odvzdušnění brzd podtlakem

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Grunt
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Příspěvek od Grunt »

Podtlakem se mi to nikdy nedaří... mám na to takovej pumpik, napumpuju, povolím ale pořád z odvzdušňováku jdou bubliny i když na sešlápnutí jde čistá kapalina... přitom když je odvzdušňovák utáhlej tak podtlak drží takže přisávání kolem hadice to asi nebude... nechápu
Ford Galaxy 1.9TDi 85kw AUY 2002
fekálek
Aktivista

Příspěvek od fekálek »

slovacek.milos píše:
jericho-3 píše:A člověk se diví, že nikdo kapalinu raději nemění, aby nenastaly problémy, já je měl vždy jen u Passatu a vždy šly z okruhu sračky..
já osobně když měním odkapáváním tak zatím k problému nedošlo, je to teda pěkně z dlouhavé, asi stím vydělávám tak na slanou vodu, ale výsledek zatím OK
Dělám to stejně a funguje to léta :)
ROMEK
Aktivista
Odpovědi: 1

Příspěvek od ROMEK »

no a ked miesto odkapávania použijete odsavačku neni to isté? akurat sa to urychlí
Honda CR-V, Peugeot Partner,VW Caddy, Škoda 1000MB DELUXE
jericho-3
Aktivista

Příspěvek od jericho-3 »

To je otázka.., pokud kapalinu vysáváš můžou se právě tvořit bubliny -pytle na rozdíl od toho, když je kapalina protlačována, což je pohyb kapaliny k tomu určený..Tlak je lepší než podtlak.Samozřejmě vysávačka má výhodu proti problému při prošlápnutí pedálu až k podlaze, kdy steřelé stoleté gumičky a nánosy sraček v HBV projdou až do ABS....nebo válec začne propouštět. Aspoň tak si to vysvětluji, ale možná to tak úplně není..
nepropadat panice...
NOVON
Aktivista

Příspěvek od NOVON »

Grunt píše:Podtlakem se mi to nikdy nedaří... mám na to takovej pumpik, napumpuju, povolím ale pořád z odvzdušňováku jdou bubliny i když na sešlápnutí jde čistá kapalina... přitom když je odvzdušňovák utáhlej tak podtlak drží takže přisávání kolem hadice to asi nebude... nechápu
Přisává to vzduch kolem závitu odvzdušňováku,když je povolený..
VW Touran 1.6 MPI BSE 75 kw,LPG
Octavia 2 Combi 1.6 MPI BSE 75kw
Grunt
Přispěvovatel

Příspěvek od Grunt »

Jo to jsem si myslel takže jak potom poznám že už to je? dělal jsem to vždycky cca deci na kolo
frantisek28
Přispěvovatel

Příspěvek od frantisek28 »

Vsak povol odvzdusnovak o pol otacky, nasad meter priesvitnej hadicky, pootoc odvzdusnovak este o otacku, koniec hadicky strc do nejakej nadobky, dolej nadobku brzdovej kvapaliny do plna, 8x stlac brzdovy pedal (na doraz) , znova dopln nadobku do plna, 8x stlac pedal brzdy, skontroluj priesvitnu hadicku, ci tam nie su bublinky, ci tam este neni maras, ak je vsetko OK, dotiahni odvzdusnovak aj s hadickou, hadicku odpoj, este raz dotiahni.
Dolej nadobku do plna, a chod na dalsie koleso.
Co je na tom zlozite? Robim to vzdy takto, sam a vzdy OK, v pohode.
Aky navod este na odvzdusnenie brzd? Ak pominiem daky problem s ABS pumpou?
Mam odsavacku, takze ja ako prve odsajem nadobku, co sa da a nalejem novu brzdovku.
NOVON
Aktivista

Příspěvek od NOVON »

Grunt píše:Jo to jsem si myslel takže jak potom poznám že už to je? dělal jsem to vždycky cca deci na kolo
Nijak..U odsávačky musíš doufat,proto ji nepouživam.
VW Touran 1.6 MPI BSE 75 kw,LPG
Octavia 2 Combi 1.6 MPI BSE 75kw
Grunt
Přispěvovatel

Příspěvek od Grunt »

Taky mám osobně nejradši ve dvou šlapání ale když to jinak nejde musi m tou odsávačkou... no brzdí to tak asi OK
hurikan1
Sběrač informací

Re: odvzdušnění brzd podtlakem

Příspěvek od hurikan1 »

Zdravým chcel by som sa vás opýtať ako meníte brzdovú kvapalinu ked je v aute abs a esp.
Nechat volne pretiect alebo podtlakom alebo tlakujete systém.
Idem na stk a chcel by som vymeniť brzdovku.
Tomas.cz
Aktivista

Příspěvek od Tomas.cz »

Odsávám podtlakem.
hurikan1
Sběrač informací

Příspěvek od hurikan1 »

Aj predné idú podtlakom odsat? Niekde som dávnejšie čítal že u aut s esp to nejde. Odsávačku mám tak by to nemal byť problém.
Pavol1981
Přispěvovatel

Příspěvek od Pavol1981 »

Odvzdusnujem pretlakom, mam spravený pripravok nasrobujem na uzaver nadrzky a extra urobenu nadobku s brzdovou kvapalinou pod tlakom. Perfektna vec.
slovacek.milos
Aktivista

Příspěvek od slovacek.milos »

hurikan1 píše: 06 úno 2022, 13:59

Idem na stk a chcel by som vymeniť brzdovku.
pokud ideš na stk tak si vem stříkačku odsaj co nejvíc kapaliny z nádobky a dolej novou, na stk ti odebere vzorek a řekne OK

kapalinu měn až po stk, při výměně kapaliny může dojít k nemilému překvapení, zpravidla nedojde ale může ;)
standa123
Aktivista

Příspěvek od standa123 »

já osobně odzdušnuji tím že kapalinu prostě nechám samovolně protéct.....prostte jen nasadím hadicku na odzdusnovak, povolím a nechávám jen samovolně protéct....samozřjemě podle potřeby dolévám kapalinu.....nikdy sem s tímhle neměl problém.....a stačí u toho jeden člověk....
superb 3 140kw tdi - aktuální
leon ARL.....serie EX.
toledo ASV......197ps/426NM EX.
leon ARL.....212/440 EX.
leon cupra R310 CDLA - 350ps/480NM EX.
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“