Začíná přituhovat , ať žije Brusel.

zcela mimo automobilovou tématiku

Moderátoři: šulda, Moderátoři

jericho-3
Aktivista
Příspěvky: 20116
Registrován: 16 čer 2009, 16:46

Příspěvek od jericho-3 »

Vůbec ne, jen je mi líto, kam to spěje a jak je to všem jedno. :(
nepropadat panice...
fekálek
Aktivista
Příspěvky: 1878
Registrován: 28 úno 2016, 18:46

Příspěvek od fekálek »

No a co tedy myslíš, že by spasilo tuhle dobu kde se plejtvá všude a vším? Pořád se mele covid a ekonomika se zastavuje protože jak všude píšou snižuje spotřeba. Tak je to dnes nastaveno, za každou cenu prodávat pořád dokola a dokola. Vyrábět šunty a o ekologii jen kydat. Třeba mě zaráží jak u novejch aut utíká blbá klimatizace. Jedničková ovce měla náplň klidně 12 let a chladila a chladila. Dnes si koupíš auto a za tři roky je to prázdný. Tohle nikomu nevadí?? Všechno slaboučký ojebaný jen ať se točí byznys. Ekologie se všude jen pokrytecky probírá, ale sere se na ní bohužel :(
jericho-3
Aktivista
Příspěvky: 20116
Registrován: 16 čer 2009, 16:46

Příspěvek od jericho-3 »

Je to začarovaný kruh, jde o výkon kontra cena. Čím více se vyrobí, tím je větší zisk, zaměstnanci chtějí větší plat a kupci zase nižší cenu. A když je velká konkurence , tak se předhánějí ve více a více modelech , což znamená, že hlavní testy probíhají až u zákazníka. A dnes mají lidé jiné požadavky než kdysi, touží po všem novém , chtějí jinak bydlet, každý rok s rodinou na dovolenou, tak jdou do úvěru, ale současně jsou mladí a chtějí žít..A na to potřebují peníze, takže jsme zase na začátku u výkonu a ceny.. Nese to s sebou bezohlednost v přístupu k přírodě, která se jen vytěžuje a pokud to nikdo nebrzdí, tak to jde do kopru. Vina je na rodičích a na škole, kde to mají mít v náplni práce. Bohužel dnešní rodiče k tomu nebyli vedeni, minulý režim to nezajímalo, po válce byla ještě příroda v dobrém stavu..Už se raději ani nedivám na pořady o přírodě, mám chuť plakat. :(
nepropadat panice...
fekálek
Aktivista
Příspěvky: 1878
Registrován: 28 úno 2016, 18:46

Příspěvek od fekálek »

S prvni polovinou souhlasim a s druhou ne. Konzum a zisk je výsadou kapitalismu, nikoli socialismu.
Uživatelský avatar
favo
blázen
Příspěvky: 2753
Registrován: 12 úno 2008, 16:29

Příspěvek od favo »

jericho-3 píše:Konečně se jim rozsvítilo , bohužel rozjetá byrokratická kobyla má velkou setrvačnost. Ale stačilo by, aby zákazníci používali selský rozum a prostě to nepožadovali, anebo odmítali..Bohužel chtít od některých lidí logické myšlení, je nesmysl.. :)
Říká a radí ten co si doma drží starý fiat a na nový auta jen kydá hnůj.
Sorry, ale jediný co od tebe stále dokola slyším je, jak jsou čehůní blbý jak si serou do vlasntní hohnízda, jaký jsme národ komunistů a bolševiků a tohle hodíš úplně ke každé diskuzní otázce co se tu objeví.
Je mi fuk co jsi pochopil z toho co jsem napsal o oteplování planety, ale možná by bylo fajn, dřív než každého odsoudíš mu jít příkladem.
Já nikde nic nekácím, ani neleju nic do vody, už vůbec nesypu plastový odpad do oceánů, nikde nevypouštím jedovatý látky, odpad doma třídím i když je to k hovnu a dělám to zadarmo a jediný můj prohřešek proti ekologii je ten, že jezdím v 19 let starým dieselovým autem, který se ovšem snažím udržovat v co nejlepší kondici a emisema vždy procházím legálně bez ztráty kytičky.
Bohužel žijí v ČR kde se plat dělnické třídy už přes třicet let neřeší, naposledy jsem dostal přidáno před 13 roky a tak si bohužel nový rádoby ekologický auto dovolit nemohu, natoš ho po pěti letech v provozu rychle vyměnit za další. Jediný co v této zemi roste jsou ceny a inflace, platy už tolik né, pokud nejsi státní úředník, zdravotník, policista nebo učitel.
Jsem ročník 77 a s komunistama já ani moje rodina nemáme nic společného a ani rodiče ve straně nebyly a mě dokonce vyhodily z Jiskry, takže jsem nebyl ani Pionýr.
Mám dost starostí uživit sebe a rodinu, řádně platit dluhy a na nějaký boj za ekologii a podobný sračky nemám ani pomyšlení. Tím neříkám že je mi to fuk, ale řvaním na ulici nikdo nic nevyřeší, nejsme v americe ani ve francii. Tady je hlas lidu každýmu u prdele, hlavně těm na vrchu.
Golf IV 1.9 TDi ASZ
_________________
favorit 136 L
felicia 1.3 (1.4) MPi
jericho-3
Aktivista
Příspěvky: 20116
Registrován: 16 čer 2009, 16:46

Příspěvek od jericho-3 »

Nechápu, proč se rozčiluješ, já pozoruji tento národ už 60 let a bohužel jsem došel k tomuto názoru, což samozřejmě platí na ty, kteří to mají na triku..A že nemusím nová auta? A proč ano? Připadal bych si jako idiot sedět v autě , kde okolo je barevná hudba, tisíce hovadin pro invalidy, většina už je z PVC, to auto už nejde zmáčnout v balíku a dát do vysoké pece, jeho likvidace je eko bomba. Jsem praktický člověk, mám rád pokrok , ale smysluplný, nejsem typ pitomého konzumenta, který sliní po každé nové hovadině..Dnes opět mě otravovali z T mobilu , abych si vzal jejich slevu, protože to je tahák a tím nachytáš většinu čehůnů, a už asi 15 let jim vysvětluji, že problém není ve mě, ale u nich , když platím nejvyšší tarif za minutu, protože odmítám paušál, já seru na jakýkoliv vztah závislosti, já nechci zadarmo kvákat kraviny s kýmkoliv a mít plnou schránku složenek, účtů apod. Koupím si kredit a vykuř. A tak je to se vším, samé půjčky, samá lákadla pro nenasycené a pak si ke mě jdou půjčovat...ono mu to nevyšlo, auto mu dělám na dluh, ale jezdit ve fáru prostě musí..Já měl za socíku snad pořád 2700 hrubého a od revoluce si svůj plat dávám sám a jedu jen tak, na co dosáhnu..Vidím okolo sebe mnoho lidí, kteří mají auto hlavně z prestiže, aby když zastaví na křižovatce blbec, který dělá na lisu ve Faurecii ve stejném autě jako vedoucí odboru na finančáku,tak jsou si rovni. Mé priority jsou prostě jinde a za svůj život jsem poznal, jak je nové auto pomýjivé..Za chvilku je to stará kraksna a přijde nový model..Neber mé výtky osobně, nemám zájem kohokoliv urážet, ale tak jak se chováme k přírodě není vina Marťanů, ale NAŠE...
nepropadat panice...
Odpovědět

Zpět na „Diskuze - MIMO mísu“