Nic mu nebranilo v tom, aby to rozebral. Spatril nafoukly kondenzator zamerne umisteny pobliz teplo salajiciho zdroje. Kondenzator vymenil, teplo odstinil a nejakou dobu mu to uz slouzi bez problemu.

Nebo treba Brano. Zminoval se mi, ze pry ma plazmu, ktera odesla take bezprostredne po konci zaruky. Rozebral, vyjmul nejaky "citac cyklu" (ci co, proste kurvitko) a od te doby mu to funguje bez problemu.

Jinymi slovy, kazdy by mel napsat jak dlouho po konci zaruky mu to funguje protoze doba v zaruce je temer plna funkcnost zarucena.


(offtopic)
TDI - everyday's racing performance with frugal running costs - do not let the challenge pass you by (hm)

Jestliže máš pravdu o 24 hodin dříve než jiní, jsi přesně oněch 24 hodin považován za blázna. (Antoine de Rivarol)
Pejcha
Přispěvovatel
Příspěvky: 216
Registrován: 11 říj 2010, 14:00
Bydliště: Liberecko

Příspěvek od Pejcha »

Ja kupoval cca pred mesicem Panasonic TX-40FS503E, takze mensi tv, prekvapila me rychlosti systemu, bezproblemovym chodem wifi, youtube funguje, ale bluetooth myslim nema. Zatim mi to prehralo vse, co jsem do toho pripojil.
V obyvaku mam doma 2 roky starou LG a to je oproti tomu Panasonicu tragedie, pomale, televize musi chvilku bezet aby sla vubec ovladat a wifi jede tak po deseti minutach od zapnuti:-) Kouknul bych po Panasonicu, pripadne doporucuji polozit dotaz na forum.avmania.e15.cz.
Ja dal na jejich doporuceni a jsem spokojeny, taky jsem predtim nemohl nic vybrat.
VW Tiguan CityScape, 2.0TDI 130kw 4motion
VW Touran Cross (1T3), 2.0TDI 103kw
ExVW Polo Cross, 1.9tdi, 74kw a zatim serie
ExO1 COMBI ASV 81kw -> 105kw - Trysky PP502, EGR OFF, CHIP by DIESELPOWER, Brzdy ORS
ExVW Lupo 1.4TDI a uvidí se co s tím...
balon
Přispěvovatel
Příspěvky: 107
Registrován: 13 led 2016, 07:35

Příspěvek od balon »

Jen trochu reakce na foresta. Kamaŕad dělá s mobilama to, že koupil telefon, třeba půl rok před koncem záruky vymyslí různý závady (šumi reproduktor, vypadával signál atd.) sepíše to co ho napadnd a pošle na reklamaci. Oni vše projdou, sem tam něco opravjej a pošlou zpět. Ona to pak prodá s tim, že je telefon po velkým serivse... jinak abych něco k televizi, tědka se hlavně řeší to dvbt2 a myslim že ešte H264 se to menuje. A taky ro zlatý razítko “ověřeno” a eště android v televizi bych nevydržel, to skončí pořad než to 2x restartuješ a 3x naběhne. My máme 3 roky starej samsung. Umí wifi bluetooth ne. Ale už po záruce se objevili tři malý fleky na obrazu, je to vidět nejvíc když je bílej obraz (hokej) jinak ani tolik ne, kdybych to nevědel, moc si nevšimnu, jinak sem spokojenej. Je to LCD
Uživatelský avatar
Rolan
Přispěvovatel
Příspěvky: 508
Registrován: 29 zář 2010, 23:18
Bydliště: Odolena Voda

Příspěvek od Rolan »

Jestli ti nejde o dárek na vánoce a TV jako takovou, tak můžeš koupit za tisícovku Raspberry Pi.
Nainstaluješ Openelec a umí to vše, co potřebuješ.
Připojíš k TV přes HDMI a ovládáš originálním ovladačem přes HDMI CEC.
S Androidem mám Sony a není problém.
Alen
Nováček
Příspěvky: 3
Registrován: 19 bře 2016, 14:27
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alen »

Já našim kupoval nový Samsung a avi přehraje, dokonce i přiložené titulky. Tak toho bych se nebál. Já mám doma Philips s 4k rozlišením a pecka.Pocitově mi přijde zapinaní a obecně práce s tv svižnější, samsung je pomalejší a to člověka občas vytáčí.

Ted máš zrovna black friday, tak po nečem mrkni.

Třeba zde máš přehled shopů https://www.bevedo.cz/info/velky-prehle ... ck-friday/
Slavkov
Aktivista
Příspěvky: 4579
Registrován: 09 lis 2007, 15:48
Bydliště: Slavkov u Brna

Příspěvek od Slavkov »

To je zase odborníků, že přehraje *.avi. A jaké *avi?
Těch kodeků je tuna...
Obecně žádná TV nepřehraje všechno, takové ty klasiky jako DivX či Xvid ano, ale třeba pouze v kombinaci se zvukem alá mp3 (M1 L3). První problémy obvykle začínají u vyšších datových toků či VBR. S AC3 se také lecos nekamarádí... O webových prohlížečích, YT atd. je to také problém... stačí nové verze flashe a je vymalováno, YT také s oblibou mění parametry... a pokud na TV není update, tak problém...
Osobně (pokud ti jinak TV vyhovuje) doporučuji také nějakou externí "krabičku". Nemusí to být zrovna Raspberry Pi, ale proč ne.
S klidem např. číňana (dnes ideální poměr cena / výkon) M96X PLUS, má již Amlogic S912, 2GB, 16GB, umí obě WiFi 2.4 / 5G, má i GLAN atd. 4K na tom chodí také slušně. Je to rootnuté, tudíž si lze krásně namapovat NAS atd. Přehrávač si nainstaluješ dle svých potřeb a preferencí, totéž webový prohlížeč atd. Na Alíčku běžně okolo 35EUR...
GIV Variant TDi ???kW
fekálek
Aktivista
Příspěvky: 1878
Registrován: 28 úno 2016, 18:46

Příspěvek od fekálek »

Co do značky, mám doma 2x LG a už jsou dlouho po záruce a není problém, to už ale asi nebude ta novodobá pokrizová kvalita jako dnes :)
Odpovědět

Zpět na „Diskuze - MIMO mísu“