piču si užije, pokud jedeš na laně musíš užívat mozek, ten před tebou zapne brzdová světla a ty brzdíš, je o taková simbioza naprosto v pohodě jak když se malé děcko naučí stříhat nechty, pokud taháš blba tak to do tebe našije a je to oničem spálí lano atd ..............misocko píše: noha si teda uzije hlavne ak si na lane
Tvrdy brzdovy pedal pred nastartovanim
Moderátoři: šulda, Moderátoři
-
- Aktivista
Odpovědi: 0
Ano, to máš pravdu, ale jde o ten šok, kdy najednou řidič mžikově propadne panice, že je bez brzd a přitom stačí na to dupnout..Mě kdysi neočekávaně chcípalo auto, samozřejmě ztvrdne volant a brzda jde tak 2-3 než je to beton..Tak říkám ženě, jakmile uvidíš, že se ti najednou rozsvítí kontrolky/jezdí ráda z kopce na volnoběh/tak počítej s tím, že se ti "jako" zasekne volant a "nebude" to brzdit. Tak si uvědom, že jsi jako v tanku a musíš zabrat..zaber volantem a na brzdy dupni vší silou..Sice jí to potkalo asi dvakrát, ale zvládla to, protože ví, co to je když se hřebec zblázní a nejde zastavit...Tam se musí jen VŠÍ SILOU táhnout za opratě a je to buď anebo...misocko píše:neviem ako teraz ale este donedavna platilo ze osobak musis ubrzdit a ukormidlovat aj pri vypadku posilnovacov, bez serva riadenia som na F1 1,9TDi presiel asi 300km (ostrejsie zakruty a parkovanie bolo jak na PV3S); bez posilnovaca brzd len 45km , treba si davat pozor a noha si teda uzije hlavne ak si na lane

nepropadat panice...
-
- Aktivista
my dvaja si zjavne nerozumieme, noha si uzije prave to ze na brzde musis byt aby si drzal lano podla moznoasti napnute a aj jemne pribrzdenie si vyzaduje silu - takze noha si uzuje , znamena ze po 40km v nasich kopcoch ma uz riadne bolela (lano som neutrhol ani nic neodpalil aj napriek tomu ze ma tahala ženska )slovacek.milos píše:piču si užije, pokud jedeš na laně musíš užívat mozek, ten před tebou zapne brzdová světla a ty brzdíš, je o taková simbioza naprosto v pohodě jak když se malé děcko naučí stříhat nechty, pokud taháš blba tak to do tebe našije a je to oničem spálí lano atd ..............

co sa tyka podtlaku, mal som teraz 17 rocnu fabiu odstavenu 3 tyzdne bez nastartovania, prve zosliapnutie brzdy bolo zjavne s posilnovacom, dalsie uz bol pedal tvrdy (a baterka vybita , ale to s tym nesuvisi)
co sa tyka soku z tvrdej brzdy, skor ma prekvapilo ked som isiel asi 90 a tesne pred 90° odbockou som slapol doprazdna, pedal na podlahe a nic, neverili by ste ako rychlo som zacal pumpovat

-
- Aktivista
Jo táhnout na laně. To mi umřel zámek na volantu a nešlo otočit klíčkem, nešlo zapnout elektriku.
A nikdy bych nevěřil, že čím novější auto, tím větší debil. A O2 je opravdu debil auto, protože s nezaplým klíčkem nejde nic. Nic.
Netroubí to, nesvítí brzdy, opravdu super.
Říkam bacha na brzdy, bez posilovače mi to nebrzdí. Jasný, buď v klidu.
Na první křižovatce mi zastaví jako by nic. Rval jsem brzdu jak to šlo, ale bez pomoci ruční bych nezastavil. A když se zase rozjedeme nemůžu troubit, nemůžu blikat, můžu jen řvát vzteky co je to za pako a rozhazovat rukama.
Tak alespoň v zrcátku mě viděl řádit, tak zastavil a pak už jsme to dali.
EDIT: Dálkový vlastně použít lze.
A nikdy bych nevěřil, že čím novější auto, tím větší debil. A O2 je opravdu debil auto, protože s nezaplým klíčkem nejde nic. Nic.
Netroubí to, nesvítí brzdy, opravdu super.
Říkam bacha na brzdy, bez posilovače mi to nebrzdí. Jasný, buď v klidu.
Na první křižovatce mi zastaví jako by nic. Rval jsem brzdu jak to šlo, ale bez pomoci ruční bych nezastavil. A když se zase rozjedeme nemůžu troubit, nemůžu blikat, můžu jen řvát vzteky co je to za pako a rozhazovat rukama.
Tak alespoň v zrcátku mě viděl řádit, tak zastavil a pak už jsme to dali.

EDIT: Dálkový vlastně použít lze.
Naposledy upravil(a) Richi dne 25 říj 2018, 22:14, celkem upraveno 1 x.
Oc1 81kw. Už není mezi námi.
Oc2 BKD ve výslužbě.
Passat 140/160kw.
Oc2 BKD ve výslužbě.
Passat 140/160kw.
-
- Přispěvovatel
To je fajn, no mám osobnú skúsenosť s debilkom ktorý má ťahal (bol som v E38 BMW (2tony hrôzy)) a nebrzdilo to fakt vôbec bez posilovaca+ nulová ručná ako na každom druhom BMW...
Mohol som robiť čo som chcel, kokot išiel svoje a ja som mával ako pako...
Potom som zistil že mal sluchátka v ušiach a hudbu v nich naplno
Je to o súhre, ale lano už nepoužívam. Tyč je istota
Potom som zistil že mal sluchátka v ušiach a hudbu v nich naplno

Je to o souhře a když to dotyčný neumí, nebo se bojí, tak ať jede vepředu, to snad většina umí , ne? Jen mu říci, že nesmí zapomínat, že má něco za sebou a musí s tím počítat. Ale jet bez brzd, to je něco jiného, to je sebevražda.. Mě takhle "vozí" žena a není problém..Samozřejmě v nějakém těžším provozu to chce oba zkušené piloty, ale jinak bych se nebál...Tyč je samozřejmě určitá jistota, ale může nadělat větší paseku než lano, např. zlikvidovat nárazník ....adrian_B píše:To je fajn, no mám osobnú skúsenosť s debilkom ktorý má ťahal (bol som v E38 BMW (2tony hrôzy)) a nebrzdilo to fakt vôbec bez posilovaca+ nulová ručná ako na každom druhom BMW...
Potom som zistil že mal sluchátka v ušiach a hudbu v nich naplno![]()
![]()
nepropadat panice...
-
- Aktivista
Ked stlacis brzdu tak na cas kedy je brzda stlacena tak prestane sycat ? Kazdopadne ak syci vnutri tak na 99% novy posilovac. Tiez sme to riesili na Tourane
Octavia 2003 ASV 81kw
/ FB S764 / "J" čerpadlo / Brzdy 312mm / ASZ vedenie vzduchu / vymenik olej-voda ASZ / DPF ON 1??Kw/3??NM
VW Golf mk5 R32 3.2 VR6 BUB 184Kw 4motion
/ FB S764 / "J" čerpadlo / Brzdy 312mm / ASZ vedenie vzduchu / vymenik olej-voda ASZ / DPF ON 1??Kw/3??NM
VW Golf mk5 R32 3.2 VR6 BUB 184Kw 4motion