Ahoj lidi.. Prosím o radu začínám bejt trošku zoufalej.
Mam fabia 1.9tdi 74kw (atd) převodovka (ewt)
Když mám nastartováno na volnoběh na neutral... Motor bezi hezky i pri přidáni plynu všechno ok.
Problém nastává už když seslapnu na volnoběh spojku začinaji bejt slyšet takové dunive rázy.... Nic hrozného nicméně slyšet to je a ten největší problém proč sem píšu je ze kdyz zmacknu spojku a držím ji zmačklou a proslapnu plyn na(3000ot)treba tak společně s padanim otáček se ozývají hrozne zvuky. Popsal bych to jako takové loupání nebo nevím jak to říct. Dela to pouze při zmackle spojce.... Původně jsem myslel že je k. O spojka... Dala se komplet nová.... A nic tak jsem dal jinou starší převodovku a prijde mi to snad ještě horší.... Uz fakt nevím.... Olej novej.. Dvouhmotu to nemá... Napadá vás něco? Díky
Hele spojku jsem dělal já ale v té problém nebude..... Je tam druhá úplně nová a beze změn..... Kliku doufám můžu vyloučit..... Ty zvuky už to dělá cca rok a půl. Byla mi recena nějaká předloha v prevodovce tak jsem sehnal jinou převodovku dal preventivně novou spojku.. A ono to dělá dal spíš mi to přijde z touhle převodovkou ještě horší. Akorát to nechápu. Přece když zmacknu spojku tak převodovka stojí ale když to poslouchám tak mi to pořád vychází od ní.......
Axiály by to taky mohly bejt.Jestli máš na převodvce někde nějaký okýnko,vem silnej šroubovák nebo něco podobnýho a zkus axiální vůli páčením za setrvák.Nemělo by to moc cestovat do stran.
Dnes dalších 140km....beze změn.... Našel jsem video kde to člověk řeší také nicméně nenapsal výsledek ale video jsem zkopiroval https://youtu.be/55P6kTCPO0I dělá mi to méně a pouze když zmacknu spojku.... 🙂
Pepíček píše:Axiály by to taky mohly bejt.Jestli máš na převodvce někde nějaký okýnko,vem silnej šroubovák nebo něco podobnýho a zkus axiální vůli páčením za setrvák.Nemělo by to moc cestovat do stran.
To určitě ne.. Hele samotnej motor běží krásně... Chyta to v mrazu na skrt.. Jede to vyloženě jak nakopnuty..hydra a všechno tichounky... Tady fakt čisté tenhle zvuk po zmáčknutí spojky... Ze pri přidání plynu tohle dělá..