Peugeot 308 problém s klímatizáciou

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
delong

Peugeot 308 problém s klímatizáciou

Příspěvek od delong »

Riešim zaujímavý prípad s klímou na tomto aute Peugeot308 r.v. 2008 obsah 2L 16V 100kW motor RHR .
Ako prvé uvediem že diagnostika sa s RJ klimatizácie nevie spojiť. Klíma je manuálna .
Problém je takýto.Po naštartovaní a zapnutí klími ide asi 10-20 sec. a potom sa čerpadlo klimatizácie vypne (odpojí el.mag. spojku. ) . Pred tým vraj išla aj 20 minút ale čas prevádzky sa skracoval až do tých 20 sekúnd . Ventilátor pred chladičom sa nezapne.
Zistili predomnou že čerpadlo dáva vysoký tlak asi viac ako 15atm . Klíma bola vypustená, odsatá, vysušená a naplnená v servise na stroji . Vymenili expanzný ventil , regulačný ventil , snímač vysokého tlaku a závada pretrváva. Po vypnutí kľúčka motora (reštart) a opakovaní celý dej sa opakuje. Kontrolka klímy svieti po zapnutí a aj po vypnutí zhasne. Klíma chladí len tých 10 - 20 sec ( na trubkách cítiť chlad a teplo) .Pritom vysoký tlak ostáva aj pol hodinu.

Ja som premeral poistky v motorovom priestore všetky. Prepípal kabeláž na konektoroch PSF1, čerpadlom klimatizácie (spojka , regulačný ventil vodiče 8050 a 8060 ) , jednotkou 8007 a 1320 ( RJ motora ) , BCP3 (napojené na napätie po jednotlivých relé a preskúšané výstupné napätie z relé ) , jednotku spínania ventilátorov ( rozmontovaná a premeraná relé funkčné ) .

Čo som ešte nemeral je snímač teploty výparníka . ( Napojený do BSI) Podľa mňa by mal regulovať výkon čerpadla práve cez ten regulačný ventil .
Môj záver je že asi odišlo elektronické riadenie regulačného ventilu na doske PSF1 ( vodič 8060 alebo 8050 ) alebo snímač teploty výparníka ( neviem kde je ale asi na dobre nedostupnom mieste (wallbash) ) .

Napadá ešte niekoho niečo?
Ďakujem vopred za akúkoľvek radu.
Schéma je TU .
vlceon
Nováček
Příspěvky: 1
Registrován: 29 črc 2018, 22:03

Příspěvek od vlceon »

Ahoj, prosím tě podařilo se ti to nakonec nějak vyřešit? Pokud ano, tak jak? Díky moc řeším podobný problém na 307.
Odpovědět

Zpět na „Peugeot“