Ahoj kluci, díky moc za rady. Po troše bádání jsem přišel na to, že chyba byla v té spojce na tenké trubičce, která spojuje hadici ostřikovačů pod torpédem a hadičku vedoucí přímo z čerpadla. Bohužel byla prasklá... Nevím, jestli jsem si toho prvně nevšimnul, nebo jestli to ruplo až když jsem ten spoj napěchoval mamutem, ale prostě to tam teklo. Je to fakt idiotské řešení, jakmile tenhle spoj prdne, už se to nespraví, protože ta spojka-samice je na té trubičce zalisovaná a nedá se vyměnit.
Prasklou spojku jsem uříznul a pak se pokoušel tuhle trubičku horkovzduškou nahřát a nacpat do toho novou spojku, ale vždycky se mi zbortila. Býval bych to zkusil přetáhnout tou dlouhou smršťovačkou nebo i zakápnout tím Loctitem 542 na těsnění závitů hydrauliky, ale nic z toho jsem tu přes víkend neměl.
Co jsem tu ale měl, byla tahle fialově pruhledná PVC hadička, tak jsem jí protáhnul okolo pylového filtru, odtokovým kanálkem pak nad plastovým krytem nadkolí a protáhnul jsem jí dovnitř k nádobce. U nádobky jsem to připojil na spojku a nahoře u gumové hadičky u ostřikovačů jsem musel jednu spojku doplnit. Pak jsem zkusil ostříknout skla a ejhle, nová hadička ve spojích drží

Jenom to má drobný nedostatek, protože je ta nová hadička širší (a delší), tak trvá o něco déle, než se voda dostane do ostřikovačů. (což je asi jedinej důvod, proč tam dali takhle tenhou plastovou trubičku... s napevnou zalisovanou plastovou spojkou

) Hadičku jsem tedy rozumně zakrátil, aby nebyla zbytečně dlouhá a vodě netrvalo tak dlouho dosáhnout trysek ostřikovačů.
Mno výsledek vypadá takto:

Pozitivní zpráva je, že ten plastový spoj na trubičce na ostřikovač zadního skla drží v pohodě, takže Mamut to udrží. Nicméně je to celé docela punk, tak kdyby to třeba začalo téct, tak bych zkusil nějakou silnější a delší smršťovačku a napojil zpátky tu původní hadičku. Zatím to ale vypadá, že všechno těsní, ale nechci to zakřinout

Octavia 1U5 combi r.v. 2001.05, 1.9 TDI ALH 66 kW, rotační čerpadlo Bosch VP 30