Y22DTH EGR off(road)?

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
FandaTDI
Aktivista
Příspěvky: 1380
Registrován: 29 kvě 2007, 19:54
Bydliště: Praha-západ

Y22DTH EGR off(road)?

Příspěvek od FandaTDI »

Zdravím,
umíte někdo nějak funkčně/rozumně?
Uvedu do situace - je to projekt (Frontera), kterej chtěl pův.majitel sešrotovat, tak se do toho dalo pár nadšenců a už je to upravený (rám,...), dokonce i "pokřtěný" (sice málokdo věřil, že to vůbec dojede, ale nakonec nejen to ;-) ).
Jde o to, že občas padá do nouze s P0400 (po vyčištění a rozhýbání lepší, ale občas stejně padne...je sice fajn, že se to dá smáznout i za jízdy, ale trošku nepraktický i "gameboyem"/příruční "čtečkou" DTC) a občas skáče i P0638, což je dle popisu škrtící klapka, ale je to ta podtlaková (vířivka?) a jde o doraz, je tam vyběhaná ta hřídelka k poťáku a nejdřív psalo pořád zápornou, po (zjevně částečný) opravě občas zapíše kladnou odchylku...(ale když je tam jen tahle chyba, aspoň to není v nouzi). Jinak spíš jen pro info, kdyby se toho chtěl chopit nějakej "nadšenec" - turboregulace je taky trošku poladěná (fouká víc, ale s tím zjevně problém není, přefuk nezapíše a jede líp než pův.88kW...), takže to asi není potřeba řešit a i když by nevadilo ještě mírný zvýšení výkonu, tak tohle je pro tyhle účely dostatečný, jde spíš o výdrž a určitě nemá smysl u tohohle řešit nějaký odladění na brzdě (ani finančně).
Takže ideálně "nalejt"(funkční/ozkoušený) EGR off, případně (když už by se flashovalo) třeba i vířivky off (výfuk upravenej už je, u sání se uvidí...) nebo jestli napadá někoho něco, co by bylo pro tyhle účely vhodný(offroad, tj. jízda většinou se čtyřkolkou a redukcí - a nejlépe náhradníma poloosama Very Happy ) a nejlíp za rozumnou cenu(zadarmo to nechcem), bylo by to fajn.
Pro upřesnění je to Frontera 2002, Y22DTH a nejsem si teď jistej, jestliuž ta PSG16 nebo ještě EDC15, každopádně
HW ID je BOSCH010000001401, ECU SW 1105, ECU number B03004, Part number 24451347

Předem díky za nabídky nebo i jen tipy/nápady.
pašíkombi AFN B597
Odpovědět

Zpět na „Opel“