Neznámej zvuk asi prevodovka

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Jindrawww
Sběrač informací
Odpovědi: 0

Neznámej zvuk asi prevodovka

Příspěvek od Jindrawww »

Ahoj lidi.. Prosím o radu začínám bejt trošku zoufalej.
Mam fabia 1.9tdi 74kw (atd) převodovka (ewt)
Když mám nastartováno na volnoběh na neutral... Motor bezi hezky i pri přidáni plynu všechno ok.
Problém nastává už když seslapnu na volnoběh spojku začinaji bejt slyšet takové dunive rázy.... Nic hrozného nicméně slyšet to je a ten největší problém proč sem píšu je ze kdyz zmacknu spojku a držím ji zmačklou a proslapnu plyn na(3000ot)treba tak společně s padanim otáček se ozývají hrozne zvuky. Popsal bych to jako takové loupání nebo nevím jak to říct. Dela to pouze při zmackle spojce.... Původně jsem myslel že je k. O spojka... Dala se komplet nová.... A nic tak jsem dal jinou starší převodovku a prijde mi to snad ještě horší.... Uz fakt nevím.... Olej novej.. Dvouhmotu to nemá... Napadá vás něco? Díky
Utmir
Přispěvovatel

Příspěvek od Utmir »

Nema to jednohmotu ?
Jindrawww
Sběrač informací

Příspěvek od Jindrawww »

Ano má to jednohmotu...
Pepíček
Přispěvovatel

Příspěvek od Pepíček »

Spojku sis dělal sám?Co mrkev,má axiální vůli?Může se sypat ložisko v převodovce nebo ti rupla klika.
VW Golf IV 85 kW AJM
Mercedes GLK 320 CDi
Jindrawww
Sběrač informací

Příspěvek od Jindrawww »

Hele spojku jsem dělal já ale v té problém nebude..... Je tam druhá úplně nová a beze změn..... Kliku doufám můžu vyloučit..... Ty zvuky už to dělá cca rok a půl. Byla mi recena nějaká předloha v prevodovce tak jsem sehnal jinou převodovku dal preventivně novou spojku.. A ono to dělá dal spíš mi to přijde z touhle převodovkou ještě horší. Akorát to nechápu. Přece když zmacknu spojku tak převodovka stojí ale když to poslouchám tak mi to pořád vychází od ní.......
Petráš
Přispěvovatel

Příspěvek od Petráš »

Axiál na klice ?
Jindrawww
Sběrač informací

Příspěvek od Jindrawww »

A to by najelo 20tisic beze, změn? 🙂 🙂 🙂 Dělá to už přes rok... 🙂 🙂
Woko_O
Aktivista

Příspěvek od Woko_O »

Však sundej vanu a prohlídni si to zespoda..
Pepíček
Přispěvovatel

Příspěvek od Pepíček »

Axiály by to taky mohly bejt.Jestli máš na převodvce někde nějaký okýnko,vem silnej šroubovák nebo něco podobnýho a zkus axiální vůli páčením za setrvák.Nemělo by to moc cestovat do stran.
VW Golf IV 85 kW AJM
Mercedes GLK 320 CDi
Jindrawww
Sběrač informací

Příspěvek od Jindrawww »

Dnes dalších 140km....beze změn.... Našel jsem video kde to člověk řeší také nicméně nenapsal výsledek ale video jsem zkopiroval https://youtu.be/55P6kTCPO0I dělá mi to méně a pouze když zmacknu spojku.... 🙂
A6TDI
Aktivista

Příspěvek od A6TDI »

Pepíček píše:Axiály by to taky mohly bejt.Jestli máš na převodvce někde nějaký okýnko,vem silnej šroubovák nebo něco podobnýho a zkus axiální vůli páčením za setrvák.Nemělo by to moc cestovat do stran.
Tohle zkus
Jindrawww
Sběrač informací

Příspěvek od Jindrawww »

Tak jsem to byl zkusit.. Zima hrozna.... Přístup taky na prd.... Nicméně dle mého se nehejbe nic a jestli nějakej půl mm tak ja to proste nevidím....
A6TDI
Aktivista

Příspěvek od A6TDI »

Není píst ko ?
Jindrawww
Sběrač informací

Příspěvek od Jindrawww »

To určitě ne.. Hele samotnej motor běží krásně... Chyta to v mrazu na skrt.. Jede to vyloženě jak nakopnuty..hydra a všechno tichounky... Tady fakt čisté tenhle zvuk po zmáčknutí spojky... Ze pri přidání plynu tohle dělá..
Jarda-k
Přispěvovatel

Příspěvek od Jarda-k »

Když si na vagu nastavíš v měřenejch hodnotách točivej moment, zvýší se jeho hodnota po sešlápnutí spojky?
Je: Rapid 1,6 TDI 85 kW 2015, Fabia II combi 1,4 TDI 70 kW 2008
Byl: Focus combi 1,8 TDCi 74 kW 2002
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“