Dilema o PD po opravě u pejska.
Moderátoři: šulda, Moderátoři
To je právě to, o co jde, nakonec bylo řečeno, že tu co byla na motoru opravili v ČB. Synovec dostal úkol se mechána přímo zeptat..Žena mi vyčetla, že jsem tak nejel osobně, ale mám řešit něco za dospělého , když přesně nevím jak to bylo? Jde mi jen o ten fakt a nemám rád, když se neoprávněně kazí pověst kohokoliv, kdo odváděl poctivou práci..A dobře znám slintálky , kteří jdou do dílny poučovat a prudit..
nepropadat panice...
Uz to tu chvilu sledujem, to je problem ukazat hlavu tomu kto to udajne robil nech sa vyjadri ci je to jeho praca?
Po odpovedi zhotovitela, nech je akakolvek, je dalsi postup jednoznacny
Po odpovedi zhotovitela, nech je akakolvek, je dalsi postup jednoznacny
Octavia 1 Elegance rv2003 ASZ TDI PD 96kW M6 96500km
Kupena v maji 2003
/contitech rozv pri 90500 po 11 rokoch/
spotreba tempomat 140 plne auto 5.6 displej=realita
dlhodoba spotreba 5.1
spotreba pri 80 4.2L/100km
Kupena v maji 2003
/contitech rozv pri 90500 po 11 rokoch/
spotreba tempomat 140 plne auto 5.6 displej=realita
dlhodoba spotreba 5.1
spotreba pri 80 4.2L/100km
Postup je jednoznačný, mohu se na to vykašlat, synovec na to netlačí, ale mne to zajímá ..Ono už by to usnulo, kdyby ten motor po opravě nezačal žrát olej, zvuk to má jako většina vymetených PD a když jsem viděl jakým způsobem řešili reklamaci s hadičkami, chtělo se mi blít..,Dal jsem to sem jen jen proto, zda s tou "omezenou žitností" má někdo zkušenosti. Takže děkuji za podněty...
nepropadat panice...
Viděls jen jednu fotku jedný šachty a na jejím základě a zmatených informací od synovce uvažuješ nad tím, co se stalo?
Jak je možný, že ani synovec nehledá pomoc u Tebe a nechá se podle všeho ojebat v cizím servisu? No asi to je expert, co rád platí vychcánkům, asi nejen v "autoservisu"...
Tady je něco špatně v rodinných vztazích, když mu doporučuješ cizí servis co má vedle, z TA do CB je to přitom kousek ...
Jak je možný, že ani synovec nehledá pomoc u Tebe a nechá se podle všeho ojebat v cizím servisu? No asi to je expert, co rád platí vychcánkům, asi nejen v "autoservisu"...
Tady je něco špatně v rodinných vztazích, když mu doporučuješ cizí servis co má vedle, z TA do CB je to přitom kousek ...
-
Jarda S.
- Aktivista
v čb to nejspíš dělal Faltýn https://www.motorovehlavy.cz/ a ten zrovna levný neníjericho-3 píše:To je právě to, o co jde, nakonec bylo řečeno, že tu co byla na motoru opravili v ČB. Synovec dostal úkol se mechána přímo zeptat
Navara 2.5dci 126kw
Passat AVF 96kw
Passat AVF 96kw
Dnes jsem s panem Faltýnem mluvil telefonem a ptal se ho, zda už někdy opravoval hlavu, která už byla vložkovaná a odpověděl, že ne, ale že už zaznamenal u takto opravené hlavy částečné opotřebení. Říkal, že oni dávají vložky z tvrzeného duralu a divil se, že je někdo dělá ocelové , protože jde hlavně o to, aby povrch byl co nejhladší , samožejmě kvůli gumičkám, ale i kvůli vnějšímu povrchu pro nalisování do hlavy. Tak si říkám, že bych se spletl,/magnetem jsem to nezkoušel/ když jsem hlavu montoval a vložka nebyla železná? A říkal, že v nedávné době žádnou takovou hlavu neopravoval..Mě to stačí a už nic řešit nebudu, považuji opravu za podraz... 
nepropadat panice...
