Vibrace při rozjezdu

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
vlas
Nováček
Příspěvky: 9
Registrován: 11 říj 2021, 20:01

Vibrace při rozjezdu

Příspěvek od vlas »

Ahoj, mám problémy s vibracemi auta při rozjezdu. Jedná se o Octavii 1. generace, 1.9 TDI, 81 kW, motor ASV. Když se rozjíždím, pouštím spojku a dostane se do záběru, tak se do auta přenáší vibrace, klepání. Zvýšením otáček při rozjezdu se vibrace tolik neprojevují. Auto mi to dělalo dřív, pak se to uklidnilo. A teď zase najednou asi po půl roce začalo. Podobné vibrace se objevují i když podřazuju, např. jedu a chci podřadit na dvojku do zatáčky, tak pokud nepřidám plyn, auto se při pouštění spojky opět dost rozvibruje. Když auto nechám na volnoběhu a zaposlouchám se, tak žádný kovový zvuk od setrvačníku slyšet není, domnívám se tedy, že by to on být nemusel. Zkusím ještě zkontrolovat uložení motoru, zda není vizuálně poznat, jestli třeba není nějaký silenblok v háji. Koukal jsem se na výfuk při rozjezdu a ten se neklepal. Nenapadá Vás, co by to mohlo být? Jde mi o to, jestli předpokládat, že to je něco spojené se spojkou a setrvačníkem, tedy to vyměnit nebo by to mohlo být i něco jiného? Díky za rady
Uživatelský avatar
roman1648
Aktivista
Příspěvky: 19273
Registrován: 18 zář 2009, 06:57
Bydliště: Vysočina

Příspěvek od roman1648 »

Viděl bych to na spojku,buď setrvák nebo už celkově vytavená lamela
Tuhle jsem jednu OI dělal a ta po startu tak mlátila že jsem myslel že je snad prasklá klika a byl "jen" seknutej setrvák..
Uživatelský avatar
vilik
Přispěvovatel
Příspěvky: 455
Registrován: 24 led 2006, 07:25

Příspěvek od vilik »

Spojka. :)
VW Sharan
1.9 TDI PD
vlas
Nováček
Příspěvky: 9
Registrován: 11 říj 2021, 20:01

Příspěvek od vlas »

Dobrá, díky za info. Taky si myslím, že to bude spojka. Vypadá to na výměnu, no. Ale sloužila už dost dlouho, najeto 370 tis., tak se to dá čekat.
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“