BKP jemne klepání a pravidelně nepravidelný volnobeh za studena

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
seccomk
Nováček
Příspěvky: 1
Registrován: 05 úno 2013, 23:40

BKP jemne klepání a pravidelně nepravidelný volnobeh za studena

Příspěvek od seccomk »

Ahoj,

jedná se o passat 2.0 TDI BKP, ročník 2007 a najeto 360k km. Po servisu (výměna váhy vzduchu, kvůli které vypinalo turbo) začaly hodně klepat vstřiky, tak jsem objednal z autonorma testované 4ks vstrikovačů. To klepani hodně zmenšilo, ale pořád motor klepal. Navíc za studena až do ohřáti na asi 70 stupňů volnobeh kolísá mezi 800-1000 otáčkami, motor si sám přidává.

Nechal jsem ještě jednou jiným mechanikem provést mechanické nastavení vstřiků, což klepani dost zlepšilo, ale pořád to není ideální. Nejvíce klepe při asi 2.000 ot/min, za tepla není slyšet skoro nic.

Diagnostika ukazovala pouze špatné všechny 4 žhavici svíčky, ty se měnily při posledním nastavení vstřiku. Vstřiky dávají na volnoběh hodnoty prý docela v normě, kalibrační do 20mg.

Mechanika ještě napadlo, že by mohlo byt spatne některé z hydraulických zdvihatek, což by prý mohlo zpusobovat jak ono klepani/cinkáni, tak rozhozena běhu motoru za studena. Bohužel na opravu teď nemá čas a bude mít nejdřív po vánocích.

Setkali jste se někdo s těmito projevy? Našel bych zde někoho z Prahy, kdo by si s tím uměl poradit a opravit to? Moc děkuji :worthy:
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“