To je prostě mazec...ale můžu říct z vlastní zkušenosti, nechával jsem opravit uložení vstřikovačů (špatné studené starty) na Tdi ARL - bronzové vložky a po ujetí cca 45 000km je závada zpět...mechanik vytáhl vstřiky a sdělil mi, že uložení na jednom vstřiku je opět vymačkané a ty ostatní na tom budou za chvíli stejně. Prostě zlý sen opravdu. Firma, která opravu hlavy dělala od toho dává ruce pryč...Prostě hnus...jediné co mi pomůže když auto stojí déle, než 7hodin je, že před startem otočím klíčkem cca 13x ať čerpadlo dotlačí naftu k tandemu, pak to chytne na brnk, ale bojím se co udělá 13x otočení klíčkem s baterkou až bude zima a mráz....nevím co s tím dal....
- chosepm
- Aktivista
- Kontaktovat uživatele:
Otázka druhá je co do tý vyvložkovaný šachty namontuješ...sám víš, že když ty vstřiky z tý hlavy vytáhneš, ty plochy mezi okroužkama jsou jak když je opískuješ... to bys tam musel dát i nový těla, pak by to mohlo chvili vydržet. Bohužel všichni si myslí, že udělaj hlavu, jebnou tam původní vstřiky a je vyhráno... Vždycky tam bude nějakej mikro pohyb at s tim uděláš co chceš, nebo dáš vložku jakou chceš
Hroznej PD výmysl.
***VAG,PSA,Renault***
Je jediná cesta a to je vše nové. A že tento motor , který má více pohyblivých částí než velí rozum, je slepá cesta je všeobecně známo a deklarovaná životnost je 200000km ,což je krásné, ale v praxi nesmyslné..Llidé chtějí jezdit a najíždějí ůdajně až půl mega. A mimochodem, většina firem doporučuje nebo dokonce navrhuje už jen při prohnutí hlavy hlavu novou..Proto jsem taky Audi prodal, i když mělo jednu výhodu, kterou nedisponují už žádné nové vytvory koncernu, což je Quattro , mechanická bomba a taky podle toho auto sedí. I šestikvalt byl dobrý, bohužel s ním nesmí jezdit magor do spotřeby..Auto tím zníčí, protože většina trubek má utkvělou představu, že se musí jezdit jen na ten nejvyšší kvalt...chosepm píše:Otázka druhá je co do tý vyvložkovaný šachty namontuješ...sám víš, že když ty vstřiky z tý hlavy vytáhneš, ty plochy mezi okroužkama jsou jak když je opískuješ... to bys tam musel dát i nový těla, pak by to mohlo chvili vydržet. Bohužel všichni si myslí, že udělaj hlavu, jebnou tam původní vstřiky a je vyhráno... Vždycky tam bude nějakej mikro pohyb at s tim uděláš co chceš, nebo dáš vložku jakou chcešHroznej PD výmysl.
nepropadat panice...
- chosepm
- Aktivista
- Kontaktovat uživatele:
je mi jasný, že když zákazníkovi řekneš vyvložkovat za osmičku, kroutí se...natož řešit 4x vstřik. Jen mě překvapujou údivy cože? mam 60, 80tis km a zas je to v řiti. Ona ta vložka se dá udělat zas jen kulatá. Když do ní daj oválnej vstřik a přitahnou ho ke straně, co se dá čekat....
Zas čim tvrdší vložka, tim víc ubyde na vstřiku...třeba pomaleji. Pohyb tam bude vždycky, o tom žádná.
Zas čim tvrdší vložka, tim víc ubyde na vstřiku...třeba pomaleji. Pohyb tam bude vždycky, o tom žádná.
***VAG,PSA,Renault***