Superb II (facelift) - denní svícení zadní světla - kódování

VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
certok
Nováček
Příspěvky: 8
Registrován: 10 zář 2019, 10:59

Superb II (facelift) - denní svícení zadní světla - kódování

Příspěvek od certok »

Dobrý den všem,

omlouvám se za začátečnický dotaz 😊

Zakoupil jsem Superb II combi (2014 - facelift), pár věcí jsem již přes diagnostiku změnil, ale nyní bych potřeboval poradit. Chci si zapnout režim Skandinavia pro svícení (cílem je pro denní svícení mít zapnuté i zadní svítilny – potkávačky). Zde na fóru jsem si prošel články, mám však 2 dotazy. Moc prosím o pomoc. Díky za ni.

1/ v režimu Skandinavia svítí zadní světla + přední LED pásky denního svícení, nebo se aktivují přední Xenony?

2/ pro nastavení režimu Skandinavia je potřeba použít byt18, který ale já mám dosud v jednotce neaktivní a před aktivací mi diagnostika hlásí docela rizikové sdělení – viz screeny. Píše mi to, že byt18 se má zapínat jen v nezbytných případech, že může způsobit problémy, které navíc nemusí být vratné. Můžete mi k tomuto popsat nějakou radu, na co si dát bacha? Zda to vůbec zapínat, nebo se mám radši na Skandinavia vy...t?

Díky moc za pomocnou radu či odkaz na historický článek, pokud jsem nějaký přehlédl, který něco z toho popisuje. Nerad bych si svého Supa očesal o nějaké opeření 😊

Hezký den
Patrik



Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Woko_O
Aktivista
Příspěvky: 1572
Registrován: 06 zář 2011, 20:04

Příspěvek od Woko_O »

Byte 18 nemenit. Nebo, muzes to zkusit, ale je mozny ze se to posere, nebo to nepujde vratit, nebo to nebude fungovat..

Scandinavia mode ti zapne vsechny svetla a ztlumi LED pasky (myslim), zaroven nebudes mit osvetlenej interier dokud neotocis vypinac..

Pokud mas jen aktivni denni sviceni a chces k tomu zadni svetla, bylo by fajn zajet nekam kde to umi, nebo k dealerovi Skodovky.

Nebo muzes zkusit nasledujici (funkci nezarucuju a je mozny ze to nepujde vratit zpet) :

09 - centralni elektrika, bezpecnostni pristup, Code 31347
2 - Prizpusobeni
3 - Vyber - (Venkovni svetla, nebo tak neco) Aussenlicht_Front
4 - Sub - Tagfahrlicht dauerfahlicht aktiviert zusaetzlich standlicht
5 - Změn na On (Active)

Nebo

2 - Prizpusobeni
3 - Aussenlicht_Front
4 - Sub - Daytime Running Light
5 - 2 moznosti Daytime Running Light po jednom a vybrat 1 moznost predek plus zadek

Jeste se tam mozna neco meni, ale to uz nevim..
certok
Nováček
Příspěvky: 8
Registrován: 10 zář 2019, 10:59

Příspěvek od certok »

Zdravím,

díky moc za odpověď a současně se omlouvám za opožděnou reakci. To, prosím, nechápejte, že si nevážím Vaší vstřícné pomoci, pouze se mi "se.ou" doma jiná zařízení a řešil jsem dle priorit.

Sice tu jsou alternativní možnosti, díky za ně!, ale mám strach :-) ..asi do toho nepůjdu. Fárokáru nemám jen jako hračku, ale pevně doufám, že mi jako vozítko pro celou rodinu bude ještě pár let fungovat a nerisknu to zkoušet a docílit "rozpadu" :-)

Našel jsem jednu firmu, která se jeví jako specialista, ale zatím na můj dotaz neodpověděla, zda umí při-zapnout jen zadní světla pro denní svícení, aniž by se měnilo cokoliv jiného.

Proto DOTAZ do pléna: není někdo z Prahy či blízkého okolí, kdo s jistotou umí pro denní režim svícení aktivovat i zadní světla, aniž by se změnilo cokoliv jiného a nic se "nerozpadlo" ?
Samozřejmě vnímám hodnotu know-how a pokud ta hodnota bude pro mě přijatelná, domluvíme se.

Díky za reakce
Patrik
FandaTDI
Aktivista
Příspěvky: 1380
Registrován: 29 kvě 2007, 19:54
Bydliště: Praha-západ

Příspěvek od FandaTDI »

Pokud máš origo kabel (dle verze by mohl být), zkus to anglickou verzí (popř.německou,...), tohle BCM by to snad mělo umět zapnout samostatně (žádná Skandinávie, ač do toho kolikrát neviděj ani dealeři... Např.jsem se setkal s tím, že u rok starýho auta - ne koncern - dealer/prodejce tvrdil, že automatický rozsvěcení světel je součást výbavy a vypnout nejde a hle - v UCH jednotce nastavená Skandinávie, takže stačilo nastavit Evropu - ač nešlo samostatně a musela se zapsat znova kompletní konfigurace - a vypnul jsem mu to... ;) ) . Mohl bych na to zkusit mrknout, ale s jistotou ti to neřeknu, dokud to nenačtu... Btw.2014 je na to asi "ještě stará" (noteeth) , ale už jsem se nejednou setkal i s tím, že i u jednotek, u kterých to vyloženě nehlásí "nepodporováno/nekompatibilní interface"(HEX-CAN) uměla stejná verze VCDS víc s HEX-NETem (kterej mám taky) ...
pašíkombi AFN B597
zx6ninja
Aktivista
Příspěvky: 3185
Registrován: 31 říj 2009, 08:02
Bydliště: Humpolec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zx6ninja »

toto se nastavuje v eeprom, můžu udělat v Humpolci
776200941
Odpovědět

Zpět na „Diagnostika - software/hardware VW group (vag-com, supervag, ...)“