Svítí kontrolka motoru CEGA

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
sebowski
Nováček
Odpovědi: 0

Svítí kontrolka motoru CEGA

Příspěvek od sebowski »

Zdravím vás a prosím. Svítí mi kontrolka motoru na OCT2 RS 08, CEGA. Na diagnostice mi to píše závada na chlazení EGR č. P2425. Vyměnil jsem podtlakový ventilek elektrický, co ovládá klapku na chladič EGR, poté EGR ventil ten je vepředu na sání. Závada přetrvává, po vymazání zhasne, poté 2,3 starty a znovu přetrvává. Ptám se zda to nemůže být zanesený DPF? Auto jede bez nouzáku. Děkuji za případnou odpověď.
Woko_O
Aktivista

Příspěvek od Woko_O »

DPF nejspíš ne..

Spíš elektrická závada. Je na tom ventilu napětí?
sebowski
Nováček

Příspěvek od sebowski »

Woko_O píše:DPF nejspíš ne..

Spíš elektrická závada. Je na tom ventilu napětí?
Ventilek spíná a pouští podtlak, to jsem taky zkoušel, ale ještě proměřím. Naposled se rozsvítil motor v záběru při přeřazení z 4 na 5. kolem 100km/h.
Woko_O
Aktivista

Příspěvek od Woko_O »

V podstatě ta chyba znamená že jednotka nemá/nedetekuje napětí na tom ventilu - nebo nemá správný napětí (nějaký odpory atd.) ale jestli řikáš že ti to funguje..

Ten chladič máš v pořádku? To co ovládá ten podtlak z toho ventilu chodí správně?
sebowski
Nováček

Příspěvek od sebowski »

Woko_O píše:V podstatě ta chyba znamená že jednotka nemá/nedetekuje napětí na tom ventilu - nebo nemá správný napětí (nějaký odpory atd.) ale jestli řikáš že ti to funguje..

Ten chladič máš v pořádku? To co ovládá ten podtlak z toho ventilu chodí správně?
Zatím dík za tip, podívám se na tu klapku na chladiči, třeba bude přidřená.
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“